Pozvánka na 21. kolo WHIL s prešovskou Tatianou Šutranovou

Poslední dvě kola má před sebou základní část česko-slovenské interligy a bude opět na co se těšit. Poslední zápasy změnily situaci v boji o titul, kdy Most nečekaně odevzdal trumfy k prvnímu místu Michalovcím, včerejší dohrávka 15. kola ve Zlíně zase vyostřila souboj o poslední místo v českém play-off. Jak zápasy 21. kola vidí nadějná sedmnáctiletá nejlepší střelkyně BEMACO Přešov a aktuálně desátá nejlepší střelkyně WHIL, Tatiana Šutranová, si můžete přečíst v její zajímavé upoutávce, kterou necháváme v původní podobě v krásné slovenštině.

 

Most – Veselí

Veselí má ku koncu súťaže za sebou vlnu prehier a pred sebou ešte dve neľahké stretnutia s finalistami ČP. Aj keď teoretická šanca zabojovať o miesto v českej play-off ešte je a „Panenky“ sa určite budú aj v najbližšom zápase proti „Černým andělům“ snažiť čo to dá, favoritom tohto zápasu sú určite hráčky Mostu, ktoré v minulom kole s najväčšou pravdepodobnosťou nešťastne prišli o „zlato“ a preto myslím, že už nenechajú nič na náhodu a potvrdia, že minimálne strieborné medaily si v tomto ročníku WHIL stopercentne zaslúžia.

Zlín – Šaľa

Ďalší zápas, v ktorom sa hrá o postup medzi štyri najlepšie české družstvá. Dievčatá zo Šale už v posledných stretnutiach nemajú čo stratiť ani získať a preto budú v hernej pohode. Zlín ale určite v domácom prostredí o body zabojuje zo všetkých síl a myslím, že diváci sa môžu tešiť na atraktívny súboj no môj mierny favorit v tomto súboji je Šaľa.

Slavia Praha – Partizánske

V tomto stretnutí dvoch „Slávii“  bude chcieť tá hosťujúca z Partizánskeho určite favorizované domáce potrápiť. Ak by ale dievčatá z Prahy svoje tri zostávajúce zápasy vrátane práve tohto s Partizánskym zvládli úspešne (čo si myslím, že je možné), môžu ešte „atakovať“ Porubu na tretej priečke interligy. (pozn. red.: upoutávku Tatiana psala ještě před dohrávkou Zlín – Slávia – 21:19) Partizánske síce doma v minulom kole uhralo remízu s úradujúcim českým majstrom, ale podľa môjho názoru body ostanú doma.

Olomouc – Poruba

Aj keď „Hanačky“ nezačali túto sezónu tak dobre ako napr. Veselí, tak majú momentálne bodovo k „top českej štvorke“ najbližšie a preto aj poriadnu motiváciu v tomto zápase bodovať. Na druhej strane Poruba má za sebou niekoľko cenných výhier a pred očami už určite vidí „bronz“ ale aj napriek tomu Olomouc určite doma body nepustí ľahko preto by zápas mohol byť vyrovnaný no myslím, že body poputujú do Poruby.

Iuventa – Prešov

To najlepšie na záver :-) Myslím, že o tomto súboji Dávida s Goliášom netreba veľa diskutovať. V poradí náš tretí vzájomný zápas v tejto sezóne sa prvýkrát odohrá v Michalovciach. „Iuvenťáčky“ majú pred sebou už len dve prekážky na ceste za obhajobou titulu. V domácom prostredí ešte túto sezónu neprehrali a aj keď sa určite budeme snažiť robiť čo vieme aby sa úradujúce majsterky SR „potkli“ práve o nás (smiech), realita asi bude iná a dva body si pripíšu „žltomodré“. :-)

Písek – ŠKP Bratislava – předehráno 35:16

Tatiana Šutranová

tým bemaco ŠŠK SLŠ Prešov

 

Tabulka po 20. kole:

 

Přehled předehraných zápasů:

kolo zápas původní termín nový termín důvod
21. Písek - ŠKP Bratislava 4. 4. 2015 14. 3. 15:00 hod. výsledek 35:16

 

Zatímco situace ve slovenské části WHIL je již teď jasná a na pořadí poslední dvě kola nic nezmění, v české části se ještě bude bojovat na několika frontách. 

Most trestuhodnou remízou v Partizánském s největší pravděpodobností přišel o titul ve WHIL a bude se soustředit na to, aby získal dva body ve Veselí a zajistil si první místo pro české play-off. Naopak z českého pohledu druhá Poruba mocně finišuje a stále má i naději na to, poprat se s Mostem o pozici první. Poruba musí vyhrávat a bude čekat na zaváhání Mostu ve Veselí. Ztrácí tři body a poslední kolo hostí doma právě Most. 

Slavia z posledních 4 zápasů prohrála 3, a tím si značně zkomplikovala šanci na dobré postavení pro play-off. Ztrácí 3 body na Porubu, a ač má relativně lehčí los pro poslední dvě kola, bude to mít po včerejší prohře v dohrávce 15. kola ve Zlíně hodně těžké. Právě Zlín se díky včerejší výhře vyhoupl na 4. místo pro české play-off a svede na dálku boj s Olomoucí, které se teď daří a na Zlín ztrácí bod. Zlín má v porovnání s Olomoucí podstatně těžší los, ale vše drží ve svých rukou. Čeká ho teď doma Šaľa a poté zajíždí na půdu prvních Michalovců. Olomouc teď přivítá rozjetou Porubu, se kterou se jí doma daří, a poslední kolo jede do Bratislavy, kde lze očekávat výhru, i když po těsné výhře Zlína tam pouze o gól v posledním kole nelze nic předvídat.

 

Vrcholí také souboj o nejlepší střelkyni základní části WHIL a poslední kola ukáží, která z hráček bude královnou střelkyň letošního ročníku WHIL.

SStřelkyně

Klub

Počet branek

Michnová Klaudia

HK Slávia Partizánske

126

Tregubovová Tatiana

Iuventa Michalovce

124

Hradilová Lenka

HC Zlín

123

Szarková Simona

DHK Baník Most

113

Kertézsová Andrea

HK Slovan Duslo Šaľa

104

Bíziková Réka

HK Slovan Duslo Šaľa

104

Růžičková Kateřina 

DHK Zora Olomouc

103

Vargová Jasmínka 

HC Veselí nad Moravou

100

Marčíková Šárka 

DHC Sokol Poruba

97

Šutranová Tatiana 

Bemaco Prešov

91


 

Děkuji Tatianě za perfektní spolupráci a zajímavou pozvánku a všem hráčkám a účastníkům přejeme hodně štěstí, zdraví a držíme palce, ať jim vyjde právě to, co si přejí.

foto: Viktor Zamborský, Vlado Salzer

 

Ženské soutěže