MS středních škol s českými zástupci

Ve stínu kvalifikačních zápasů žen o postup na mistrovství Evropy a přípravy na kvalifikační turnaj juniorek o postup na mistrovství světa 2016, se ve francouzském Rouen koná již 23. světový šampionát středních škol. Na tomto mistrovství má své zástupce i česká házená z řad delegátů, rozhodčích, zástupců AŠSK, ale především pak hráčů. Naší středoškolskou házenou na turnaji reprezentují týmy, které si účast vybojovaly v národním finále - tým děvčat z Gymnázia v Havlíčkově Brodě a chlapců z Průmyslové školy v Rožnově. 

Jak jsme již zvyklí, reprezentují nás na téměř každé větší evropské nebo světové akci také naši rozhodčí. Do Rouen byla nominována naše perspektivní dvojice rozhodčích ze severu Čech, Pavel Blanar a Michael Haramul. Jako reprezentant mezinárodní házenkářské federace se turnaje účastní pan František Táborský, který je členem exekutivy IHF. Asociaci středoškolských sportů (AŠSK) zde potom zastupují pánové Petr Vykoukal a dlouholetý matador středoškolského sportu Vlastimil Hejcman.

Gymnázium Havlíčkův Brod na MS středních škol reprezentuje ve skupině B několik hráček klubu Házená Havlíčkův Brod. Tým vedený kantory Monikou Sedláčkovou a Martinem Rychterem doplňuje dalších šest hráček gymnázia. 

Sestava týmu:  Brožová Jitka, Jindrová Pavlína, Libusová Kateřina, Šulcová Natálie, Medová Natálie, Bucherová Barbora, Nováková Klára, Pavlasová Aneta, Novotná Eliška, Eisenvortová Šárka, Urangoo Darkhanbaata, Lukšíčková Sabina. 

Průběžné výsledky dívek: 

CZE - ROM  10:45

BRA - CZE    25:9

TUR - CZE   32:15

SWE - CZE 23:15

 

Průmyslovou školu z Rožnova pod Radhoštěm reprezentují ve skupině C pod vedením trenéra Aleše Kořínka a kantora Tadeáše Stebela zejména mladší dorostenci Gumáren Zubří.

Průběžné výsledky chlapců: 

CZE – IZR 27:20

BEL – CZE 20:34

GER - CZE 30:18

 

Celý šampionát budem průběžně sledovat. Po jeho skončení  připravíme našim fanouškům souhrn s ohlasy hráčů a trenérů. 

Oficiální stránky turnaje najdete ZDE.

 

Zdroj: HNB 

Foto: oficiální stránky šampionátu