Pozvánka na 9. kolo WHIL s Klárou Jandáskovou z HC Veselí nad Moravou

V průběhu následujících několika dnů bude odehráho poslední letošní kolo WHIL. Na druhém místě tabulky se po 8. kole objevil tým, který by tam před začátkem soutěže asi nikdo nečekal. Tři body za jasně vedoucími Michalovcemi najdeme aktuálně nejlepší český tým tabulky, HC Veselí nad Moravou a na další kolo nás tentokrát pozve jeho odchovankyně a levé křídlo, Klára Jandásková.

V 9. kole WHIL se můžeme těšit na vyrovnaná a zajímavá utkání, ale také na utkání s jasným favoritem. A tímto bych chtěla pozvat fanoušky a diváky na následující kolo.

Most – HK Slavia Partizánske

Utkání mezi Černými Anděli a Partizánským je na programu již ve středu, protože Most v sobotu čeká odveta v poháru EHF proti ruskému celku Rostov-Don. Můžeme očekávat, že domácí celek nastoupí v plné síle a nebude již muset na střední spojce alternovat Súkenníková nebo Vítková. Partizánské v posledních dvou utkáních prohrálo, hlavně na poslední domácí prohru s Olomoucí budou chtít hostující hráčky rychle zapomenout a zabojovat o body, ale budou to mít hodně těžké. Za favorita tohoto utkání považuji domácí celek Černých Andělů.

Šala – Michalovce

Duslo Šala přivítá již ve středu v  tradičně bouřlivé atmosféře celek z Michalovců. Můžeme očekávat házenou na vysoké úrovni, neboť se střetnou celky s řadou reprezentantek. Michalovce si v posledním šlágru kola překvapivě snadno poradily se Slávii.  A určitě si budou chtít odvést body i ze Šaly, ale nebudou to mít vůbec jednoduché. Protože Šala bude mít dobrou podporu od svého fanklubu a diváků. Myslím, že můžeme očekávat vyrovnané utkání od začátku až do konce, a proto bych tento zápas označila za šlágr kola.

Olomouc – HC Veselí n. M.

Olomouc ve své hale v pátek přivítá mladý celek z Veselí. Olomouc v posledních dvou kolech získala plný bodový zisk. Velkým překvapením byl poslední zápas v Partizánskem, kde Olomouc přesvědčivě vyhrála o 10 branek. Veselí zatím prohrálo pouze s Michalovcemi a po poslední výhře nad Pískem se družstvo Veselanek posunulo na 2. místo tabulky. I v posledním letošním utkání budeme chtít získat plný bodový zisk a udržet si současné tabulkové umístění, ale nebudeme to mít vůbec jednoduché. Můžeme očekávat velmi vyrovnané utkání, ve kterém nebude chtít žádný celek vyjít bodově naprázdno.

Slavia – BEMACO Prešov

Slavia v 9. kolem WHIL narazí na celek Prešova, který má na svém kontě 3 body za výhru nad ŠKP a remízu s Pískem. Pro mě je jasným favoritem domácí celek Slávie, který má ve svém družstvu řadu reprezentantek a měl by ukázat svoji kvalitu. Myslím si, že domácí trenér dá i větší prostor šikovným mladým hráčkám (Chlupová, Franková, Pešková).

Písek – Poruba

Na družstvo Písku o víkendu čeká dvojkolo, kdy v pátek doma bude hostit Porubu a v sobotu odpoledne přivítá celek Prešova.

V zápase mezi Pískem a Porubou můžeme očekávat vyrovnaný průběh utkání. Písek v posledním kole narazil na náš celek (Veselí n. M.), kde prohrál výrazným brankovým rozdílem. Zatímco Poruba je momentálně výborně rozjetá, když minulou středu porazila Zlín a o víkendu dvakrát vyhrála nad Juve Lis a slavila jasný postup do osmifinále Challenge Cupu. Právě proto je pro mě mírným favoritem hostující celek, ale určitě to nebudou mít lehké, protože domácí celek bude chtít podat zlepšený výkon.

Zlín – ŠKP Bratislava

Zlín na své palubovce přivítá celek Bratislavy, který je na posledním místě tabulky bez jediného bodu. Celek Zlína v posledním kole vyšel bodově naprázdno, když nestačil na Porubu. Dá se tedy očekávat, že v tomto utkání hráčky Zlínu nebudou chtít připustit žádné komplikace a půjdou si od první minuty pro jasné vítězství.

Klára Jandásková        

Zápasy 9. kola:

  • st     19. 11.     18:00    Most - Partizánské
  • st     19. 11.     18:00    Šaľa - Michalovce
  • pá    21. 11.     18:00    Olomouc - Veselí n. M.
  • pá    21. 11.     18:00    Slavia - Přešov
  • pá    21. 11.     18:00    Písek - Poruba
  • ne    23. 11.     18:00    Zlín - ŠKP Bratislava  
Předehrávka 17. kola - so 22. 11. v 15:00 hod. Písek - Přešov.
 
 

Po odehrání 9. kola čeká na hráčky přibližně měsíc a půl dlouhá pauza, po jejíž velkou část bude probíhat ženské mistrovství Evropy a příprava na něj, a kterého se účastní reprezentace Slovenska. Desáté kolo je potom na programu ve druhém lednovém týdnu roku 2015 a my se budeme snažit oslovit s prosbou o pozvánku zase hráčku dalšího týmu. S tou dnešní nám ochotně pomohla Klára Jandásková, které moc děkujeme a přejeme hodně štěstí jí i jejímu týmu v nastoupené cestě.

 

Ženské soutěže