Play-off extraligy mužů 2015/2016 začíná

Nejočekávanější část házenkářské extraligové sezóny je zde! Nával pikantních soubojů, vyhecovaných zápasů a nádherných háznekářských akcí slibuje nadcházející start házenkářského play-off. Dokáží plzenští házenkáři obhájit loňský triumf nebo vysněný pohár nad hlavu vyzvedne někdo ze zbývajících sedmi týmů? 

Loňský triumf obhajuje celek Talent M.A.T.Plzeň, naopak bronzové medaile pro tentokrát neobhájí celek Handball KP Brno, který bude bojovat "jen" ve skupině o udržení.

Loňské play-off bylo plné opravdu zajímavých situací, namátkou vybíráme nový pohár pro vítěze , který házenkářská rodina nazvala "Terminátorova ruka".  Pro KP Brno zisk historicky prvních bronzových medailí, které se nakonec všem medailovým týmům rozpadly, či  překvapivou cestou lovosických Lovců do finále zakončené nedůstojným předáváním cen v přímém televizním přenosu.  Asi nejkurioznější situací play-off byl kontroverzní první zápas čtvrtfinále mezi Karvinou a Zubřím, kdy o výsledku, po 7m hodech, musel rozhodnout až ČSH.

Věříme, že toto vše už je za námi a  poslední ročník, kdy se hraje play-off mužů, už proběhne jen v duchu nezapomenutelných krásných házenkáčských akcí plných emocí a radosti z házené. 

SLOŽENÍ ČTVRTFINÁLOVÝCH DVOJIC:

HC Zubří vs. HCB OKD Karviná - První zápas je na programu 16.4. od 18:00 hodin na horké valašské půdě.

Co by to bylo za play-off, kdyby se spolu neutkaly tyto dva tradiční celky? V těchto zápasech budeme svědky nejen loňské reprízy čtvrtfinále, kdy Karviná dokázala zuberský celek přejet 3:0  v sérii, ale také vyhecované série tradičních soupeřů.

Zopakují karvinští házenkáři pod vedením dua Bartošic - Veřmířovský loňský triumf a nebo do semifinále projde druhý celek základní části, Zubří?? Oba dva zápasy těchto celků v základní části byly velmi vyrované a zajisté tomu nebude jinak i v této sérii! 

Talent M.A.T.Plzeň vs. HK FCC Město Lovosice - První zápas je na programu 16.4. 11:00 v plzeňské hale Na Slovanech.

Další repríza loňského finále play-off, kdy bilance stojí na straně uřadujícího mistra z Plzně. Tentokrát se však týmy Plzně a lovosických Lovců utkají již ve čtvrtfinále.  Stejně jako série mezi Zubřím a Karvinou, tak i tahle nám slibuje velkou bitvu, v čele se skvělými bývalými hrači, teď už trenéry obou celků, Martinem Šetlíkem a Vladimírem Šumou! Navíc budeme svědky souboje dvou skvělých házenkářů, křídelníka Jiřího Motla na straně Lovosice a spojky Milana Škvařila z Plzně! :)

TJ Cement Hranice vs. SKP Frýdek-Místek - První zápas je na programu 16.4. 10:30 v Hranicích.

Moravské derby znovu slibuje určitě pikantní podívanou. Frýdecko-Místečtí házenkáři půjdou do boje proti favoritovi z Hranic, který má na straně hned dva devadesáti gólové střelce ze základní části, Zdeňka Čadru a Tomáše Mičkala. Navíc svěřencům trenéra Aleše Chrastiny by dle informací měl v sérii chybět obávaný šutér Vojtěch Petrovský, ale Chrastina nehází "flintu do žita".  Burcuje své hráče, že dle něj "Stačí zvládnout jednu sérii a bude se bojovat o medaile!" Trénér Hrabal však věří, že Hranice získají oba domácí zápasy a tím získají i psychickou výhodu pro venkovní zápas.

 

HC Dukla Praha vs. HBC Ronal Jičín - První zápas je na programu 16.4. 16:30 v hale na pražské Ruzyni.

Pro tentokráté "derby z Čech" slibuje určitě také zajímavou podívanou dvou celků, které měly rozdílnou sezónu. Zatímco Jičín se na začátku rozjel ke skvělým výsledkům, ale postupem času jejich forma "slábla", dukelští házenkáři předvedli skvělou jízdu základní části soutěže i Challenge Cupem. Právě dukelští hráči, posíleni postupem do semifinále Challenge Cupu, budou chtít jistě navázat na svou skvělou formu ze základní části. Házenkáři od pohádkového lesa Řáholce však nebudou chtít prodat svou kůži zadarmo a budou se snažit sérii znepříjemnit svěřencům Jana Josefa, právě bývylému trenérovi Jičína.

Sledujte náši facebookovou stránku HNB, kde Vám budeme přinášet nejčerstvější informace ze zápasů, ale také postřehy ze zákulisí.   

 

Zdroj: HNB 

Foto: Facebookové stránky týmů