Otevřené tréninky RHC Olomouckého kraje

V průběhu posledních dvou týdnů se v režii Regionálního házenkářského centra pro Olomoucký kraj uskutečnily další ze série otevřených tréninků pro mládež. 

 

Tentokrát se trenérky RHC Mgr. Michela Fabíková, Mgr. Lucie Fabíková a česká reprezentantka Mgr. Kristýna Salčáková věnovaly kategorii mladších a starších žáků a žaček. V hale Zory Olomouc a SK Žeravic se v rozmezí 22.4. – 5.5.2015 sešla téměř stovka mladých házenkářských nadějí. V dnešní době, kdy učitelé tělocviku naříkají a mohou už jen vzpomínat na to, co před lety mládež v hodinách tělesné výchovy svedla, je tak vysoká účast až uchvacující. Z důvodu enormního zájmu a především snahy trenérek věnovat každému házenkáři či házenkářce dostatečnou pozornost, byli žáci a žákyně rozděleni do pěti skupin. Každé skupině bylo vyhrazeno celé dopoledne, ve kterém se chlapci a dívky zabývali atletickou průpravou, koordinací a zdokonalováním individuálních herních dovedností, a sice útočných i obranných. Děti po skončení otevřeného tréninku odcházeli s úsměvem na rtech a se spoustou nových informací. A radost měly i trenérky RHC, které na každé tréninkové skupině mohly sledovat nejen nadšení, ale i výrazné pokroky.

 

Pro HNB Martina Salčáková

Ostatní

Vzdělávací týden Beach Handballu s IHF

  V rámci webinářů a přednášek IHF Virtual Academy je tento týden věnován přednáškám a vzdělávání, které se týká plážové házené. Na IHF...