Pozvánka na 14. kolo WHIL s olomouckou Terezou Kubáčkovou

Poslední kolo WHIL opět ukázalo, že se v ženské interligové soutěži nedá spoléhat jen na papírové předpoklady. Důkazem toho byl souboj Písku s Michalovcemi, kdy se zrodilo překvapení kola v podobě dělení bodů těchto dvou celků. Další překvapení v této soutěži přišlo začátkem týdne, kdy Michalovce odvolali ukrajinského trenéra Boryse Petrovskyje a nahradí ho dosavadním asistentem, Františkem Urbanem. Jak vidí zápasy nadcházejícího kola olomoucká kanonýrka, která již několikrát předvedla své kvality v seniorském reprezentačním týmu žen, Tereza Kubáčková si přečtěte v naší upoutávce níže.

 

 


 

4.2. 18:00 HK Slávia Partizánske - Poruba 

 

 

Tento zápas je na programu již ve středu, protože Poruba o víkendu hraje osmifinále Challenge Cupu v Portugalsku. A teď přímo k zápasu, Partizánske poslední dva zápasy prohrálo a určitě to bude chtít v domácím prostředí změnit. Proti bude ovšem Poruba, která zase v posledních zápasech vyhrála a navázat na to bude chtít jistě i na Slovensku. Zápas to bude určitě těžký pro obě strany.

 

7.2. 17:30 Michalovce - HC Veselí n.M.  (Zápas pro nemoc hráček Veselí odložen)

 

Zápas bude soubojem zkušeného týmu proti velmi mladému týmu. V minulém kole Michalovce ztratily bod v Písku, ale i tak si myslím, že doma Veselí porazí. Došlo sice u nich k odvolání trenéra, ale jsou natolik zkušený celek, že v sobotu zvítězí. Zajímavostí jistě bude trenér Packa na lavičce Veselí, který dříve v Michalovcích působil. 

 

7.2. 17:30 Olomouc - Písek

 

V sobotu v naší hale přivítáme tým Písku. Ten v posledním kole doma překvapivě remizoval s Michalovcemi. My jsme ztratily ve Zlíně, a proto to budeme chtít napravit doma. Dělí nás v tabulce pouhé dva body a utkání to bude jak pro nás, tak i pro Písek nesmírně důležité. Věřím, že se na Písek dobře připravíme a 2 body zůstanou v Olomouci. 

 

 

7.2. 18:00 BEMACO Prešov - ŠKP Bratislava

 

Do Prešova přijede Bratislava, která letos nezískala ještě ani bod. Prešov je doma nevyzpytatelný a jistě bude chtít získat další body do tabulky a navázat na domácí vítězství proti Veselí. Favoritem jsou pro mě domácí.

 

7.2. 18:00 Most - Zlín

 

Most se po novém roce veze na vítězné vlně a bude v tom chtít jistě pokračovat. Střelkyně Szarková, Borovská, Ryšánková, Jeřábková a další. To je velká palebná síla andělů. A když se k nim přidají rychlonohá křídla Súkenníková, Janoušková nebo mladá Zachová, bude to mít Zlín obzvlášť těžké. Černé anděly ženou kupředu i vynikající fanoušci, kteří dokáží vytvořit bouřlivou atmosféru. V tomhle utkání favorizuji Most.

 

8.2. 17:00 Slavia Praha - Šaľa

 

Na Slavii přijede Šala, která měla minulé kolo volno kvůli nemoci Mostu. Slavia si naopak zastřílela v Bratislavě. Šalanky mají jistě o motivaci postaráno, protože právě Slavia jako jediný tým je letos doma porazil. Tohle utkání bych označila jako šlágr kola a kdo v neděli nebude mít v Praze co dělat, určitě se zajděte podívat. Kdo je favoritem si netroufám říct, ale zápas to bude jistě zajímavý.

Pro HNB Tereza Kubáčková

 

Novinky následujících kol WHIL: 

Ředitel ženské interligy Jiří Konečný stanovil na návrh slovenského celku Duslo Šala nový termín odloženého utkání 13. kola proti Baníku Most na středu 11. března 2015 od 18.00 hodin. Mění se také termín zápasu 15. kola Sokol Poruba  - HC Veselí nad Moravou, který se bude hrát v pátek 13. února od 18.30 hodin ve sportovní hale Hrušovská 15, Ostrava-Přívoz.

 

 


Program 14. kola:

 

  • 4.2. 18:00  HK Slávia Partizánske - Poruba
  • 7.2. 17:30  Michalovce - HC Veselí n.M.
  • 7.2. 17:30  Olomouc - Písek
  • 7.2. 18:00  BEMACO Prešov - ŠKP Bratislava
  • 7.2. 18:00  Most - Zlín
  • 8.2. 17:00  Slavia Praha - Šaľa

 


 

Tabulka po 13. kolech: 

 

 


 


 



 

 

Jak je vidět z programu zápasů 14. kola, je se opět na co těšit. 

Všem týmům přejeme hodně štěstí bez zbytečných úrazů.

Foto: Alex Wipf / fb. Zora Olomouc

Ženské soutěže