Pozvánka lovosického Jana Landy na čtvrtfinále ČP mužů

Měsíční zimní pauza od extraligové házené, díky bohu vyplněná Mistrovstvím světa házené v Kataru, se pomalu chýlí ke konci. Hráči se po hrubé přípravě začínají opět kamarádit s balonem a ve vzduchu začíná být cítit nervozita a nadšení zároveň. Poslední boje základní části extraligy, rozhodující o tom, kdo se probojuje do „elitní“ osmičky týmů, které se poperou o titul v play off, začínají již za 10 dní.  Pro všechny fanoušky házené, kteří start extraligy netrpělivě vyhlíží, je na tento víkend připraven malý házenkářský dárek v podobě čtvrtfinálových utkání Českého poháru. Věřím, že si uděláte čas, přijdete podpořit svůj tým a stanete se tak tím pověstným 8. hráčem na hřišti. A na jaká utkání se tedy můžete těšit?

 

Pátek 30.1.2015 - 18:00 hodin Lovosice vs. Dukla

Tradiční derby. Od dob takzvaného „superfinále“ si tyto týmy na hřišti nic nedarují. Pro mě má tento zápas, z jistých důvodů, vždy velice zvláštní příchuť, ale pokaždé se na něj velice těším. Duklu, mimochodem loňského vítěze Českého poháru, charakterizuje agresivní obrana se skvěle chytajícím kapitánem týmu Tomášem Petržalou a rychlý přechod do útoku. Otazník visí nad Bážou (Milanem Kotrčem), hlavní oporou útočné fáze, který se dává dohromady po zranění prstu na odhodové ruce. Lovosice však budou jako vždy skvěle takticky připraveni a nenechají Dukle na hřišti nic zadarmo :-). Odpočatý Jirka Motl, který se vrací z dovolené v Kataru :-), bude určitě předvádět výkony na hranici lidských možností, tak jak jsme u něj zvyklí.  Ve spojení s vynikající atmosférou, kterou lovosičtí fanoušci po celou sezónu předvádějí, je určitě na co se těšit. Uvidíme se tedy v pátek v 18:00 v hale Lovců.

 

 

Sobota 31.1.2015 - 19 hodin Frýdek – Místek vs. Plzeň

Frýdek se po tradiční kruté zimní přípravě v drsných podmínkách Moravskoslezských Beskyd určitě nemůže dočkat, až nastoupí do ostrého zápasu. Soupeřem mu však nebude nikdo jiný než Plzeň, aktuálně vedoucí tým extraligové tabulky, který však prakticky po celou dobu zimní přípravy postrádal své opory (Lina, Leoška a Šindela), plnící své reprezentační povinnosti na MS v Kataru, což může hrát v konečném důsledku svoji roli. Frýdek bude spoléhat na svého kanonýra Vojtu Petrovského, který měl díky zimní přestávce dostatek času na seznámení se se svou novou životní rolí otce. Je tedy otázkou jak nechá malá Adélka před zápasem Vojtu vyspat ( a že Vojta skutečně rád spí :-) ). Zápas bude  konfrontací nejlepší obrany v lize v podání Plzně s jedním z nejlepších útoků ligy v podání Frýdku Místku. Který styl nakonec zvítězí? Na to se můžete přijít podívat do haly ve Frýdku Místku v sobotu v 19:00.

 

Neděle 1.2.2015 - 10:30 hodin Zlín vs. Zubří

Myslím, že na tento zápas není třeba ani diváky lákat. Jedná se o regionální derby dvou týmu, kteří si navzájem vyměňují hráče a trenéry způsobem, že to pomalu člověk přestává stíhat sledovat J. Před pár dny se na hřišti Zubří odehrála generálka pohárového zápasu, kdy domácí tým v čele s uzdraveným reprezentantem Tomášem Řezníčkem a Martinem Hrstkou přesvědčivě porazil Zlín o 20 branek. Nicméně pohárový zápas se hraje na horké půdě zlínské palubovky, kde tým pod vedením ex-zuberského trenéra Jirky Mičoly dokázal v této sezóně potrápit nejeden tým z čela tabulky. Dokáží tedy zlínští borci nalézt recept na útočnou házenou zuberského týmu? O tom se můžete přesvědčit v neděli v 10:30 ve Zlíně.

 

Neděle 1.2.2015 - 10:30 hodin Hranice vs. KP Brno

Borce z Hranic trápí celou sezonu velká marodka, ale na jejich výkonech se to zatím moc neodráží. Nestárnoucí šaman v bráně Pepa Kučerka dává jistotu útočně laděným hráčům jako je Viktor Hastík, aby strhli svým pojetím ultimátní házené celý manšaft. Andrej Titkov, lodivod brněnských krpoláků, však nenechá nic náhodě a určitě má již vymyšleno několik způsobů jak Viktorovi a ostatním klukům znepříjemnit pobyt na palubovce. V útočné fázi se bude určitě spoléhat na zkušeného Michala Dostalíka a hru spojek, která brněnský tým po celou sezonu zdobí. Tento zápas nemá dle mého názoru jasného favorita. Hraničtí však budou v mírné výhodě domácího prostředí. Zdali tuto výhodu využijí, můžete zjistit v neděli v 10:30 v Hranicích.

 

Budou se lovosičtí Lovci radovat z ČP jako tomu je na fotografii Alexe Wipfa z roku 2012? 

 

 

Autor pozvánky HNB :  Jan Landa

Foto : www.hazenalovosice.cz  a Alex Wipf /chf.cz

 

Mužské soutěže

Letní dril skončil! Je libo extraliga?

Dny a týdny těžké dřiny v podobě letní přípravy jsou již minulostí. Naše nejvyšší mužská soutěž otevírá své brány již tento víkend. Největší...

Litovel slaví návrat do Extraligy

Vítěz druhé nejvyšší soutěže Tatran Litovel využil možnost postupu a od nové sezony 2018/2019 se po roce znovu stane jedním z týmů mužské Extraligy....

SEMIFINÁLE JE TADY!

Semifinále je tady! Čeká nás správná házenkářská řežba?! Po čtvrtfinálové sérii, která nepřinesla nijak velká překvapení, je před branami...