Na severu Moravy se rozjíždějí Festivaly házené

Čerpat zkušenosti z házenkářských velmocí a pokusit se zvýšit členskou základnu pomocí nového projektu pořádání házenkářských festivalů se rozhodli v Moravskoslezském krajském svazu házené. Hlavním strůjcem tohoto bezesporu zajímavého nápadu, zorganizovat Festivaly házené, je trenérka TJ Sokola Poruba a členka komise mládeže Alena Humlová, která se inspirovala na semináři trenérů v Dánsku.

Organizaci festivalu si odvážně na svá bedra vzali v Bohumíně, kde ve spolupráci s RHC Sokol Poruba proběhne již tuto sobotu od 13 hodin první severomoravský Festival házené.

"Festival je určen jak pro malé házenkáře z oddílů házené, kteří teprve začínají, tak pro děti z pořádajícího města a okolí, které si házenou chtějí jen zkusit. Na festivalu budou jak hřiště na miniházenou, tak dovednostní soutěže typu přeskoč, přelez, hoď. Pokud hráč absolvuje všechny disciplíny, včetně samotné hry (4+1), čeká ho malá odměna. Je na samotných organizátorech, jaké dovednostní soutěže na jednotlivý festival připraví. Výsledky se nepočítají, děti rozdělíme podle výkonnosti či velikosti, aby si každý zahrál a všichni se bavili," říká k samotnému projektu trenérka porubského RHC Petra Vavříková.

"Děti, které si přijdou vyzkoušet náš krásný sport se vůbec nemusí bát.  Máme zkušené trenéry, kteří se dětem budou věnovat, vysvětlí a ukáží vše, co bude potřeba. Jsme první vlaštovka, přesto ale věříme, že se vše vydaří a děti budou spokojené. Tímto samozřejmě zveme všechny děti i dospělé na první bohumínský Festival a pak samozřejmě i na další, které se budou postupně konat i v ostatních městech na severu Moravy," zve na pilotní akci hlavní organizátor a guru bohumínské házené Jaroslav Kalous.

 

Zdroj: HNB

Foto: Oficiální leták akce

Články k ročníku 2017/2018 sponzorují