Pozvánka na 11. kolo WHIL s porubskou Leonou Švirákovou

Již dnes začíná 11. kolo ženské nejvyšší soutěže, které je rozložené do tří hracích dnů a zakončené bude v neděli ve Zlíně. Věrni tradici pokračujeme v putování tabulkou mezi českými kluby. Dnes je na řadě DHC Sokol Poruba a pozvánku pro vás velmi ochotně připravila jejich spojka, která již nakoukla i do seniorské reprezentace, Leona Šviráková

Slavia – HC Veselí nad Moravou

Ve Veselí je momentálně rušno a Panenky obrečely odchod trenéra. Bude to pro ně nesmírně těžké utkání, už jen proto, že budou muset bojovat se svojí psychikou na soupeřově palubovce. Slávie má kvalitní kádr a jsou v tomto utkání favoritky.

Olomouc – ŠKP Bratislava

Vzhledem k tomu, že Bratislava nezískala ještě ani jeden bod za celou soutěž, tak si myslím, že se jim to po snaživém výkonu  nepodaří ani  v Olomouci.  Olomouc si chce určitě po prohře v Porubě spravit chuť a navíc potřebuje body, aby mohly bojovat o play off.

HK Slávia Partizánke – BEMACO Prešov

Oba celky jsou umístěny na spodu tabulky. Pokud nechce Partizánske dovolit, aby je Prešov dotáhl na stejný počet bodů, tak musí vyhrát.

Písek – Šala

Písek na domácí palubovce předvádí dobré výkony. Určitě potrápí i Šalu, pro kterou nebude jednoduché si vítězství odvézt.

Most – Poruba

Tento zápas bych označila jako zápas kola. Bude to pro diváka určitě zajímavá házená.  I přesto, co se v Mostu událo, tak si myslím, že to výkon Černých andělů neovlivní. V tomto zápase rozhodne koncentrace a vůle po vítězství . Věřím, že se Porubě podaří odvést 2 body J

Zlín – Michalovce

Pokud si chtějí Michalovce udržet první příčku v tabulce, tak nesmí ve Zlíně zaváhat. Zlíňanky jim však nedarují vítězství zadarmo, protože potřebují body do play off a budou na soupeře určitě připravené.

Leona Šviráková

Program 11. kola WHIL:

  • 14.1. 17:30 hod. Slavia - HC Veselí n.M.
  • 14.1. 18:00 hod. Olomouc - ŠKP Bratislava
  • 14.1. 18:00 hod. Partizánske - Prešov
  • 17.1. 15:00 hod. Písek - Šaľa
  • 17.1. 18:00 hod. Most - Poruba
  • 18.1. 17:00 hod. Zlín - Michalovce

Tabulka WHIL po 10 kolech:

Situace v čele tabulky je poměrně vyrovnaná a každý z týmů, kromě Michalovců, již minimálně dvakrát prohrál. Po jedenáctém kole se může situace ještě více srovnat. V zájmu českých týmů a slovenské Šaly ale určitě bude, nenechat Michalovce odskočit o další body, a tak jsou souboje na čele tabulky (Slavia - Veselí a Most - Poruba) určitě skvělou pozvánkou na nadcházející kolo.

 

 

Ženské soutěže