Pozvánka na 16. kolo WHIL s Rékou Bízikovou ze Šaľy

Naše cesta po slovenských týmech společné česko-slovenské soutěže pokračuje a další na řadě je aktuálně pátý tým WHIL, HK Slovan Duslo Šaľa. Dnešní upoutávku na nadcházející kolo pro Vás připravila hráčka s maďarskými kořeny, slovenská reprezentantka, levé křídlo, Réka Bíziková.

 

Iuventa Michalovce - Sokol Poruba

Při prvním pohledu toto utkání bych řekla, že domácí tým vyhraje. Je však potřeba brát v úvahu, že Poruba je tým, který umí překvapit. Michalovce mají nového hlavního trenéra a „baby“ budou nejen před ním, ale i před domácími diváky, chtít ukázat, že jsou lepší.


Baník Most – Zora Olomouc

Most zatím, po změnách a s novým trenérem, hraje podle mne rychlou házenou a mají velmi dobrou obranu. Olomouc se teď ale také zlepšuje a v posledních zápasech předvedla dobré výkony. Přesto si myslím, že to na domácí nebude stačit a dva body zůstanou v Mostě.


Bemaco Prešov - HC Zlín

Kdybych měla tipovat, dám svůj hlas Zlínu. Hraje rychlou házenou a toho bude určitě chtít využít i v Prešově. Domácí se budou samozřejmě chtít před domácím publikem ukázat a určitě podají dobrý výkon, na Zlín to ale podle mne stačit nebude, i když to pro něj v Prešově nebude jednoduché.

 

Veselí nad Moravou – ŠKP Bratislava

K tomuto zápasu není moc co říkat. Veselí hraje dobře a bojuje o play-off. Určitě si ani holky a ani nový trenér nenechají utéct vítězství a poslední ŠKP porazí.

 

Slavia Praha – Sokol Písek

Slavie bude chtít samozřejmě v domácím prostředí bodovat. Písek v posledních kolech překvapil a hrál velmi dobře. Přineslo jim to například bod ze zápasu s Michalovcemi. Pokud bude ale Slavia hrát svou hru a využívat své dobré obrany k rychlým protiútokům, bude vítěz jasný.

 

Slávia Partizánské – Duslo Šaľa

Oba dva týmy jsme v posledním kole jasně vyhrály. Partizánské o více jak dvacet branek porazilo poslední Bratislavu a my jsme doma o 15 gólů přehráli Prešov. Celý týden se na tento zápas připravujeme a tak doufám, že přivezeme z Partizánského dva body, které nám pomohou udržet kontakt s čelem tabulky.

Réka Bíziková

HK Slovan Duslo Šaľa


Rozpis 16. kola:

  • 21.2.     17:30    Slávia Partizánske - Duslo Šaľa
  • 21.2.     17:30    Iuventa Michalovce - Sokol Poruba      
  • 21.2.     18:00    Baník Most - Zora Olomouc     
  • 21.2.     18:00    Bemaco Prešov - HC Zlín         
  • 22.2.     17:00    Veselí nad Moravou - ŠKP Bratislava   
  • 22.2.     18:30    Slavia Praha - Sokol Písek       

 

Dohrávky a předehrávka v tomto týdnu:

  • 18. 2.    17:30    Iuventa Michalovce – Veselí nad Moravou (dohrávka 14. kola)
  • 20. 2.    18:00    Sokol Písek – Veselí nad Moravou (předehrávka 19. kola)                    
  • 22. 2.    14:00    Bemaco Přešov – Sokol Poruba (dohrávka 2. kola)

 

Tabulka po 15. kole:

 

Náhradní termíny odložených zápasů:

kolo zápas původní termín náhradní termín důvod
2. Prešov – Poruba  27. - 28. 9. 2014 22. 2. 14:00 hod. Poruba hraje 21. 2. v Michalovcích
13. Ša’la – Most 31. 1. -1. 2. 2015 11. 3. 18:00 hod. onemocnění v Mostě
14. Michalovce – Veselí  7. - 8. 2. 2015 18. 2. 17:30 hod. onemocnění ve Veselí
15. Zlín - Slávia Praha    14. - 15. 2. 2015 zatím nestanoven onemocnění ve Zlíně

 

Z pohledu na tabulku je vidět, že ji stále ovlivňují nedohrané odložené zápasy. Dva z nich se ale chystají na tento týden, tak snad bude reálné pořadí týmů zase jasnější. Další zmatky, zejména do pořadí okolo středu tabulky a boje o poslední místa pro play-off, bohužel vnese páteční předehrávka 19. kola v Písku, na které se dohodlo vedení soutěže s kluby. Vzhledem k tomu, že má Písek za sebou již i předehrávku s Prešovem, bude po tomto týdnu mít v některých případech i o 3 odehrané zápasy víc než jiná družstva. Veselí zase díky této předehrávce "odnese" svou chřipkovou epidemii tím, že bude dnes (středa 18.2.) hrát dohrávku v Michalovcích, za dva dny v pátek bude hrát předehrávku v Písku a za další dva dny v neděli regulérní zápas 16. kola doma s ŠKP. Jako šlágr kola lze jednoznačně označit souboj Michalovce - Poruba a uvidíme, zda se podaří čtvrtfinalistkám Challenge Cupu z Poruby prolomit neporazitelnost Iuventy a zamotat situaci na čele tabulky WHIL. 

Všem hráčkám a týmu hodně štěstí a poděkováné Réce za spolupráci na této upoutávce.

foto: fb profil Réky Bízikové a web HK Slovan Duslo Šaľa a HC Tatran Stupava

Ženské soutěže

Na 22.kolo MOL Ligy v pátek a sobotu!

Na 22. kolo MOL Ligy se můžeme těšit v pátek a v sobotu. V pátek 16. března jsou na programu dvě utkání a zbývající čtyři zápasy budou odehrány v...