Na předposlední 25.kolo MOL Ligy se můžeme těšit od pátku do neděle.

Do konce MOL Ligy zbývají jen poslední dvě kola. To předposlední, 25.kolo, začne v pátek a skončí v neděli. K vidění budou zajímavé bitvy: Už po tomto kole může být znám vítěz celé soutěže. O postup do českého play-off, v kterém zbývají dvě volná místa se perou tři týmy, kdo se postupu přiblíží a na koho zbude tzv. "černý Petr"? To vše se dozvíme o nadcházejícím víkendu.

pátek 13. dubna v 18:30 hod.: Trenčín – Duslo Šaľa
V pátek kolo odstartuje slovenský duel mezi Trenčínem a Šalou. Trenčín se v letošní sezóně nachází momentálně na poslední pozici v tabulce a tam pravděpodobně zůstane až do konce soutěže. V minulém kkole hráčky Trenčína prohrály v závěru zápasu s Hodonínem 25:26. To Šaľa vybojovala dvě vteřiny před koncem bod za remízu 20:20 se Slávií. Tento bod může být pro Šaľu cenný. Šaľa je momentálně na čtvrtém místě a na třetí Michalovce ztrácí dva body. Pokud Michalovce do konce soutěže v zápase zaváhají (čeká je Poruba a Prešov) a Šaľa v tomto a nadcházejícím zápase (s Bánovci) vyhraje, tak může brát bronz ze společné části soutěže. V podzimním zápase dominovaly hráčky Šaľy a tehdy Trenčín porazily rozdílem jedenácti branek 31:20. V tomto zápase jsou tak hostující házenkářky jasnými favoritkami, které by měly potvrdit svou formu a získat dva body.

sobota 14. dubna v 18:00 hod.: Sokol Poruba - Iuventa Michalovce
Zajímavé utkání se odehraje v Ostravě. Domácí Sokol Poruba hostí Iuventu Michalovce. A oběma týmům jde o hodně. Pro domácí hráčky je to poslední zápas letošní sezóny. Poruba bojuje o postup do českého play-off. Momentálně drží třetí postupové místo s 28 body. Jejími protivníky jsou týmy Olomouce (28 bodů) a Veselí nad Moravou (26 bodů). Oba celky však odehrají ještě dva zápasy a tak je dost možné, že se o postup bude bojovat až do poslední chvilky. V minulém kole Poruba těsně zvítězila ve Veselí 22:21 a díky této výhře si udržela šanci na postup do play-off. Michalovce pod svým novým trenérem hladce zvítězili nad Zlínem 41:30. Podzimní zápas lépe vyšel hostující Iuventě, která na domácí palubovce porazila Porubu o dvě branky 26:24. Určit vítěze tohoto utkání je složité. Favoritem by měly být hráčky Iuventy, ale nesmíme zapomenout na to, že Poruba hraje na domácí palubovce, kde bude spoléhat na své fanoušky. Zároveň se jedná o poslední zápas a hráčky budou hrát o české play-off. Z toho lze vyhodnotit, že domácí do zápasu půjdou na plno se vším všudy, protože nemají co ztratit - mohou jen získat.

sobota 14. dubna v 18:00 hod.: DHK Baník Most - DHK Zora Olomouc
V mostecké Sportovní hale se odehraje souboj mezi domácími mosteckými Černými anděly a házenkářkami ze Zory Olomouc. Výsledek tohoto zápasu mnohé naznačí. V případě výhry domácího Baníku se mohou hráčky radovat z celkového vítězství MOL Ligy a česko-slovenského titulu. V případě, že Baník zaváhá a ztratí bod/body, tak se o celkovém vítězi rozhodne až v posledním zápase, kdy Most hostí pražskou Slávii. Olomouc však také potřebuje body. Momentálně drží čtvrtou postupovou příčku do českého play-off, ale atakuje ho Veselí nad Moravou. Mostecké hráčky měly v minulém kole volno, které mohly využít pro regeneraci a odpočinek. Svůj poslední zápas hráli Černí andělé 29. března  proti Iuventě Michalovce a vyhráli jej 34:29. To olomoucké hráčky o minulém víkendu hrály s Bánovci nad Bebravou. V tomto utkání zvítězily 32:27, ale při nejmenším první poločas nebyl z jejich strany moc dobrý (prohrály jej 12:13). První vzájemný zápas hraný na podzim vyzněl lépe pro mostecký Baník, který v něm zvítězil 24:20, i když se tenkrát na výhru nadřel. Do utkání nastupuje jako favorit utkání domácí tým, který pokud předvede hru jako proti Michalovcům, tak se bude jistě radovat ze zisku dvou bodů. A nejen z nich - pokud Most zvítězí, může se se svými fanoušky již tento víkend radovat ze zisku česko-slovenského titulu MOL Ligy.


sobota 14. dubna v 18:00 hod.: HK Hodonín - Sokol Písek
Souboj týmů ze spodní části tabulky bude k vidění v Hodoníně, ten hostí Sokol Písek. Hodonín na jaře prokazuje zlepšení a lepší sehranost, než na podzim a také za to sbírá body. V minulém kole porazil těsně Trenčín 26:25 a posunul se na desátou příčku v tabulce. Písek v minulém kole naopak prohrál a to s Prešovem 28:33, v tabulce mu patří dvanácté místo. Tento zápas by měl mít vyrovnaný průběh a bude záležet na momentální formě hráček daných týmů. Již podzimní zápas těchto celků byl vyrovnaný a tehdy v něm nejtěsnějším možným rozdílem zvítězil Písek 30:29.

sobota 14. dubna v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou - DHC Slavia Praha
Slovensko-český duel nás čeká v Bánovcích, kde domácí házenkářky budou hostit pražskou Slávii. Bánovce v minulém kole prohráli s Olomoucí 27:32. Slavie sehrála velmi vyrovnané, napínavé a dramatické utkání v Šaľe. Deset vteřin před koncem dokázala vsítit branku na 20:19 a zdálo se, že pojede domů s plným bodovým ziskem. Ovšem dvě vteřiny před koncem Šaľa srovnala na 20:20 a tak se týmy o body podělily. Podzimní utkání hrané v pražském Edenu skončilo vítězně pro Slavii, která porazila Bánovce 31:26. I v tomto zápase jsou hostující hráčky ze Slavie jasnými favoritkami a něco jiného, než zisk dvou bodů by bylo velkým překvapením. Slavie jistě také bude vyhlížet  průběh a výsledek utkání z Mostu, protože pokud Most klopýtne a Slavie vyhraje, tak se boj o celkové vítězství MOL Ligy zdramatizuje - Slávistky svůj poslední zápas hrají právě na půdě Mostu, kde by se pak rozhodovalo o vítězi.

neděle 15. dubna v 18:00 hod.: ŠŠK Prešov – Veselí nad Moravou
V neděli nám kolo uzavře zápas Prešova a Veselí nad Moravou. Oba týmy mají 26 bodů v tabulce. Veselí je na sedmém a Prešov na osmém místě. A i v tomto utkání jde o hodně - alespoň českém celku, který pokud chce mít šanci na postup do českého play-off, tak musí zvítězit. V minulém kole Prešov porazil Písek a Veselí smolně prohrálo o branku s Porubou. V podzimním zápase zvítězilo Veselí nad Moravou, když porazilo Prešov rozdílem pěti branek 25:20. Mírným favoritem utkání by mělo být právě Veselí nad Moravou, ale jak víme z celého probíhajícího ročníku soutěže, tak Prešov dovede být nebezpečný a brát body i papírově silnějším soupeřům.

Volný los mají házenkářky:  HC Zlín

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: Deník/Petr Pelíšek