Poslední kolo MOL Ligy začne čtvrteční předehrávkou Mostu se Slávií, v sobotu se odehraje pět zbývajících utkání.

MOL Liga má na programu své poslední 26. kolo. Již v předešlém kole se rozhodlo o celkovém vítězi základní části česko-slovenské soutěže. Titulem mistra MOL Ligy se může pyšnit mostecký tým Černých andělů. DHK Baník Most získat titul podruhé ve své historii a po pěti letech tak ukončil nadvládu Michalovců. Před posledním kolem je také jisté, že házenkářky Trenčína zůstanou na posledním místě. Co ale ještě stále nevíme? Kdo bude hrát v českém play-off spolu s Mostem a Slávií. Momentálně na třetím postupovém místě s 28 body je Sokol Poruba. Pro porubské házenkářky sezóna ale již skončila a mají toto kolo volný los. Čtvrté postupové místo drží Veselí nad Moravou, také s 28 body a "černého Petra" mají momentálně hráčky Zory Olomouc, které mají také 28 bodů, ale horší skóre. Ovšem tým z Veselí a Olomouce čeká poslední zápas. Pokud v něm uspějí, tak vyřadí z bojů o české play-off Porubu.

čtvrtek 19. dubna v 18:00 hod.: DHK Baník Most – DHC Slavia Praha
Kolo nám začne čtvrteční předehrávkou, která se uskuteční v Mostě. Mostečtí Černí andělé přivítají Slávii Praha. Ač je o vítězi MOL Ligy již jasno, tak zápasy těchto dvou soupeřů mají vždy specifický náboj a kouzlo a tak zcela jistě bude k vidění zajímavý a atraktivní zápas. Domácí Baník Most v minulém kole porazil Zoru Olomouc 31:23 a tím si zajistil první příčku v tabulce. Pražská Slávie zajížděla do Bánovců, kde splnila roli favoritů a zvítězila o dvacet branek 39:19. Podzimní vzájemný zápas, hraný v Edenu, ovládla Slávie, když zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem o jednu branku 27:26. Mostecké hráčky budou chtít před domácím publikem tuto prohru Slávii oplatit a v utkání bodovat naplno. Po konci utkání budou předány medaile a pohár. Mostecký tým získá medaile zlaté, ale které medaile dostane Slávie, to napoví až konečný stav utkání. Slávie může získat stříbrné medaile pokud uhraje alespoň bod. V případě prohry získá medaile bronzové, protože je v tabulce mohou přeskočit Michalovce (pokud vyhrají v sobotu nad Prešovem). Ačkoliv se utkání hraje v netradiční den (čtvrtek), tak mostecký klub doufá, že fanoušci si najdou cestu a oslaví s nimi zisk titulu mistra MOL Ligy.


sobota 21. dubna v 15:00 hod.: Duslo Šaľa - Bánovce nad Bebravou
Sobotní zápasy odstartuje utkání mezi Šaľou a Bánovci. Šaľa je momentálně na čtvrtém místě a pokud zvítězí a Michalovce ztratí body v Prešově, tak se můžou posunout na třetí bronzové - medailové místo. V minulém kole Šaľa zvítězila na půdě Trenčína  29:25. Hostující hráčky z Bánovců mají za sebou utkání se Slávií Praha, v kterém prohrály vysoko 19:39. Podzimní vzájemný zápas ovládlo domácí Duslo Šaľa, které v něm zvítězilo 34:21. Ani v tomto zápase se nepředpokládá, že by Bánovce na půdě Šaľy nějak bodovali. Zda Šaľa skončí na čtvrtém nebo třetím místě se dozvíme až kolem půl osmé večer, kdy už bude odehrán i zápas v Michalovcích.

sobota 21. dubna v 18:00 hod.: DHK Zora Olomouc - HC Zlín
Souboj dvou moravských týmů bude k vidění v Olomouci. Domácí házenkářky hostí celek ze Zlína. Olomoucký tým bojuje o postup do českého play-off. Momentálně se nachází na páté nepostupové pozici, ale má 28 bodů - stejně jako jeho soupeři na čtvrtém (Veselí) a třetím (Poruba) postupovém místě. Pokud Olomouc zvítězí, tak postupuje do českého play-off. V minulém kole Olomouc prohrála na hřišti Baníku Most 23:31. Zlínské házenkářky měly v minulém kole volný los a v posledním hraném zápase prohrály s Michalovcemi 30:41. Podzimní zápas mezi těmito týmy byl velmi vyrovnaný a nakonec jej vyhrála Olomouc o dvě branky 28:26. V tomto utkání jsou favoritkami olomoucké hráčky.

sobota 21. dubna v 18:00 hod.: Sokol Písek - Trenčín
V Obloukové hale uvidíme zápas mezi domácím Sokolem Pískem, který se nachází na 11. místě v tabulce a Trenčínem, který je beznadějně poslední. V minulém kole Trenčín prohrál doma se Šaľou 25:29, i když první poločas překvapivě vyhrál 19:14. Písek na půdě Hodonína dokázal v posledních vteřinách zápasu remizovat 31:31 a získat bod. V podzimním zápase se z těsné výhry 31:30 radovaly trenčínské hráčky, které nedovolily Písku získat bod za remízu. V tomto utkání by mírným favoritem měl být domácí tým, který bude mít výhodu domácí prostředí a fanoušků. Kdo vyhraje a získá dva body se dozvíme před půl osmou večer.

sobota 21. dubna v 18:00 hod.: Iuventa Michalovce - ŠŠK Prešov
Slovenský duel bude k vidění v Michalovcích. Domácí Iuventa přivítá na své palubovce Prešov. V minulém kole Michalovce zvítězili nad Porubou. Ač se zápas jevil jako zcela jasný, tak porubské hráčky jej dokázaly zdramatizovat a Iuventa tak nakonec zvítězila o pouhou jednu branku 28:27. Prešov doma prohrál s Veselím nad Moravou 22:27. Podzimní vzájemný zápas ovládla jasně Iuventa, která v něm zvítězila rozdílem třinácti branek 33:20. Iuventa se momentálně nachází na třetím místě v tabulce MOL Ligy. Pokud zápas vyhraje a Slávie ztratí body v Mostě, tak jí bude patřit druhá příčka. Pokud ale v zápase s Prešovem ztratí a naopak Šaľa zvítězí, tak může skončit až na čtvrtém místě. Jak to celé dopadne se dozvíme kolem půl osmé večer.

sobota 21. dubna v 18:00 hod.: Veselí nad Moravou – HK Hodonín
Ve Veselí se odehraje důležité utkání, v kterém domácí Veselské Panenky hostí hráčky Hodonína. Veselí momentálně drží čtvrtou postupovou příčku do českého play-off a má shodně 28 bodů jako Poruba a Olomouc. Domácí hráčky budou chtít bodovat naplno, aby měly jistotu českého play-off. V minulém kole Veselí zvítězilo na půdě Prešova 27:22 a Hodonín si rozdělil body s Pískem za remízu 31:31. V podzimním zápase se z vysoké výhry o čtrnáct branek radovaly hráčky z Veselí, když porazily Hodonín 39:25. I v tomto zápase jsou domácí hráčky jasnými favoritkami, které by si bez větších obtíží měly dojít pro dva body za výhru.

Volný los mají házenkářky:  Sokol Poruba

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na tvcom.cz


Zdroj: HNB

Foto: Ladislav Nussbauer

Články ročníku 2017/2018 sponzorují