Na 21. kolo Extraligy zve brankářská jednička Jičína, David Machalický

Dvě kola zbývá odehrát do konce základní části házenkářské Extraligy. Mezi elitní osmičku se v této sezóně nepodívají hráči Přerova, Litovle a Zlína. Nejsledovanějším zápasem 21. kola bude páteční duel Frýdku s Lovosicemi. Výsledek totiž rozhodne o možné účasti Frýdku v play-off. Pozvánku na nadcházející 21. kolo Extraligy, které je tentokrát netradičně zahájeno již v pátek, pro fanoušky HNB připravil jičínskský brankář David Machalický.  

 

 

6.3. 17:30 hodin SKP Frýdek-Místek – HK Lovosice

Tento zápas je pro nás velmi důležitý, protože Frýdek-Místek je dalším aspirantem pro postup do play-off. Frýdek se bude opírat o výkon Vojty Petrovského, který má tuto sezónu famózní formu a střílí mu to. :-)  A na druhé straně, Lovosice mají hodně kvalitní a důraznou obranu. To je důvod, proč si myslím, že tento zápas bude velmi vyrovnaný a bude se rozhodovat až v  posledních minutách. Přesto doufám, že z  tohoto zápasu jako vítězové odejdou Lovosice. 

 

7.3. 18.00 hodin Sokol Přerov – Cement Hranice

V tomto zápase mám jasného favorita a to Hranice. Hranice zatím v jarní části soutěže předvádějí kvalitní výkony, kde ze tří zápasů mají dvě výhry s těžkými soupeři (Lovosice, Frýdek-Místek). Hosté mají tuto sezónu bohužel smůlu na zranění, které nebere konce. V minulém zápase se jim nepříjemně zranil Pepa Kučerka, kterému bych chtěl popřát brzké uzdravení. Ale i tak si myslím, že Přerov není dostatečně silným týmem na to, aby Hranice porazil.  

 

7.3. 18:00 hodin HC Zlín – Gumárny Zubří

Zlín v  tomto soutěžním ročníku už dokázal na svém hřišti potrápit nebo dokonce porazit nejednoho soupeře z  horní části tabulky. Přesto očekávám, že Zubří bude chtít potvrdit svoji pozici a odveze si oba body. Hlavní postavou na straně Zubří bude určitě Tomáš Řezníček a i já jsem zvědavý, kolika brankami zatíží konto domácích. Zlín bude určitě spoléhat na agresivní obranu a přechod do rychlého útoku. Od zápasu očekávám, že padne hodně branek, řekl bych tak kolem šedesáti. Proto to bude určitě zajímavá podívaná.

 

7.3. 18:00 hodin HBC Ronal Jičín – Talent M.A.T. Plzeň

Vzájemné utkání s  Plzní pro mě bude mít zvláštní náboj a upřímně se na něj těším. Nebudeme si nic nalhávat, Plzeň je papírovým favoritem, ale já rozhodně můžu slíbit, že se jen tak snadno nevzdáme. Budeme se snažit co nejvíce vytěžit z  toho, že hrajeme na vlastním hřišti a také věříme v  kvalitní diváckou podporu. Přeci jenom nám jde o postup do play-off, proto jsme odhodlaní předvést výkon na hranici svých možností a dát do toho opravdu vše. 

 

 

7.3. 18:00 hodin Dukla Praha – Baník OKD Karviná

Dukla je pro mě velkým překvapením tohoto ročníku, že i s  obměněným a omlazeným kádrem se dokáže držet na horních příčkách tabulky. Určitě budou chtít odčinit porážku z  minulého týdne, kdy u nás prohráli o gól. Zároveň Karviná také bojuje o postup do play-off, proto určitě bude chtít bodovat. Navíc si zvedla sebevědomí vysokou výhrou nad Zlínem v  minulém kole. Každopádně očekávám také velmi vyrovnaný a rychlý zápas, ve kterém můžou být ozdobou brankáři na obou stranách.

 

7.3. 18:00 hodin KP Brno – Tatran Litovel

Litovel jako nováček nejvyšší soutěže předvádí sympatické výkony a prokazují, že do Extraligy patří. Zajímavou podívanou bude určitě střet dvou zkušených pivotů Davida Juříčka a Michala Dostalíka. Brno má sice v  jarní části sezóny zatím na kontě pouze dva body za remízy s  Karvinou a Zubřím ale teď si bude chtít už definitivně zaručit jistotu play-off a zápas podle mého názoru dovedou do vítězného konce. 

David Machalický     

 

 

21. kolo - Rozhodčí a delegáti:

  • 7.3. Jičín - Plzeň  - Jiří Novotný,Václav Horáček D: Miloš Kastner
  • 7.3. Dukla Praha - Karviná - Michal Nezbeda, Václav Zelenka, D: Václav Formánek
  • 7.3. Zlín - Zubří - Marek Bečička, Jiří Horák, D: Pavel Nesvadba
  • 7.3. Brno - Litovel - Milan Hájek, Karel Macho, D: František Táborský
  • 7.3. Přerov - Hranice - Bohumil Brůna, Petr Halada, D: Roman Bauer
  • 6.3. Frýdek-Místek - Lovosice -  Václav Horáček, Jiří Novotný, D: Jana Rzymanová

 

Pokud nebudete přímo v házenkářských halách, můžete zápasy sledovat prostřednictvím 

www.TVcom.cz nebo www.onlajny.cz.

 

 

Doufejme, že se nebude už nikdy opakovat situace z minulého kola, kdy se velice vážně zranil brankář Hranic, Josef  Kučerka, který byl bezprostředně po zápase operován, ale zachránit mu amputovaný článek prstu už bohužel lékaři nedokázali. Více o zranění najdete v článku na iDNES zde:  sport.idnes.cz/hazenkarsky-brankar-kucerka-prisel-o-kus-prstu-fru-/hazena.aspx?c=A150304_085915_hazena_par

 

!!!VŠEM TÝMŮM PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ BEZ ZBYTEČNÝCH ZRANĚNÍ!!!

 

Foto: FB HBC RONAL Jičín

 www.facebook.com/pages/HBC-RONAL-Ji%C4%8D%C3%ADn/449951968419975?fref=ts

 
 
 

Mužské soutěže

Letní dril skončil! Je libo extraliga?

Dny a týdny těžké dřiny v podobě letní přípravy jsou již minulostí. Naše nejvyšší mužská soutěž otevírá své brány již tento víkend. Největší...

Litovel slaví návrat do Extraligy

Vítěz druhé nejvyšší soutěže Tatran Litovel využil možnost postupu a od nové sezony 2018/2019 se po roce znovu stane jedním z týmů mužské Extraligy....

SEMIFINÁLE JE TADY!

Semifinále je tady! Čeká nás správná házenkářská řežba?! Po čtvrtfinálové sérii, která nepřinesla nijak velká překvapení, je před branami...