Pozvánka na 8. kolo WHIL s Hankou Kutlvašrovou

Až na výjimky mají kluby odehráno sedm zápasů letošního ročníku česko-slovenské interligy žen. Českým týmům po nich dominuje v tabulce WHIL druhá pražská Slávie, která v posledním kole přivezla body z palubovky mistrovského Mostu. Koho jiného poprosit o upoutávku na další kolo, než nejlepší střelkyni Slávie v tomto utkání a českou reprezentantku, Hanku Kutlvašrovou

 

V osmém kole čeká hodně zajímavých zápasů, které by si diváci a fanoušci neměli nechat ujít.

BEMACO Prešov - Most
Jak už víme, DHK Baník Most hraje pohár EHF, a z toho důvodu za sebou mají předehrávku zápasu na palubovce BEMACO Prešov. Hráčky Prešova držely krok se soupeřem jen do konce první půle. V druhé půli vzal průběh zápasu do svých rukou zkušený tým Mostu, zápas dovedl do vítězného konce a vyhrál 18:24.

ŠKP Bratislava - Šaľa
Házenkářky z Bratislavy ještě nezískaly žádné body. Tento tým je plný mladých hráček, které stále potřebují získávat zkušenosti na vrcholové úrovni. I tento zápas dle mého názoru nebude pro ŠKP vítězným. Šaľa zatím ztratila pouhé 3 body. Myslím, že má velmi kvalitní tým, plný zkušených hráček, které působí ve slovenském národním týmu.

HK Slávia Partizánske – Olomouc
Tento zápas bude vyrovnaný. Olomouc konečně prolomila řadu porážek a konečně mohou s lepší náladou vstoupit na palubovku domácích Partizánek. Jak za Olomouc tak i za Partizánské nastupují reprezentantky národních týmů, které by i v tomto zápase měly táhnout své celky k vítězství.

HC Veselí n. M. – Písek
Házenkářky Veselí do této sezóny vstoupily velmi dobře a myslím si, že i tento zápas pro ně bude vítězným. Veselí potrápilo více lídrů této sezóny a možné 2 bodové vítězství nad Pískem si nenechají ujít ani hráčky ani diváci veselských házenkářek. Písek je schopen potrápit jakýkoliv tým v této sezóně, a tak to Veselí nebude mít úplně lehké. 

Poruba - Zlín
Dalším velmi vyrovnaným zápasem se mi jeví zápas Poruba - Zlín. Poruba posílila o Šárku Marčíkovou právě ze Zlína. Marčíkové letošní sezóna zatím velmi vychází, tak se necháme překvapit, jak se uvede proti svému mateřskému klubu. Házenkářky ze Zlína budou určitě bojovat a jejich hlavními tahounkami budou jako v posledních zápasech Tóthová a Hradilová.

Michalovce – Slavia
Tento zápas bude šlágr kola a boj o první příčku v tabulce. Zatím se ještě nikomu v letošním ročníku nepodařilo sebrat body Michalovcům na jejich palubovce. Doufám, že potvrdíme výkon z první půle proti Mostu a bude to Slavie , které se to podaří. Musíme se snažit znepříjemnit střelbu Tregubovové, Szöllösiové, a zároveň zpřesnit naší koncovku. Když se nám tyto dva kroky podaří splnit, tak budeme mít velkou šanci uspět i v tomto zápase.

Hanka Kutlvašrová

Zápasy 8. kola:

  • st     12. 11.     17:30    Michalovce - Slavia
  • st     12. 11.     18:00    Poruba - Zlín
  • so    15. 11.     15:00    Bratislava - Šaľa
  • so    15. 11.     17:00    Partizánské - Olomouc
  • so    15. 11.     17:00    Veselí - Písek
  • předehráno                  Prešov - Most     

 

K těmto pozvánkám se pokusíme oslovovat postupně hráčky všech naších týmů, a to jednoduše v pořadí dle postavení v tabulce tak, aby žádný tým nepřišel zkrátka. Hanka, coby zástupkyně současného českého lídra, byla první z nich a úkolu se zhostila velmi dobře. Děkujeme moc za pomoc a rychlou reakci. Pohled na tabulku napovídá, že pokud se podaří Veselí uspět doma proti Písku, bude další na řadě právě hráčka tohoto týmu, který je zatím příjemným překvapením letošního ročníku.

 

foto: Robert Grim

 

Ženské soutěže

23.kolo MOL Ligy od středy do čtvrtka.

POZOR! 23. kolo MOL Ligy začíná dvěma zápasy již ve středu a ve čtvrtek se odehrají zbývající čtyři zápasy. Minulý týden probíhala reprezentační...