Minikemp dorostenek RHC Plzeň

V neděli 11.10. zorganizovalo plzeňské Regionální házenkářské centrum dopolední minikemp pro dorostenky.  Hosty kempu tentokrát byla trenérská dvojice interligové DHC Slavie Praha, Petra Vítková a Richard Řezáč. Tříhodinového dopoledního tréninku se v hale DHC zúčastnilo 23 dívek převážně z DHC Plzeň a Tachova. 
 
 
Minikemp byl zaměřen na nácvik spolupráce spojka - pivot a křídlo - pivot, tuto část vedla bývalá reprezentační pivotmanka a současná trenérka Petra Vítková. Současně pod vedením reprezentačního specialisty dorostenek, Richardem Řezáčem, probíhal speciální trénink brankářek. Tříhodinový kemp vedený ve vysokém tempu zvládly hráčky na jedničku. Vyzkoušely si množství cvičení a vyslechly spoustu rad z úst těch nejpovolanějších. Na závěr si pak děvčata vyzkoušela přenést získané dovednosti v krátké hře na celé hřiště do praxe.
 
 
"Bylo to super dopoledne, myslím, že jsme si ho všichni dokonale užili. Holky byly skvělé, opravdu se řídily našimi radami a zdálo se, že je trénink, i když byl ve vysokém tempu, hodně bavil a určitě si spolu s námi odnesly skvělý pocit z dobře odvedené práce," říká k minikempu v RHC Plzeň Petra Vítková a dodává, "chtěla bych poděkovat všem mladým hráčkám, myslím, že jsem poznala nové naděje pro českou házenou. Velké díky si také zaslouží všichni organizátoři v čele s trenéry Tomášem Jiskrou a Dušanem Franzem, kteří nás do Plzně pozvali." 
 
 
Richard Řezáč k akci dodává, "Jsem rád, že jsme dostali příležitost podělit se o zkušenosti. DHC Plzeň tuto akci připravila organizačně na výbornou. Děkuji za spolupráci jak plzeňským trenérům tak Petře, bylo to prostě super." 
 
 
Termíny dalších minikempů RHC Plzeň : 
Neděle 25. 10. 2015 - 9.00  – 12.00 hodin
Sobota 27. 2. 2016 - 9.00  – 12.00 hodin (předběžný termín)
Minikempy proběhnou v hale 31. ZŠ, E. Krásnohorské 10, Plzeň a jsou pro všechny hráčky zcela ZDARMA!
 
 
 
Autor: HNB