Mistrovství světa v plážové házené s českou účastí

Ve dnech 22. - 27. 7. 2014 se v brazilském Recife uskuteční již 6. mistrovství světa mužů a žen v plážové házené a nebudou zde chybět ani čeští rozhodčí, bratranci Bedřich a Lukáš Frieserové

 

Toto dvojice má za sebou již dvě seniorská plážová mistrovství Evropy, kde rozhodovala i důležitá semifinálová utkání, byla za ně výborně hodnocena a nominace na světový šampionát na sebe tedy nenechala dlouho čekat.


V krátké době tak jde o další velký úspěch českých rozhodčích na mezinárodní scéně.

Do Brazílie se mistrovství světa vrací v jeho krátké historii již podruhé. Světové šampionáty se konají od roku 2004 každé dva roky a hned druhé MS v roce 2006 hostilo brazilské Rio de Janeiro na své pláži Copacabana. Shodou okolností i zde byli naši rozhodčí zastoupeni (dvojice Opava/Válek zde řídila finálový zápas žen), a tak je to po osmi letech opět Brazílie, která bude hostit další český pár, který se této vrcholné akce zúčastní. 
O světový titul se v Recife utká 24 národních týmů mužů a žen (12 + 12), které si svou účast vybojovaly na kontinentálních šampionátech.


 

 

 

Rozhodčí

IHF chystá nové úpravy pravidel v roce 2022

Stalo se již zvykem, že se Mezinárodní házenkářská federace (IHF) snaží po určitém čase přehodnocovat pravidla házené a navrhovat jejich úpravy a...