O víkendu budou vidět v Čechách buchtičky a Goliáš

Série zápasů evropských pohárů tento víkend pokračuje dalšími souboji, a my se můžeme těšit na to, že do nich v neděli zasáhne náš poslední, dosud odpočívající, účastník, pražská Dukla. V Mostě uvidíme odvetu třetího kola EHF Cupu a posledními zápasy se budou dohrávat i základní skupiny ligy mistryň, kde bojuje Michaela Hrbková.

 

Challenge Cup mužů:

Do bojů o pohárové body a zkušenosti naskočí mladý tým mužů HC Dukla Praha, který odehraje v rámci 3. kola Challenge Cupu své první utkání a vyzve na „domácí“ palubovce (hraje se v hale SK Slavie Praha) makedonský HC Pelister 08 Bitola. Začátek zápasu je již potvrzen na 11 hod. dopoledne a ti co se nedostanou na zápas osobně (a věříme, že si ho házenkářští fandové nenechají ujít osobně), mohou zápas sledovat živě na ČT Sport. Jako předkrm připravila Dukla od 8:30 hodin ráno na hale „buchtičkovou“ snídani fanoušků s hráči Dukly (vice na odkaze pod fotkou). Odveta se hraje za týden v Makedonii.

 

EHF Cup žen:

Mostecké ženy si přivezly z prvního zápasu třetího kola EHF Cupu z ruského Rostova na Donu pětibrankové manko a soupeře, prezentovaného jako Goliáše v souboji s Davidem, zřejmě nemile překvapily. V Mostě bude po nadějném výsledku o co bojovat a určitě bude k vidění dobrá házená v tradičně skvělé atmosféře. Půjde také o zajímavé a reálné srovnání našeho mistra, který zatím nehraje v té formě jako minulou sezónu, s top evropským týmem a lídrem ruské ligy, který tentokráte nebude nikdo moci podezřívat z toho, že Most podcenil. Utkání odvety třetího kola EHF Cupu mezi DHK Baník Most a Rostov-Don se hraje v sobotu od 18 hodin.

EHF Champions League:

V 6. kole základní skupiny ligy mistryň se představí v dresu Lokomotivy Záhřeb Míša Hrbková. Záhřeb je po posledním kole v těžké pozici, protože jeho konkurent v boji o poslední postupové místo ze skupiny – Sävehof – dokázal urvat bod v domácím zápase s Viborgem a má tedy v tabulce o bod víc. Lokomotiva musí v neděli ve Viborgu bezpodmínečně bodovat, chce-li myslet na postup. Současně Sävehof nesmí získat žádný bod v zápase v Györu, který bude také prvním zápasem Györu v nově otevřené Audi Aréně pro 5,5 tis. diváků. Hala byla slavnostně otevřena před několika dny za účastni maďarského premiéra Viktora Orbána a v prosinci se v ní bude hrát základní skupiny mistrovství Evropy žen.

 

Již od středy probíhají další zápasy ligy mistrů, o víkendu se také hrají další zápasy 3. kola všech ostatních evropských pohárů.

 

Z českých delegátů cestuje do dánského Skjernu na EHF Cup mužů Ivan Dolejš a rozhodčí Milan Hájek a Karel Macho se odlétají „ohřát“ na dvojzápas ženského EHF Cupu do turecké Antalye.

Evropské poháry

Osmifinále Challenge Cupu za dveřmi

Dlouhé dva a půl měsíce trvala zimní přestávka v evropských pohárových soutěžích házené. Hned počátkem února se však osmifinálovými duely Challenge...