Pozvánka na 10. kolo WHIL s Petrou Růčkovou z DHK Baník Most

Po zimní pauze opět začíná ženská interliga, a tak se tento víkend můžeme těšit na její desáté kolo. Po Slávii a Veselí přišla s upoutávkou řada na další tým, kterým je DHK Baník Most. Právě v Mostě to poslední dobou doslova vřelo. Došlo ke změnám v realizačním týmu i hráčském kádru. S prosbou o pozvánku pro fanoušky jsme se obrátili na jednu z opor týmu, spojku Petru Růčkovou, která vidí průběh desátého kola následovně: 

 

ŠKP Bratislava - Písek
Bratislavanky sídlí na chvostu tabulky bez zisku bodu, naopak Písek už slavil tři výhry na domácí palubovce a jednu remízu si odvezl z Prešova. Bude to boj o body, které Písek potřebuje v souboji o play-off a Bratislava pro nápravu reputace a ukázání, že bojují až do konce.

HC Veselí – Baník Most
Zápas kola! Veselanky každým zápasem dokazují, že mají na to hrát o špici tabulky. Jediné výrazné zaváhání utržily v posledním loňském utkání v Olomouci o 6 a je vidět,ze v nové zrekonstruované hale nedávají body zadarmo. Bude to nesmírně těžké utkání. Věřím, že po bouřce, která se přehnala mosteckymi kuloáry, hráčskou šatnou a celým Mostem, ukážeme jak jsme silný tým. Přes nepříjemnou situaci, která nastala, přistoupíme k zápasu profesionálně. Proti sobě nastoupí mladá síla a rychlost versus naše psychika a mentální připravenost.

Poruba - Olomouc 
Poruba doma ukazuje, kdo je tam pánem a drží domácí neporazitelnost. Také Olomoučanky, které v posledních třech zápasech nekompromisně získaly plný počet bodů, jsou na vlně. Moravské derby bude pro diváky velmi zajímavým a jako mírneho favorita vidím Porubu. 


Partizanske - Slavia Praha
Zde vidím jasnou výhru pro Slavii. Slávka si udržuje výsledky. Výhra v Mostě a v Šale ukázala, že jsou ve výborné formě. Chtějí-li atakovat medailové pozice, neměla by Slávka klopytnout ani v Partizánském, které po odchodu Kertészové oslabilo.

 

Šaľa - Zlín 
Utkání v Šale jsou vždy velmi těžká a Zlín bude muset zahrát na 100%, aby si odvezl 2 body. Šala posílila o Kertészovou a jak říkají výsledky: remíza v Mostě a v posledním kole v Michalovcich,(které ještě neprohrály) budou pro Zlín velkým oříškem. Zlíňačky v posledním kole před ME vyhrály nad Bratislavou vysoko 51:13 a slušně ji naložily. Uvidíme, který tým má po pauze větší formu, já to vidím na Šalu.

 

Prešov - Michalovce
Michalovce doposud neprohrály a jedou si do Prešova pro jisté dva body, jestliže pomýšlejí na titul WHIL, nesmějí klopýtnout ani v Prešově. Jasná dvojka. :-)

Petra Růčková

 

Program 10. kola WHIL (všechny zápasy se hrají v sobotu 10. ledna 2015):

  • 15:00 hod.    ŠKP Bratislava - Písek
  • 17:00 hod.    Veselí - Most
  • 18:00 hod.    Poruba - Olomouc
  • 18:00 hod.    Partizánské - Slávia Praha
  • 18:00 hod.    Šala - Zlín
  • 18:00 hod.    Přešov - Michalovce                    

Tabulka WHIL po 9. kole:

Kdo během více jak měsíc a půl trvající přestávky načerpal nejvíce sil, kdo nejvíce natrénoval, jak se projeví zkušenost slovenských reprezentantek ve WHIL po účasti na EURU 2014? Odpovědi nejen na tyto otázky přinese již tuto sobotu šest zápasů WHIL.

 

foto: David Homola

Ženské soutěže

Na 22.kolo MOL Ligy v pátek a sobotu!

Na 22. kolo MOL Ligy se můžeme těšit v pátek a v sobotu. V pátek 16. března jsou na programu dvě utkání a zbývající čtyři zápasy budou odehrány v...