Pokusí se Legata zaútočit na druhé místo prvoligové tabulky?

Čtyři vítězství v řadě zdobí po odehraném 15. kole 1. ligy mužů průběžně 3 celek tabulky Legatu Hustopeče. Legatu zavede sobotní zápas na palubovku Tělovýchovné jednoty Náchod, kterou se soupeřem dělí osm bodů. Dá se tedy předpokládat, že střelecké umění hustopečských Pavla Mrnuštíka a Michala Adama, tedy druhého a třetího nejlepšího střelce tabulky, hosté využijí a pokusí se zaútočit na druhé místo tabulky.

Necelých 50 km dělí dva rivalské týmy, které se v rámci 16. kola druhé nejvyšší házenkářské soutěže mužů tentokrát utkají na palubovce Velké Bystřice. Tradiční bystřické rivaly dělí dvě místa a pět bodů v průběžné prvoligové tabulce, ale oba týmy jsou lačni po vítězství, také proto se fanoušci mohou těšit na brankový koncert nejlepšího střelce první ligy Jiřího Tillera, ale také na pořádné souboje o každý míč, protože ani jeden z týmů nedá nic zadarmo.

Zajímavý duel bude k vidění také v pražských Vršovicích, které se utkají s tabulkovým soupeřem ze Zlína. V podzimní části nováček soutěže překvapil, a právě ze Zlína si odvezl čtyřbrankovou výhru. Tým Zlína střelecky táhne dvojice Jan Šáš a Radek Doležel, kteří jsou v první desítce střelců první ligy. Vršovice se ale tradičně opírají o kvalitní obranu, a především střelecké umění Jana Bednáře a Jakuba Metličky.

Na chvostu tabulky se se třemi body trápí Dvůr Králové, který v rámci 16. kola přivítá zálohu extraligového Jičína. Tyto soupeře sice dělí rovných deset bodů, ale na domácí palubovce s podporou publika může Dvůr Králové pořádně překvapit.

Volný los tento týden mají první dva celky tabulky, Tatran Litovel a TJ Chodov.

Souhrn 15. kola 1. ligy mužů:

HK Bystřice p.H. – Chodov  27 : 25  (12 : 15)

Nejvíce branek: Zeman Radek 7/2, Salvet Matěj 7/4, Tiller Radovan 5 - Medenčevič Erol               8/1, Postelt Patrik 5, Kovařík Martin 4/1. Sedmimetrové hody: 6/6 – 2/2. Vyloučení: 2 : 5. Rozhodčí: David Šlezingr, Jiří Špunar. Diváci: 150.

Martin Žůrek, trenér Bystřice p.H.: „Po vedoucí Litovli jsme v neděli hostili další velmi silný celek z čela tabulky a to Chodov. Věděli jsme, že soupeř nám nedá nic zadarmo a že musíme hrát 60 minut naplno. Začali jsme velmi koncentrovaně v obraně, za kterou spolehlivě chytal T. Janků, a i v útoku jsme se prosazovali kombinační hrou. Ve 12.min.vedeme 8:4 a přichází zlom. Neproměníme asi 4 šance, polevujeme i v obraně a soupeř otáčí na poločasových 12:15. Po přestávce jsme vytáhli osobní obranu vždy na jednoho hráče a zbylá pětice dřela vzadu, za nimi zavřel bránu Š. Mizera. Postupně jsme na soupeře vytvářeli tlak a v závěru nakonec soupeře přetlačili velmi týmovým výkonem na konečných 27:25. Poděkování patří také fanouškům za kvalitní fandění a dotlačení k výhře.“

Házená L.Hustopeče - S.Vršovice  36 : 26  (18 : 12)

Nejvíce branek: Mrnuštík Pavel 8/4, Adam Michal 7, Myslík Martin 4 - Pína Lukáš 6, Pícha Jiří 5, Motejl Filip 4, Bradáč Filip 4. Sedmimetrové hody: 5/5 – 1/1. Vyloučení: 5 : 5. Rozhodčí: Jiří Králíček, Milan Letev. Diváci: 90.

Petr Semerád, trenér Legata Hustopeče: „Výsledek je krásný, utkání pro nás ale bylo velice těžké. Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do zápasu, ale potom jsme to měli ve své režii. Hráli jsme dobře z obrany a kvalitně přecházeli do útoku. Navíc dobře zachytali oba gólmani.“

HC Zlín - Dvůr Králové  26 : 22  (16 : 11)

Nejvíce branek: Vavrys Ondřej 6/3, Paululik Michal 5, Šáš Jan 4 - Picha Lukáš 9/3, Voňka Petr 7. Sedmimetrové hody: 3/3 – 3/3. Vyloučení: 3 : 5. Rozhodčí: Pavel Pluhař, Tomáš Suchánek. Diváci: 68.

Jičín B - Velká Bystřice  29 : 19  (16 : 8)

Nejvíce branek: Matula Patrik 4, Miľko Martin 4, Šolc Matěj 4, Kolc Tomáš 4/1, Šebek Vít 4 - Tkadleček Dominik 6/3, Mráz Tomáš 5. Sedmimetrové hody: 1/1 – 3/3.  Vyloučení: 1 : 4. Červená karta: Padalík Jakub (V. Bystřice). Rozhodčí: Filip Barták, Josef Čapek. Diváci: 90.

Tomáš Černíček, trenér Velké Bystřice: „Nevyšel nám už začátek utkání, ve 4. minutě to bylo 4:0 pro domácí. Teprve potom jsme se chytili, ale i tak jsme celý první poločas tahali za kratší konec a po jeho odehrání jsme prohrávali o osm branek. Po přestávce jsme udělali změnu v naší nepříliš dobře fungující obraně, přešli jsme na obranný systém 1:5, což se osvědčilo. Druhý poločas byl již výsledkově daleko vyrovnanější, ale silný domácí tým jeho průběh bezpečně kontroloval. V celém utkání jsme za soupeřem zaostávali v rychlosti, naše hra působila proti domácím dosti staticky. V útoku jsme se trápili také z důvodu absence střelby z větší vzdálenosti a brzdilo nás také neproměňování střeleckých příležitostí. Pozitivním rysem bylo úspěšné dohrávání akcí na pivota Mráze.“

Rozpis 16. kola 1. ligy mužů:

  • 24.3. 16:00  Náchod - Házená L.Hustopeče         
  • 24.3. 16:00  Sokol Vršovice - HC Zlín       
  • 24.3. 17:30  Velká Bystřice - HK Bystřice p.H.     
  • 24.3. 18:00  Dvůr Králové - Jičín B            

 

Zdroj: HNB

Foto: Legata Hustopeče

 

Články sezony 2017/2018 sponzorují