Pozvánka na závěrečné kolo WHIL s olomouckou Katarínou Berovou

Česko-slovenská interliga žen se přiblížila ke svému konci a je před námi poslední 22. kolo., které bude odehráno v sobotu v jednotný čas, v šest hodin večer. Zdánlivě jasná tabulka má ještě několik otazníků, a to jak na úplném čele, tak i na 6. – 10. místě, kde se bojuje o lepší bodovou bonifikaci pro české „play-out“ resp. zápasy o 5. – 7. místo a také o poslední místo v českém play-off mezi Zlínem a Olomoucí. Právě universální spojka Zory Olomouc, Katarína Berová, připravila pro čtenáře HNB dnešní upoutávku.

 

Duslo Šaľa – Sokol Písek

Z pohledu na tabulku už výsledek zápasu pro Šaľu nic neřeší. Písek se ale ještě může dostat před Veselí a získat tak zejména psychickou výhodu před souboji v play-out. Šaľa se po krátké krizi už opět rozběhla a vracejí se jí zraněné hráčky a již se připravuje na slovenské finále. Určitě se bude chtít s interligou rozloučit výhrou a poděkovat tak i svým výborným fanouškům, kteří je celý rok ženou vpřed. Myslím si, že body zůstanou v Šaľe.

Veselí nad Moravou – Slavia Praha

Slavie překvapivě ztratila body ve Zlíně a tím přišla o šanci na interligovou medaili. Veselí má úzký a mladý kádr, který na začátku sezóny mile překvapil. Několikerá změna trenérů v krátké době se na jejich výkonech ale značně podepsala. Body podle mne poveze Slávie do Prahy.

Sokol Poruba – Baník Most

Jednoznačně nejzajímavější duel celého kola. Poruba minulý týden oslavila třetí místo ve WHIL po vítězství v Olomouci, pro Most ještě žije teoretická šance na celkové vítězství v interlize (v případě, že by Michalovce zaváhali doma se Zlínem), a tak bude chtít určitě bodovat. Přesto si myslím, že pokud Poruba dokáže zopakovat výborný výkon z minulého týdne, bude Most odjíždět naprázdno.

Bemaco Prešov – Slávia Partizánské

Týmy, které sousedí v tabulce na 10. a 11. místě, dělí celkem 8 bodů, přesto dávám v tomto zápase šanci domácím. Celou sezónu se snaží hrát sympatickou házenou se zapojením všech hráček. Mladý tým vede na středu výborná Nemčíková a v brance chytá již zkušená Medveďová. Partizánské má úzký kádr, který bude navíc po dlouhé cestě unavený. Zároveň jejich výkony jsou jako na houpačce, kdy prohráli v Olomouci, poté urvali bod Mostu a v dalším zápase prohráli rozdílem třídy na Slávii. Partizánskému se na hřištích soupeře daří méně jak doma a i proto tento zápas pro mne nemá favorita a myslím si, že by domácí mohli bodovat.

Iuventa Michalovce – HC Zlín

Michalovce chtějí interligový titul a tak si nemohou dovolit zaváhat. Na druhé straně by Zlín v případě jakéhokoli bodového zisku postoupil do českého play-off. Bude to boj do poslední minuty, ale věřím, že Michalovce poslední zápas zvládnou a body pryč nepustí.

ŠKP Bratislava – Zora Olomouc

Co říct k tomuto zápasu. Jedeme k němu v roli papírového favorita, což nám často svazuje ruce. Přesto však věřím, že v Bratislavě vyhrajeme a po dlouhé době se opět probojujeme do českého play-off.

Katarína Berová

Všechna utkání se odehrají v sobotu 11. 4. 2015 od 18:00 hod.


Zora Olomouc

Tabulka po 21. kole:

 

Co bude dál?

Týmy se po základní části rozdělí na českou a slovenskou část, kde proběhnou národní play-off o mistra ČR a SR a zároveň i boje o sestup.

 

Česká republika

Boj o mistra ČR:

Týmy na 1. – 4. místě sehrají play-off na dvě vítězná utkání, první utkání na půdě hůře postaveného týmu, zbylá dvě na půdě lépe postaveného. Takto proběhne jak semifinále, tak i souboj o 3. místo a finále.

Semifinálové dvojice ČR:

Most – Olomouc/Zlín

Poruba – Slavia Praha 

 

Známé jsou již termíny druhého semifinále:

  • pá 1. 5. v 16:30 hod. Slavia – Poruba
  • čt 7. 5. v 18:00 hod. Poruba – Slavia
  • případný rozhodující 3. zápas se bude hrát opět v Porubě, termín je však na svazových stránkách uveden zmateně, a proto ho upřesníme později (svaz uvádí pátek 9. 5. v 14:30 hod., pátek je ale 8. 5.)

Boj o 5. – 7. místo:

Týmy na 5. – 7. místě se utkají v tříčlenné tabulce systémem každý s každým (doma – venku). Do této tabulky si nejlépe umístěný tým (z 5. místa) připíše 3 bonusové body a tým z 6. místa jeden bonusový bod. Poslední tým sestupuje.

 

Slovensko

Nejlepší 4 týmy slovenské části budou hrát play-off na 3 vítězná utkání (2 u lepšího, 2 u horší a případné páté utkání opět u lepšího celku).

Semifinálové dvojice SR:

Michalovce – Prešov

Šaľa – Partizánské

 

Páte ŠKP Bratislava ukončí sezónu po posledním zápase WHIL tento víkend.

 

Po sobotních zápasech bude známo konečné pořadí letošní WHIL. Nejblíže k titulu mají Michalovce, kterým Most přenechal vedení v interlize po remíze v Partizánském. Nejen ve ztrátě bodu v Partizánském by ale měl Most hledat důvody, proč teď tahá za kratší konec. Na podzim přenechal tři body z domácího hřiště soupeřům (remíza se Šaľou a porážka od Slavie Praha) a tato ztráta je teď může mrzet dvojnásob. V boji o play-off proběhne na dálku poměrně nerovnocený boj - Zlín nastoupí u prvních Michalovců a Olomouc u posledního ŠKP. Zatímco pro Olomouc je bodovat povinností, Zlín musí hrát na hranici svých možností a potom může myslet na play-off, ke kterému měl po domácí dohrávce se Slavií Praha dobře našlápnuto. Na dálku budou bojovat i Písek a Veselí o bonusový bod do tabulky o záchranu.

 

Za dnešní pozvánku děkujeme Katy Berové a všem účastníkům závěrečného kola přejeme hodně štěstí a žádná zranění.

 

Ženské soutěže