Nové Veselí vyhrálo prestižní turnaj v Maďarském Veszpremu

Házenkářský klub TJ Sokol Nové Veselí slaví se svým pilotním projektem házenkářské akademie, který je v házenkářském prostředí novinkou, ve svém nultého ročníku další výrazný úspěch. O velikonocích byla akademie hráčů ročníku 2001 a 2002 pozvána do města házené zaslíbené, kde na prestižním turnaji na který byli pozváni, dokázali porazit všechny soupeře a tento turnaj vyhráli. 

Pro tým Nového Veselí i celou českou házenou se jedná o výrazný úspěch naší mládežnické házené. Součástí turnaje bylo i sledování utkání Ligy mistrů mezi MVM Veszprem a Motor Zaporoží, které bylo pro tým Nového Veselí odměnou za jejich propagaci naší házené, "Kluci odevzdali maximum. Hlavně zápas proti Veszpremu (konečné třetí místo) byl od nás naprosto mimořádný a výsledek pro domácí tým velmi krutý. Naše nasazení bylo příkladné a pokud kluci nepoleví jsou na dobré cestě stát se opravdu dobrými házenkáři a velmi silným týmem," hodnotí vystoupení týmu trenér Pavel Hladík.

Sestava a branky: Zalaba Martin, Šnédar Filip 1 - Řepa Ondřej 8, Flajsar Radek 14, Flajsar Jakub 18, Rubáč Denis 2, Erbes Filip 4, Čermák Vojtěch 6, Gregorovič Jiří 4, Chalupa Filip 6, Mach Jakub 2, Jun Milan 2, Jun Vojtěch 2, Plesl Ladislav 7, Dolejší Aleš 6

Výsledky : 

  • finálový zápas: HA Vysočina TJ Sokol Nové Veselí - Varpalotai Banyasz - 22:18
  • HA Vysočina TJ Sokol Nové Veselí - Billy Montigny Handball (Francie) 11:5
  • HA Vysočina Sokol Nové Veselí - Veszprem 22:6
  • HA Vysočina Sokol Nové Veselí - Eles Kise Tatabanya  14:7
  • HA Vysočina Sokol Nové Veselí - KSE Balatonfuredi 18:5 
 
Pro HNB Pavel Hladík