Po třetím kole stoprocentní HC Plzeň a Otrokovice

Po třetím kole 1. ligy žen zůstávají s plným počtem bodů už jen HC Plzeň a Jiskra Otrokovice, které nejmenším možným rozdílem jedné branky zdolaly na domácí půdě tabulkově třetí Sokol Vršovice. Házenkářky Ivančic si sedmibrankovou výhrou pojistily průběžně čtvrtou příčku. Tabulku zatím bez bodů uzavírají Kunovice, Velké Meziříčí a Kobylisy. Střelecky se v tomto kole prosadily ivančická Lenka Hájková (9 branek) a Júlia Dolečková (8 branek).

Výsledky 3. kola 1. ligy žen: 

HK Ivančice - TJ Sokol Velké Meziříčí  26 : 19  (13 : 11) 

Nejvíce branek: Hájková Lenka 9, Ondráčková Lucie 4, Janoušková Eva 3 - Prokopová Linda 6, Grygarová Gabriela 6/1, Svobodová Diana 3, Doležalová Romana 3. Sedmimetrové hody: 0 : 1. Vyloučení: 0 : 2. Rozhodčí: Petr Halada, Jan Kosmák. Diváci: 79.

Jiří Obršlík, trenér HK Ivančice: „Utkání jsme odehrály i přes několik špatných momentů dobře a od začátku jsme měly více ze hry. Fungoval nám rychlý útok i přes některé chyby v obranné činnosti, postupný útok byl úspěšný zejména po domluvených kombinacích, proto hodnotím projev ze hry jako uspokojivý. I tak bude potřeba více zefektivnit naši hru a přidat nasazení v dalších bojích, a to nejvíce při bránění.“

Radka Matušíková, trenérka TJ Velké Meziříčí:

HC Zlín B – Sokol Kobylisy  32 : 24  (16 : 14)

Nejvíce branek: Mizerová Jolana 7, Baumbachová Adéla 5/1, Fiurášková Sabina 5 - Janoušková Barbora 7/2, Křivánková Pavla 4, Orságová Lucie 3, Šindelářová Dominika 3. Sedmimetrové hody: 3/3 : 2/2. Vyloučení: 4 : 3. Rozhodčí: Tomáš Kučerka, Karolína Pavelová. Diváci: 110.

Zuzana Juríková, trenérka HC Zlín: "Hosté vstřelili úvodní branku, ale od stavu 3:2 již holky udržovaly vedení po celé utkání. V brance spolehlivě chytala Barbora Rybníčková, v první půli se rozstřílela Jolana Mizerová, dařilo se i Adéle Baumbachové. Ve druhém poločasu se osmělila dorostenka Sabina Fiurášková, která hrála za ženy poprvé. Hodně jsme si slibovali od posily Heleny Brandové. Po roce a půl se zapojila s nadšením do tréninkového procesu, v němž nebylo často poznat, jak dlouho pauzírovala.  Svoji roli si splnila a dirigovala především obranu, v útoku byla rovněž vidět. Nadšení vydrželo bohužel do okamžiku ve druhém poločasu, kdy šla tato hráčka do uvolnění a poranila si pravé koleno. Teď jsme se dali s Martinem Spuchlákem na modlení, aby po vyšetřeních vše dopadlo dobře, bez vážnějších následků. Body nás sice těší, ale tentokrát byly poznamenané zraněním."

Petra Freislerová, trenérka Sokol Kobylisy:

Jiskra Otrokovice – Sokol Vršovice  33 : 32 (17 : 17

Nejvíce branek: Dolečková Júlia 8, Řezníčková Diana 6, Divílková Tereza 5, Ličmanová Marcela 5 - Pavlína 6, Juriková Viktorie 6, Švůgrová Barbora 6/5, Kadeřábková Tereza 5. Sedmimetrové hody: 2/2 : 5/5. Vyloučení: 8 : 6. Červená karta: Dolečková Júlia. Rozhodčí: Adam Baader, Jiří Novotný. Diváci: 86.

Štefan Borčický, trenér Jiskry Otrokovice:

Petr Sychra, trenér Sokol Vršovice: „Byl to velice pěkný zápas, bohužel s velice špatným koncem pro nás. Po celou dobu utkání se družstva přetlačovala o vedení, na konci zápasu se však štěstí přiklonilo na stranu domácího celku. Naše holky se v tomto zápase vyvarovaly hluchého místa a až do konce zápasu sehrály vyrovnanou partii. Bohužel od začátku nás tentokrát trápila lepší koncovka, a to dokonce z jasných šancí. Druhou věcí byla naše obrana, která si nedovedla někdy poradit s dobře hrající hráčkou Dolečkovou. Není důvod ale věšet hlavu, i přes prohru jsme podali dobrý výkon. Do budoucna máme na čem stavět a zároveň víme, na čem je třeba zapracovat.“

HC Plzeň - Jiskra Havlíčkův Brod  26 : 18  (14 : 11)

Nejvíce branek: Drozdová Petra 7, Pešičková Lucie 6, Vaňková Lada 4/2. Roubalová Kristýna 4/1. Sedmimetrové hody: 3/3 : 4/4. Vyloučení: 2 : 2. Červená karta: Stejskalová Michaela. Rozhodčí: Pavel Mošna, Vladimír Vaník. Diváci: 53.

Pavel Touš, trenér HC Plzeň:

David Kučera, trenér Jiskra Havlíčkův Brod:

 

Program 4. kola 1. ligy žen:

  • 14.10. 13:00 hodin Sokol V. Meziříčí - HC Plzeň    
  • 15.10. 15:00 hodin Otrokovice - HK Ivančice          
  • 15.10. 15:00 hodin H.Brod - Zlín B   
  • 15.10. 16:00 hodin DHC Plzeň - Kunovice  

 

Zdroj: HNB

Foto: 

HK Ivančice/ Celá fotogalerie ZDE. 

HC Zlín/ Celá fotogalerie ZDE. 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují