Na 20. kolo Extraligy zve zuberský levoruký dlouhán Stanislav Kašpárek

Tři kola zbývá odehrát do konce základní části házenkářské Extraligy. Mezi elitní osmičku se v této sezóně již nepodívají hráči Přerova, Litovle a Zlína. Pozvánku na nadcházející 20. kolo Extraligy, které je rozloženo do tří hracích dní, pro fanoušky HNB připravila dvoumetrová levoruká osmnáctiletá spojka ze Zubří, Stanislav Kašpárek, který získal ocenění pro největší talent české házené za rok 2014. 

 

 

27.2. 19:00 hodin Baník OKD Karviná - HC Zlín

Na toto utkání jsem sám zvědavý, protože Karviná bude muset v tomto utkání naplno bodovat, jestli chce pomýšlet na umístění, které zaručuje postup mezi nejlepších 8 týmu. Ale Zlín jak ukázal v minulém kole proti Jičínu nebude chtít dát 2 body soupeři zadarmo. Myslím si, že to bude hezké utkání se šťastným koncem pro domácí.

 

28.2. 17:00 hodin Tatran Litovel - Sokol Přerov

Ačkoliv jde o souboj předposledního týmu s posledním, jednoznačným favoritem jsou však domácí. Navíc se utkání bude hrát v litovelském bouřlivém prostředí, které už dokázalo potrápit nejednoho favorita. Navíc když uvážíme nemohoucnost Přerova získat alespoň jeden bod. Proto to vidím jako jednoznačnou záležitost pro domácí.

 

28.2. 18:00 hodin Gumárny Zubří - KP Brno

Toto utkání bych označil za šlágr kola, protože se potkává druhý tým se čtvrtým. Jak Zubřané, tak hostující Brno bojují o co nejlepší umístění do bojů pro play-off . Domácí budou chtít udržet domácí neporazitelnost a také vrátit Brnu porážku o jeden gól z podzimní části. Řekl bych, že nás čeká hodně ofenzivní utkání bohaté na góly. Na straně Zubří uzdravený Řezníček s kopřivnickým pořízkem Rečkem se budou starat o gólový účet domácích a na opačné straně to bude Hanták s Hubáčkem. Ovšem neopomeňme také brankáře, kteří patří k oporám družstev jak Orság, tak Bavlnka si drží vysoký standart. V sobotu v Zubří nás čeká hodně zajímavá podívaná, proto doufám, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků a spolu s nimi vyválčíme další důležité body!

 

 

1.3. 10:30 hodin Cement Hranice - SKP Frýdek-Místek

Zápas ve, kterém půjde o hodně. Oba týmy mají stejný počet bodů, proto očekávám vyrovnaný zápas do poslední minuty. Frýdek se bude moc spolehnout na Vojtu Petrovského, dosavadního nejlepšího střelce extraligy a na opačné straně bude proti stát urostlý Rachač s průbojným Hastíkem. Čeká nás velmi důležitý zápas pro oba celky, ve kterém budou rozhodovat maličkosti. Určit vítěze z tohoto zápasu jde jen stěží. Rozhodně bych si nenechal tohle utkání ujít býti fanouškem svého klubu.

 

1.3. 10:30 hodin M.A.T. Plzeň - A.S.A. Lovosice

V neděli nám mužská extraliga nabídne souboj dosud vedoucího celku Plzně s postupně se zvedajícím týmem Lovosic. Po úvodní krizi se Lovci dostali opět do formy a určitě nepřijedou do Plzně odevzdat 2 body. Naopak si myslím, že dokáží potrápit favorita. Plzeň má navíc soupeři co vracet, když v podzimní části utrpěli porážku na hřišti Lovosic. Od tohoto utkání očekávám velice ofenzivní hru a mnoho branek. Mým favoritem na zisk bodů jsou jednoznačně domácí, jejichž síla je nezpochybnitelná v podobě českých reprezentantů, proto si myslím, že budou brát body.

 

1.3. 10:30 hodin Ronal Jičín - Dukla Praha

Dvacáté kolo nám uzavře duel Jičína s Pražskou Duklou. Domácí musí naplno bodovat, pokud si chtějí udržet šanci zahrát si o play-off. jičínská pevnost je takřka nedobytná a svou šanci ji okusit budou mít i Pražané. Očekávám vyrovnané utkání plné hezkých momentek, ale s malým počtem gólů jelikož oba týmy mají kvalitní brankáře. Myslím si, že Jičín získá po vyrovnaném boji v domácím prostředí další 2 důležité body do extraligové tabulky.

Stanislav Kašpárek    

 

 

Pokud nebudete přímo v házenkářských halách, můžete zápasy sledovat prostřednictvím www.TVcom.cz nebo www.onlajny.cz.

 

VŠEM TÝMŮM PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ BEZ ZBYTEČNÝCH ZRANĚNÍ!!!

 
 
 
 

Mužské soutěže

Házená v Ostravě opět ožívá...

Po letech trápení v 2.lize se podařilo Ostravským mužům opět postoupit do celorepublikové 1.ligy . Cíl je jasný udržet se v soutěži a stabilizovat...

Vršovické derby alias Štičí derby

Derby, pojem, který každý sportovec i sportovní fanoušek zná a bezesporu přednostně vyhledává. Rivalské boje týmů nabízejí parádní podívanou...