Na 18. kolo Extraligy zve brankářská jednička, Radek Motlík

Pět kol zbývá odehrát do konce základní části házenkářské Extraligy. Konec zlínským nadějím k postupu do play-off udělal v minulém 17. kole respektovaný a zkušený brankář Talentu Plzeň, Radek Motlík, který od samého začátku výtečně četl střelbu zlínských kanonýrů a pomohl tak nemalou měrou k vítězství svému plzeňskému týmu. Jak vidí nadcházející 18.  kolo Extraligy jeden z nejzkušenějších českých brankářů, si můžete přečíst v upoutávce níže. 

 

11.2. 18:00 hodin Dukla Praha vs. HC Zlín

Musím říct, že mě Dukla mile překvapila. Popravdě, tak vysoko v tabulce jsem je nepasoval. Na druhou stranu podle svých zkušeností z Dukly vím, že se tam tvrdě maká a výsledky se vždy dostavily. Jejich soupeřem je tentokrát Zlín, kde je také plno mladých hráčů, kteří mají potenciál. Za favorita zápasu považuji Duklu a myslím si, že vyhraje. Zlín se už bude soustředit na příští sezonu, jelikož my jsme jim sebrali v sobotu poslední šanci na play-off. 

 

14.2. 17:00 hodin Tatran Litovel vs. A.S.A. Lovosice

Domácí umějí pěkně potrápit favority, o tom by mohlo vyprávět Zubří, které se o tom na vlastní kůži přesvědčilo. Litovel spoléhá na kanonýra Konšela, stejně jako na domácí publikum, které mají hodně bouřlivé. Jak všichni víme, diváci jsou osmým hráčem, takže i to bude hrát v zápase svou roli. Litovel sice už nemá šanci se dostat do play-off, ale i tak očekávám vyrovnaný zápas. Litovel nic nevzdává, o tom se mohli přesvědčit také hráči Hranic v minulém kole. Lovosice po pomalém rozjezdu na začátku sezony opět váli a jsou na vítězné vlně. Z mého pohledu mají výborně poskládaný tým, který se zápas od zápasu zlepšuje a může tedy určitě pomýšlet na nej umístění. Samozřejmě až od druhého místa, to první bych přál sobě. "smích"

 

14.2. 18:00 hodin Gumárny Zubří vs. SKP Frýdek-Místek

Moravské derby, na které se určitě i já podívám na TV.com, jelikož jsem zvědav na souboj kanonýrů Řezníčeka a Vojty Petrovského . Mimochodem v minulém kole dal Vojta neuvěřitelných 19 gólů a sám musel být v šoku, že mu tam spadlo skoro vše. Frýdek Místek bude chtít určitě nějaký bodík urvat, ale Zubří má výborné hráče, ať už je to Řezníček, Hrstka i mladý Reček s Kašpárkem. Toto jsou hráči, kteří mohou rozhodovat zápasy, a když k tomu ještě připočtu výborné publikum, které tým žene celých 60 minut k vítězství, považuji je za favorita zápasu. 

 

14.2. 18:00 hodin Ronal Jičín vs. KP Brno

Jičín v posledním kole deklasoval hráče z Přerova a určitě bude chtít urvat další body do tabulky zajišťující play-off. Jičínští hráči v domácím prostředí dokáží porazit kohokoliv. Jsem sám zvědav, jak to dopadne. Brno se letos po příchodu trenéra Titkova dost zvedlo a hraje dobrou házenou. O tom jsme se mohli přesvědčit i my, hráči Plzně, když jsme tam prohráli. Brno má v týmu několik hodně zkušených hráčů viz. Hanták, Mičola, Hubáček a další. V bráně je navíc jistí "Panda"Jura Bavlnka, což napovídá na hodně zajímavou podívanou.

 

 15.2. 10:20 hodin M.A.T. Plzeň vs. Cement Hranice

Jednoduchý zápas to určitě nebude. Pro mě osobně další z těžkých zápasů, který musíme zvládnout, abychom se udrželi na prvním místě. Tento zápas bude další souboj "postarších" gólmanů Pepíka Kučerky a mě. "smích". Hranice mají hodně hráčů zraněných, ale pořád mají velkou kvalitu a jsou schopni porazit každého. Hranickým jde pořád o účast v play-off. Ale já věřím spoluhráčům, že ten zápas odmakají na 100%, a že budeme slavit vítězství. Tento zápas přenáší Česká televize,  já však doufám, že nás v tom fanoušci nenechají a přijdou nás podpořit přímo do haly Lokomotivy v Plzni, a opět zaplní celý "dům"!!!

15.2. 10:30 hodin Baník OKD Karviná vs. Sokol Přerov

Karviná teď prohrála ve Frýdku, ale s Přerovem neponechá nic náhodě. Tady můžu říct skoro s určitostí, že Karviná vyhraje!! Přerov zatím nemá ani bod a myslím si, že ani žádný bod do konce základní části nezíská!! Mně osobně je líto hráčů z Přerova. Dostávat každý zápas takové "rance" to pak otráví každého hráče. Musím říct, že kluky obdivuji, především pak za to, že mají ještě vůbec chuť hrát!!! Řeknu něco, co se možná někomu nebude líbit, ale Přerov podle mého názoru nemá v Extralize co dělat, a za tím si stojím!!  

Radek Motlík

Pokud nebudete přímo v házenkářských halách, můžete zápasy sledovat prostřednictvím www.TVcom.cz nebo www.onlajny.cz. Potěšující zprávu pro házenkářské fanoušky má také Česká televize, která přenáší v přímém přenosu na programu ČT Sport zápas lídra házenkářské tabulky M.A.T. Plzeň vs. Cement Hranice. 

 

 

VŠEM TÝMŮM PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ BEZ ZBYTEČNÝCH ZRANĚNÍ!!!

 

Foto : FB Talent Plzeň

Tabulka : chf.cz

Mužské soutěže

Česko-Slovenská Extraliga – Data a Fakta

Na žádost vedení ČSH zveřejňujeme reakci na včerejší prohlášení extraligových klubů týkající se jejich účasti ve společně plánované...

Play-off extraligy mužů 2015/2016 začíná

Nejočekávanější část házenkářské extraligové sezóny je zde! Nával pikantních soubojů, vyhecovaných zápasů a nádherných háznekářských akcí slibuje...