Na 21. kolo Extraligy zve brankářská jednička Jičína, David Machalický

Dvě kola zbývá odehrát do konce základní části házenkářské Extraligy. Mezi elitní osmičku se v této sezóně nepodívají hráči Přerova, Litovle a Zlína. Nejsledovanějším zápasem 21. kola bude páteční duel Frýdku s Lovosicemi. Výsledek totiž rozhodne o možné účasti Frýdku v play-off. Pozvánku na nadcházející 21. kolo Extraligy, které je tentokrát netradičně zahájeno již v pátek, pro fanoušky HNB připravil jičínskský brankář David Machalický.  

 

 

6.3. 17:30 hodin SKP Frýdek-Místek – HK Lovosice

Tento zápas je pro nás velmi důležitý, protože Frýdek-Místek je dalším aspirantem pro postup do play-off. Frýdek se bude opírat o výkon Vojty Petrovského, který má tuto sezónu famózní formu a střílí mu to. :-)  A na druhé straně, Lovosice mají hodně kvalitní a důraznou obranu. To je důvod, proč si myslím, že tento zápas bude velmi vyrovnaný a bude se rozhodovat až v  posledních minutách. Přesto doufám, že z  tohoto zápasu jako vítězové odejdou Lovosice. 

 

7.3. 18.00 hodin Sokol Přerov – Cement Hranice

V tomto zápase mám jasného favorita a to Hranice. Hranice zatím v jarní části soutěže předvádějí kvalitní výkony, kde ze tří zápasů mají dvě výhry s těžkými soupeři (Lovosice, Frýdek-Místek). Hosté mají tuto sezónu bohužel smůlu na zranění, které nebere konce. V minulém zápase se jim nepříjemně zranil Pepa Kučerka, kterému bych chtěl popřát brzké uzdravení. Ale i tak si myslím, že Přerov není dostatečně silným týmem na to, aby Hranice porazil.  

 

7.3. 18:00 hodin HC Zlín – Gumárny Zubří

Zlín v  tomto soutěžním ročníku už dokázal na svém hřišti potrápit nebo dokonce porazit nejednoho soupeře z  horní části tabulky. Přesto očekávám, že Zubří bude chtít potvrdit svoji pozici a odveze si oba body. Hlavní postavou na straně Zubří bude určitě Tomáš Řezníček a i já jsem zvědavý, kolika brankami zatíží konto domácích. Zlín bude určitě spoléhat na agresivní obranu a přechod do rychlého útoku. Od zápasu očekávám, že padne hodně branek, řekl bych tak kolem šedesáti. Proto to bude určitě zajímavá podívaná.

 

7.3. 18:00 hodin HBC Ronal Jičín – Talent M.A.T. Plzeň

Vzájemné utkání s  Plzní pro mě bude mít zvláštní náboj a upřímně se na něj těším. Nebudeme si nic nalhávat, Plzeň je papírovým favoritem, ale já rozhodně můžu slíbit, že se jen tak snadno nevzdáme. Budeme se snažit co nejvíce vytěžit z  toho, že hrajeme na vlastním hřišti a také věříme v  kvalitní diváckou podporu. Přeci jenom nám jde o postup do play-off, proto jsme odhodlaní předvést výkon na hranici svých možností a dát do toho opravdu vše. 

 

 

7.3. 18:00 hodin Dukla Praha – Baník OKD Karviná

Dukla je pro mě velkým překvapením tohoto ročníku, že i s  obměněným a omlazeným kádrem se dokáže držet na horních příčkách tabulky. Určitě budou chtít odčinit porážku z  minulého týdne, kdy u nás prohráli o gól. Zároveň Karviná také bojuje o postup do play-off, proto určitě bude chtít bodovat. Navíc si zvedla sebevědomí vysokou výhrou nad Zlínem v  minulém kole. Každopádně očekávám také velmi vyrovnaný a rychlý zápas, ve kterém můžou být ozdobou brankáři na obou stranách.

 

7.3. 18:00 hodin KP Brno – Tatran Litovel

Litovel jako nováček nejvyšší soutěže předvádí sympatické výkony a prokazují, že do Extraligy patří. Zajímavou podívanou bude určitě střet dvou zkušených pivotů Davida Juříčka a Michala Dostalíka. Brno má sice v  jarní části sezóny zatím na kontě pouze dva body za remízy s  Karvinou a Zubřím ale teď si bude chtít už definitivně zaručit jistotu play-off a zápas podle mého názoru dovedou do vítězného konce. 

David Machalický     

 

 

21. kolo - Rozhodčí a delegáti:

  • 7.3. Jičín - Plzeň  - Jiří Novotný,Václav Horáček D: Miloš Kastner
  • 7.3. Dukla Praha - Karviná - Michal Nezbeda, Václav Zelenka, D: Václav Formánek
  • 7.3. Zlín - Zubří - Marek Bečička, Jiří Horák, D: Pavel Nesvadba
  • 7.3. Brno - Litovel - Milan Hájek, Karel Macho, D: František Táborský
  • 7.3. Přerov - Hranice - Bohumil Brůna, Petr Halada, D: Roman Bauer
  • 6.3. Frýdek-Místek - Lovosice -  Václav Horáček, Jiří Novotný, D: Jana Rzymanová

 

Pokud nebudete přímo v házenkářských halách, můžete zápasy sledovat prostřednictvím 

www.TVcom.cz nebo www.onlajny.cz.

 

 

Doufejme, že se nebude už nikdy opakovat situace z minulého kola, kdy se velice vážně zranil brankář Hranic, Josef  Kučerka, který byl bezprostředně po zápase operován, ale zachránit mu amputovaný článek prstu už bohužel lékaři nedokázali. Více o zranění najdete v článku na iDNES zde:  sport.idnes.cz/hazenkarsky-brankar-kucerka-prisel-o-kus-prstu-fru-/hazena.aspx?c=A150304_085915_hazena_par

 

!!!VŠEM TÝMŮM PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ BEZ ZBYTEČNÝCH ZRANĚNÍ!!!

 

Foto: FB HBC RONAL Jičín

 www.facebook.com/pages/HBC-RONAL-Ji%C4%8D%C3%ADn/449951968419975?fref=ts

 
 
 

Mužské soutěže