Michalovčanka Dominika Horňáková zve na 15. kolo WHIL

Naše pouť po interligových klubech se přesouvá na Slovensko a začít nemůžeme nikým jiným než lídrem aktuální tabulky WHIL, Iuventou Michalovce. Změníme také posty a od křídel a spojek přejdeme tentokráte do pivota. Dnešní upoutávku pro Vás ochotně připravila „Východňárka“ a rozená Michalovčanka, Dominika Horňáková.


13.2. 18:30 hodin Sokol Poruba vs. Veselí nad Moravou

Veselí s novým trenérem Jánem Packou to bude mít po chřipkové epidemii v Porubě těžké. Je to souboj tabulkových sousedů (čtvrtého se šestým), který by mohl být pro oko diváka atraktivní. Poruba, která ztrácí na Most jen 2 body, jim bude chtít stále dýchat na záda a na domácí palubovce si plný bodový zisk určitě nebude chtít nechat ujít.


14.2. 15:00 hodin Duslo Šaľa vs. Bemaco Prešov

Toto je souboj dvou různých pólů tabulky. Šaľa je doma nesmírně silná a její síla je navíc podpořena skvělým domácím publikem, které v hale vždy vytvoří skvělou atmosféru. Hráčky Prešova, na to, že jsou nováčky soutěže, podávají sympatické výkony, ale venku se jim moc nedaří. Podle mého zůstanou dva body tohoto duelu v Šaľe.


14.2. 15:00 hodin Sokol Písek vs. Baník Most

Házenkářky Písku mají doma velkou sílu a žene je vpřed výborné domácí publikum. Ale protože má Most ve svém kádru vícero reprezentantek ze Slovenska a Česka, udělá vše proto, aby zůstal v boji o ty nejvyšší příčky soutěže, a bude o to bojovat i v Písku. V tomto zápase se přikláním k výhře hostí, i když očekávám kvalitní házenou na obou stranách.      


14.2. 17:30 hodin Zora Olomouc vs. Iuventa Michalovce

Každý zápas na palubovkách soupeřů je pro nás náročný ani tentokrát to nebude výjimka. Přesvědčili jsme se o tom v posledním zápase, který jsme odehráli v Písku. Jsme první v tabulce, takže se na nás chce dotáhnout každé družstvo. Jedeme na zápas s pokorou a respektujeme sílu soupeře, ale věřím, že disciplinovanou hrou a kolektivním výkonem potvrdíme prvenství a dva body budou naše.  


14.2. 19:15 hodin ŠKP Bratislava vs. Slávia Partizánske

Zatím poslední družstvo tabulky se bude určitě snažit získat první body, a kde jinde je získat než na domácí palubovce. Partizánské se svými oporami Klaudií Michnovou, Selmou Blažekovou a v brance Simonou Súlovskou nebude jednoduchým soupeřem. Přece jen je ale větší kvalita na straně Partizánského a myslím si, že si dva body domů odveze.     


15.2. 17:00 hodin HC Zlín vs. Slavia Praha  (ODLOŽENO - z důvodu chřipkové epidemie ve Zlíně)    

Družstvo Zlína na čele se svojí nejlepší kanonýrkou WHIL Hradilovou bude zdatným soupeřem pro Pražanky. Na druhé straně pražská Slavia se už musí do konce sezóny obejít bez své opory Hanky Kutlvašrové,  ale přece jen předvádí tuto sezonu kvalitní házenou, takže misky vah bych naklonila na stranu hostujících hráček.

Dominika Horňáková

* uprostřed nedávno odvolaný trenér Borys Petrovskyj, novým koučem je bývalý asistent František Urban (dolní řada vpravo)


Program 15. kola:

  • 13.2. 18:30 hodin Sokol Poruba vs. Veselí nad Moravou
  • 14.2. 15:00 hodin Duslo Šaľa vs. Bemaco Prešov
  • 14.2. 15:00 hodin Sokol Písek vs. Baník Most
  • 14.2. 17:30 hodin Zora Olomouc vs. Iuventa Michalovce
  • 14.2. 19:15 hodin ŠKP Bratislava vs. Slávia Partizánské
  • 15.2. 17:00 hodin HC Zlín vs. Slavia Praha

Tabulka po 14. kolech:

Tabulka je po 14 kolech mírně neurovnaná díky chřipkové epidemii v posledních týdnech a několika odloženým zápasům. Zatímco týmy v první polovině tabulky (kromě Slávie) mají o zápas méně, je tomu například u Písku, který má díky listopadové předehrávce 17. kola s Prešovem již odehráno 15 zápasů, naopak.
Kluby se již postupně s vedením WHIL dohodly na náhradních termínech odložených zápasů. Bohužel některé termíny, jako např. šlágru Šaľa – Most, jsou plánovány až do závěru základní části, a tak bude tabulka deformovaná, a soutěž z tohoto pohledu neregulérní, ještě delší dobu.


Náhradní termíny odložených zápasů:

kolo zápas původní termín náhradní termín důvod
2. Prešov – Poruba  27. - 28. 9. 2014 22. 2. 14:00 hod. Poruba hraje 21. 2. v Michalovcích
13. Ša’la – Most 31. 1. -1. 2. 2015 11. 3. 18:00 hod. onemocnění v Mostě
14. Michalovce – Veselí  7. - 8. 2. 2015 18. 2. 17:30 hod. onemocnění ve Veselí
15. Zlín - Slávia Praha    14. - 15. 2. 2015 zatím nestanoven onemocnění ve Zlíně


Dominice ještě jednou děkujeme za skvělou spolupráci a všem týmům a hráčkám hodně štěstí a žádná zranění v nadcházejícím kole.

foto: web Iuventa Michalovce a sport.sk

Ženské soutěže

DHC Plzeň bude hrát MOL Ligu!

Vítěz druhé nejvyšší soutěže DHC Plzeň využil možnost postupu a od nové sezony 2018/2019 se stane jedním z týmů ženské interligové soutěže MOL...