Poslední květnový víkend bude ve znamení dívčích Česko-slovenských pohárů

Již se stalo dobrou tradicí, že se na přelomu května a června utkávají dva nejlepší týmy českých a slovenských národních lig mladších a starších dorostenek v boji o Česko-slovenský pohár.

V návaznosti na společnou nejvyšší soutěž žen WHIL je to první možnost, kde si mohou hráčky naostro otestovat boje mezi českými a slovenskými týmy, které některé z nich budou čekat i později v seniorské kategorii.

V pořadatelství se pravidelně střídá Český svaz házené a Slovenský svaz házené a vítězky jsou oceňovány vždy pohár prezidenta národní federace, která turnaj pořádá. Letos to tedy bude Pohár prezidenta ČSH. Poslední ročníky na českém území v roce 2013 opanovaly házenkářky DHK Zora Olomouc, kdy dominovaly jak v kategorii mladších tak i starších dorostenek. Loni se turnaje konaly na slovenském území, ve hře byl Pohár prezidenta SZH, který si odnesly mladší dorostenky DHC SVŠ Plzeň a starší dorostenky DHK Zora Olomouc.

Oba letošní poháry mají shodné datum konání, a to od 29. do 31. května 2015. Na rozdíl od loňska, kdy oba probíhaly najednou ve slovenské Šale, se letos budou konat odděleně. Mladší dorostenky se sejdou v Hodoníně a starší dorostenky sehrají svůj turnaj v Olomouci.

 

Kategorie mladších dorostenek

Právo účasti v poháru si na Slovensku vybojovala děvčata Iuventy Michalovce a HK Štart Trenčín. Z českých týmů je to z prvního místa Slavia Praha a z druhého místa to bude buď Sokol Poruba nebo HC Zlín. O posledním účastníkovi se rozhodne právě v posledním vzájemném duelu první ligy mladších dorostenek, který se uskuteční v neděli 24. 5. v 11 hodin v Porubě. Poruba má před Zlínem 2 body náskok a k zajištění účasti na Poháru ji stačí jakkoliv bodovat. V případě vítězství Zlína pojede do Hodonín právě on.

 

Rozpis utkání:

         
pátek 29. 5. 2015 17:00 DHC Slavia Praha - HK Štart Trenčín
  19:00 Poruba / Zlín - Iuventa Michalovce
sobota 30. 5. 2015 15:00 HK Štart Trenčín - Iuventa Michalovce
  17:00 DHC Slavia Praha - Poruba / Zlín
neděle 31. 5. 2015 09:00 Poruba / Zlín - HK Štart Trenčín
  11:00 Iuventa Michalovce - DHC Slavia Praha

 

Místo konání: Sportovní hala HK Hodonín, Lipová alej 23a

Kategorie starších dorostenek

Zde je již na rozdíl od mladší kategorie vše jasné. Za českou stranu se nominovaly týmy DHK Zora Olomouc a HC Zlín, ze Slovenska vítězky národní ligy MHK Bytča a Iuventa Michalovce. Olomoucká hala se tedy může těšit na velmi kvalitní dorosteneckou házenou. Domácí Zora je nejúspěšnějším týme v ČS poháru, MHK Bytča prokázala své kvality na velikonočním Prague Handball Cupu, kde se dostala až do závěrečných bojů, a kvalitní týmy přiveze určitě i Zlín a Iuventa.

 

Rozpis utkání:

         
pátek 29. 5. 2015 17:00 HC Zlín - MHK Bytča
  19:00 DHK Zora Olomouc - Iuventa Michalovce
sobota 30. 5. 2015 15:00 Iuventa Michalovce - MHK Bytča
  17:00 DHK Zora Olomouc - HC Zlín
neděle 31. 5. 2015 09:00 HC Zlín - Iuventa Michalovce
  11:00 MHK Bytča - DHK Zora Olomouc

 

Místo konání: Sportovní hala Zora Olomouc, U stadionu 6

 

foto: M. Pospiš - web Slovenského svazu házené - slovakhandball.sk

Děti a mládež

MEGA MINI 2017 – LIBEREC

Jeden z největších házenkářských turnajů pro malé házenkáře u nás – MEGA MINI LIBEREC 2017, se již pomalými krůčky blíží. Ve dnech 16. - 18....

Handball Camp Roseate se blíží...

Před nedávnem jsme vám představovali nový projekt bývalých českých reprezentantek Handball Camp Roseate, který je zaměřen na dívčí dorostenecké...

Handball Camp Roseate

Blíží se čas, kdy je třeba začít přemýšlet o letních prázdninách a propojením volna s házenou. Toto vědí i bývalé české reprezentantky, které se...

DOBIÁŠ CUP 2016 - mladší žáci

„Domácí“ Zubří po třetí úspěšné! Dobiáš Cup, turnaj hraný vždy na přelomu listopadu a prosince, rok od roku začíná nabírat na kvalitě. Již třetí rok...