Pražská Dukla vyráží vstříc osmifinále Challenge Cupu

Dnes v brzkých ranních hodinách odletěla HC Dukla Praha pod vedením trenérské dvojice Jan Josef a Jiří Kotrč do portugalského Porta, odkud zamíří přímo na horkou půdu soupeřů z ABC de Braga.

 

Osmifinálový soupeř českého týmu ABC de Braga, je aktuálně třetím týmem portugalské ligy. Do Evropy se Braga vrací po čtyřech dlouhých letech. Za svou bohatou historii získal tento portugalský klub celkem 12 titulů v lize, přičemž poslední v sezóně 2006/2007. K dalším úspěchům aktuálně třetího týmu portugalské ligy můžeme přičíst 10 titulů v Portugalském poháru a 5 titulů v portugalském Super poháru. 

Průměrný věk portugalského kádru je 25 let, nezkušenějšími hráči jsou brankář Humberto Gomes (35 let) a levá spojka Hugo Rocha (30 let). Na český tým tedy nečeká nic lehkého. "Největší hrozbou pro náš tým jsou hráči na postu levé spojky (Nuno Pereira) a střední spojky (Pedro Seabra Marques). Tvoří hru v postupném útoku, či přechodu z obrany, výborně spolupracují s pivotem a jsou velice nebezpeční z větší vzdálenosti. Jde o typickou portugalskou házenou založenou právě na dobré spolupráci s pivotem na brankovišti a potom individuálně vybavené rychlé a dynamické hráče," ohodnotil hru soupeřů sportovní ředitel Dukly Praha, Daniel Čurda a hned dodává,"podařilo se nám získat jak podzimní utkání z ligy, tak nyní aktuální zápasy v lednu, či únoru. Máme dostatek informací, trenéři je nyní zpracovávají a připravují z nich nejdůležitější informace pro hráče." 

Za pražskou Duklu stále nemůže nastoupit Milan Kotrč, který se léčí po tříštivé zlomenině ruky. Jeho mrštnost a střelecká síla bude při zápase s portugalským celkem hodně chybět. Tým kolem kapitána Tomáše Petržaly, bude ve hře postrádat i Jana Syřínka, který sice letí jako člen výpravy, ale rehabilituje po plastice vazu. Z pracovních důvodů pak neodletěl Petr Rams a reprezentant Daniel Kývala, který musí být k dispozici pro extraligu dorostu.

 

Úsměvnou perličku celého "zájezdu" do Portugalska prozradil Daniel Čurda: " Hodně jsem stál o to, aby s výpravou letěli všichni, tedy i Milan Kotrč, ale on se tak „trošku“ bojí létat. A pokud nemusí, neletí. Navíc, když je pátek 13., tak ho prý do letadla nedostaneme za žádnou cenu!!! :)"

 

Ještě před odletem k osmifinálovému duelu, se Dukla netypickým způsobem odreagovávala od házené. 

Sportovní přípravu na extraligu i evropský pohár si tým okořenil natáčením oficiální hymny a klipu HC Dukla Praha, které probíhalo v úterý a ve středu po vítězném extraligovém utkání se Zlínem. Sportovní ředitel o celém "relaxačním" programu řekl," Jde o úplný závěr, protože vše už probíhá několik měsíců. Na druhou stranu je to pro nás velice významná událost a fanoušci se podle mého mají rozhodně na co těšit, ať již text, zpěváky (to je zatím překvapení) nebo samotný videoklip. Na něm se významně podílí CAN Production - parta mladých nadšenců ze Strakonic, kteří nám obrovsky pomohli!!! Naši kluci alespoň na chvilku měli trochu relax od házenkářského drilu."

První osmifinálové utkání mezi ABC de Braga a HC Dukla Praha se odehraje v sobotu 14. února od 16.00 hodin a můžete jej sledovat zde: new.livestream.com/andeboltv/events/3781000

Odvetu si pak nenechte ujít v neděli 22. února od 16.30 hodin v pražském Edenu!!!

 

DUKLÁCI, PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ V ZÁPASE A PŘIVEZTE NÁM CO MOŽNÁ NEJLEPŠÍ VÝSLEDEK DO ODVETY!!! DRŽÍME PALCE!!!

 

Další Češi v evropských pohárech

Dalšími českými zástupci ve víkendových pohárových bojích budou již tradičně naši hráči v lize mistrů. Opět se rozjíždí kolotoč mužské Champions League, ve které THW Kiel Filipa Jíchy přivítá v neděli doma makedonský HC Metalurg. Souboj prvního s posledním má jasného favorita. Ivetu Luzumovou čeká německé derby v lize mistryň. V sobotu nastoupí její Thüringer HC na palubovce konkurenta z Lipska a lze čekat vyrovnaný souboj o důležité body v honbě za postupem do čtvrtfinále. Györ s Janou Knedlíkovou přivítá v sobotu francouzské Méty, které bojují ve vyrovnané druhé polovině tabulky o naději na postup do další fáze, a každý bod je pro ně důležitý. Györ není teď v top sestavě ani formě, jak jsme bývali zvyklí, a tak určitě nelze říct, že má zápas jasného favorita.

Z českých rozhodčích se na evropské palubovky tento víkend vydávají Milan Hájek s Karlem Machem do rumunského Brašova na ženský EHF Cup. Delegáti vyrazí na cesty hned dva, Ivan Dolejš na ligu mistryň do ruského Volgogradu (Dinamo – Vardar) a Antonín Staněk, který bude dohlížet na zápas ženského PVP v rakouském Hypo Vídeň.

 

Také těmto  zástupcům české házenkářské komunity přejeme hodně štěstí a kvalitně odvedené výkony!!!

 

Foto: FB HC Dukla Praha , CAN Production.

 

 

Evropské poháry

Osmifinále Challenge Cupu za dveřmi

Dlouhé dva a půl měsíce trvala zimní přestávka v evropských pohárových soutěžích házené. Hned počátkem února se však osmifinálovými duely Challenge...