Po dvou hracích dnech, dvě výhry a druhé místo

Dnes má náš ženský reprezentační tým na Mistrovství světa v Německu volný den, a tak se můžeme již tradičně podívat na průběžné statistiky našeho týmu.

Ohromně nás všechny určitě potěší pohled na tabulku. Důležitý vstup do začátku turnaje vyšel našim děvčatům skvěle, a zatím co výhra v prvním utkání se dala očekávat, včerejší souboj proti Polsku brali všichni jako jeden z klíčových pro další postup, a holky ho zvládly skvěle. Právem jim také patří průběžné druhé místo ve skupině B hned za vedoucím Norskem, které má také čtyři body, ale lepší skóre.

Přestože české hráčky bojují jako jeden tým, a podle toho zatím také vypadá jejich hra a výsledky, bude určitě zajímavé se na chvíli zastavit u individuálních statistik.

Střelkyně

Mezi nejlepší střelkyně týmu se zatím řadí dle očekávání naše opora, druhá nejlepší bundesligová střelkyně a kapitánka české reprezentace, Iveta Luzumová s jedenácti brankami následovaná mladou mosteckou Markétou Jeřábkovou, ze které se pomalu stává střelecká tahounka týmu, Markétou Jeřábkovou. Díky velice vyvedenému utkání proti Argentině je na pomyslné bronzové příčce zatím francouzská legionářka Helena Ryšánková s devíti brankami.

Jako zatím neomylné střelkyně se stoprocentní jistotou můžeme vyzdvihnout hráčku DHC Slavie Praha pivotku Alenu Šetelíkovou (5/5) a mostecké házenkářky Petru Maňákovou roz. Růčkovou (3/3) a také mladou novicku v reprezentačním týmu Dominiku Zachovou (4/4) jejíž střelecká jistota je zatím určitě skvělou zprávou pro trenéra Bašného.

Celková střelecká efektivita týmu je zatím 57%, kdy jsme vyslali na branku soupeřek rovných sto střel a 50 jich našlo svůj cíl.

Sedmimetrové hody si zatím mezi sebou bez chyby dělí nejlepší bundesligová kanonýrka Michaela Hrbková (2 branky) a již zmiňovaná druhá nejlepší bundesligová kanonýrka Iveta Luzumová (4 branky).

Čas na hřišti

Při pohledu na dosavadní doby strávené na hřišti se dá vyčíst fakt, že se trenérovi daří využívat každou z hráček, které jsou nominovány. Zatím dobrá forma brankářky švédského Kristianstadu Lucie Satrapové může za to, že nejvíce odsezeného času na lavičce mají náhradní brankářky Müllnerová a Kudláčková, ostatní hráčky se však již dostali na hřiště alespoň na 15 minut. Nejvytíženější naší hráčkou je tedy brankářka Lucie Satrapová se 106 minutami na hřišti, kolem osmdesáti minut mají odehráno Luzumová, Jeřábková, Ryšánková a Veronika Malá.

 

Brankářky

Jak je již patrné z přehledu stráveného času na hřišti, naši branku zatím opanovala Lucie Satrapová – její dosavadní skóre je 32% úspěšnost (18 úspěšných zákroků z 56 střel). Proti dvěma sedmimetrovým hodům se postavila neúspěšně Petra Kudláčková a přibližně dvanáct minut na hřišti strávila Dominika Müllnerová, zatím také bez úspěšného zákroku.

Zdroj: HNB

Foto: FB International Handball Federation - IHF a Alžběta Vejrostová/chf.cz

 

Články ročníku 2017/2018 sponzoruji