Neagu a Bulatović se i pro příští sezónu upsaly Budućnosti

Koncem minulého týdne došlo v jednom z nejlepších ženských týmů Evropy, černohorské Budućnosti, k několikerému prodloužení hráčských smluv. Se sportovní ředitelkou klubu, legendární Bojanou Popović, podepsalo nový kontrakt hned šest klíčových hráček.

Jednou z největších hvězd týmu je rumunská reprezentantka a nejlepší levá spojka uplynulého mistrovství Evropy, Cristina Neagu. Ta udivovala fanoušky svou skvělou efektivitou a také razancí střely stabilně těsně pod hranicí 100 km/h. V minulosti byla vyhlášena nejlepší házenkářkou světa za rok 2010. U Cristiny se dříve spekulovalo o jejím odchodu, zpět k návratu domů do Rumunska ji lákal například bohatý CSM Bukurešť. Nakonec před všemi nabídkami dala přednost týmu, který má každoročně nejvyšší ambice a nikdy nechybí v závěrečných bojích ligy mistryň. Cristina prodloužila svůj kontrakt do konce příští sezóny 2015/2016.

exklusivní rozhovor s Cristinou pro HNB připravujeme a přineseme ho brzy na našich stránkách

 

Spolu s Cristinou Neagu prodloužily své kontrakty do konce příští sezóny ještě další hráčky Budućnosti. Pravá spojka Katarina Bulatović, nominovaná na házenkářku světa roku 2012, kde skončila čtvrtá, je jednou z nejzkušenějších hráček Budućnosti a černohorských reprezentantek. Srbská reprezentantka, obrovitá pivotka Dragana Cvijić, je další a doplňuje jí ještě tandem dvou levých křídel, Majda Mehmedović a Biljana Pavićević.

Pětici hráček z pole doplnila ještě chorvatská brankářka Marta Zderić, která před dvěma lety přišla z chorvatské Podravky a s černohorským velkoklubem prodloužila smlouvu o další dva roky, tj. do konce sezóny 2016/2017.

Kvalitou a stabilitou kádru bude Budućnost i v letošním roce útočit na nejvyšší příčky v Champions League a pokusí se zopakovat úspěch z let 2011/12, kdy tuto soutěž vyhrála. Největšími soupěři jim bude norský Larvik, ruské Dinamo Volgograd, makedonských Vardar a hlavně maďarský Györ, u kterého rozhodne, jak se vyrovná s četnými odchody a zraněními klíčových hráček.


sportovní ředitelka Bojana Popović a Katarina Bulatović

Marta Zderić

Dragana Cvijić

Majda Mehmedović

 

foto: Slobo foto - web ZRK Buducnost

 

Zahraniční házená