Pozvánka na 13. kolo WHIL s píseckou Veronikou Malou

Poslední kolo WHIL ukázalo, že se v této soutěži nedá spoléhat jen na papírové předpoklady a že se soutěž ve své horní a prostřední části zajímavě vyrovnává. Na stíhací jízdu za čelem tabulky se jasnou výhrou v Edenu vydala Poruba. Boj o místa v českém play-off se zdramatizoval, kdy náhlým odchodem trenéra Hudáka postižené Veselí nestačilo na Prešov, Olomouc zdolala Šalu a Písek těsně porazil Zlín. Právě písecká talentovaná házenkářka, Veronika Malá, je autorkou dnešní pozvánky na nadcházející 13. kolo.

Poruba – BEMACO Prešov
Prešov sice v minulém kole senzačně přehrál Veselí nad Moravou, ale troufám si říci, že v tomto zápase bude mít na vrch domácí celek. Není totiž náhoda, že Poruba v minulém kole porazila Slavii. Sokol Poruba už dlouhodobě předvádí stabilní výkony a její styl je mi sympatický. V útoku totiž dokáží zatížit všechny posty od křídla až po pivota a to se velmi obtížně brání.

ŠKP Bratislava – Slavia Praha
Přestože Slavia pocestuje za dvěma body až na daleké Slovensko, tak si myslím, že v Bratislavě nezaváhá. I když na druhou stranu domácí můžou cítit trochu šanci, protože Slavii v minulém týdnu oslabila dlouholetá reprezentantka Hana Kutlvašrová, která oznámila své těhotenství. Přesto spíše věřím Slavii. Má široký kádr a jistě absenci Kutlvašrové kvalitně nahradí.

Šala – Most  (Zápas z důvodů nemoci hráček Baníku Most je ODLOŽEN!)
Stejně tak jako Slavia, tak i Most si bude muset pro dva body dojet na Slovensko. Troufám si říci, že tento zápas bude šlágrem kola. Podle mě si Šala na Most hodně věří a tak to český celek nebude mít vůbec lehké. Pamatuji si, že v Šale mají neskutečnou podporu fanoušků. Není tam slyšet slovo na 2 metry. Po celou dobu zápasu hráčky podporují a zpívají. Tohle mají v Šale zvládnuté skvěle, tu jejich fanouškovskou základnu. Sama jsem tedy zvědavá, jak tento zápas dopadne, každopádně to tam bude mít Most velice složité.

Veselí n. Moravou – Slávia Partizánské
Ve Veselí jsou zřejmě ještě otřesení z odchodu trenéra Hudáka do Mostu. V předešlém kole prohráli v Prešově a teď budou čelit dalšímu slovenskému týmu. V tomto zápase jsou „tabulkově“ mírným favoritem panenky z Veselí, ale podle mě má spíše na vrch Partizánské, které je ve větší herní a psychické pohodě než jejich soupeř.

Písek – Michalovce
Tak a konečně Sokol Písek Osobně si myslím, že u nás profesionální tým z Michalovců nemá šanci. Nevěříte?? Tak si ukažme fakta: přijedou z daleka, ještě před zápasem si vyžádali ranní trénink – to je samozřejmě taky trochu vysílí, že ano. Dále a s velkou radostí popisuji, že se v tomto roce můžeme pyšnit skvělou podporou našich fanoušků. Domácí prostředí také může sehrát určitou roli.
Pořád nevěříte?? No dobře a teď vážně. Asi těžko se můžeme měřit s kvalitami Michalovců, ale předvedeme to nejlepší co v nás je!

Zlín – Olomouc
V posledním zápase bude k vidění pikantní souboj dvou týmu z Moravy. Netroufám si říct favorita, ale každopádně to bude velice zajímavý zápas. Olomouci se v posledních zápasech náramně daří a určitě to bude chtít potvrdit i ve Zlíně. Sama jsem tedy zvědavá, jak to vše dopadne.

Veronika Malá

Program 13. kola:

  • pá 30.1.    18:00    Poruba - BEMACO Prešov 
  • so 31.1.    15:00     ŠKP Bratislava - Slavia 
  • so 31.1.    15:00     Šaľa - Most 
  • so 31.1.    17:00     HC Veselí n.M. - HK Slávia Partizánske 
  • so 31.1.    18:00     Písek - Michalovce 
  • ne 1.2.      17:30     Zlín - Olomouc 

Tabulka po 12. kolech:

Jak je vidět z programu zápasů, je na co se těšit i tento víkend, resp. pátek – neděle. Bude zajímavé sledovat, co přinesou duely, které mají přímý vliv na čelo tabulky. Jak si bude po tomto kole stát české trio Most, Slavia a Poruba, mající ještě zápas k dobru? Udrží Michalovce svůj 3 bodový náskok na čele, a nebo ho díky boji o další příčky navýší? Současně je velmi otevřený boj o čtvrté místo českého play-off, Veselí, Písek, Olomouc a Zlín jsou v tabulce těsně za sebou s bodovými odstupy. Zejména Zlín tedy musí bodovat, pokud si chce ještě udržet dobrý kontakt s touto skupinou. Všem týmům do toho kola začínajícího třináctkou přejeme hodně štěstí.

foto: mujpisek.cz

Ženské soutěže