Letní dril skončil! Je libo extraliga?

Dny a týdny těžké dřiny v podobě letní přípravy jsou již minulostí. Naše nejvyšší mužská soutěž otevírá své brány již tento víkend. Největší pozornost na sebe s velkou pravděpodobností stáhne zápas v Lovosicích, který krom mládežnického turnaje doprovodí i vystoupení hudebních kapel a večerní ohňostroj. „Utkání v Lovosicích bude před skvělou kulisou, těžko si mohu představit lepší otevírák sezóny, než zimní stadion a 2500 fanoušků,“ nechal se se slovy chvály slyšet trenér dukelských soupeřů Daniel Čurda.

V novém kabátu, s novým vedením, s novým elánem a nadšením!

Novým generálním sponzorem se stala společnost STRABAG Rail a.s., která se stará o stavební činnost, trakce, svařování kolejnic, projekční geodetickou činnost a kolejovou mechanizaci. Dále se házenkářští fanoušci mohou těšit na 25 živých TV přenosů vždy ve středu na stanici ČT SPORT. Extraligové kluby sdružené v Asociaci ligových klubů házené nové impulzy pro rozvoj soutěže vítají. „Jsme samozřejmě rádi, vždyť jsme také vstup společnosti Strabag Rail do házené začátkem roku společně dojednávali. Přípravné období bylo plné zajímavých výsledků, ale podle toho se ještě nedá příliš odhadnout, jaká bude ve skutečnosti ostrá fáze soutěže. Myslím si ale, že se máme na co těšit. Už jenom z toho důvodu, že z každého ligového kola bude přímý televizní přenos. To nás především marketingově neskutečně posune kupředu. Už nyní patří házené v průzkumech k nejvíce sledovaným sportům, dosud ale neměl náš fanoušek moc příležitostí. To se nyní změní. A s tím doufám postupně i kvalita zápasů,“ uvedl předseda Asociace ligových klubů házené Jan Schneider.

Samotné play-off má také svého sponzora, kterým je sázková kancelář Chance. Začíná se tedy blýskat na lepší časy?

Pojďme však pěkně popořadě. Po roční odmlce se do nejvyšší soutěže vrací Tatran Litovel, ten v extralize vystřídá Strakonice, které však zanechaly po minulé sezóně příjemný dojem. Úřadující mistr z Karviné vstupuje do sezóny nejen s myšlenkami na obhajobu, ale také s novým logem klubu a účastí v poháru EHF a dá se znovu považovat jakožto největší favorit sezóny 2018/2019.

Vicemistr z Plzně rozjel svou pohárovou účast jasným postupem proti Skotskému Glasgów, nyní jej čeká rumunská Constanta, i letos jsou ambice Západočechů vysoké. V sobotu startují na horké palubovce Kopřivnice.

A co právě tým vedený Lubomírem Veřmiřovským z města legendárních automobilů Tatra? V minulém ročníku Kopřivnice patřila za černého koně soutěže. Na domácí palubovce trápila nejednoho silného soupeře a jistou odměnou jí byla účast v play-off po deseti letech. Co očekávat od mladičkého celku v letošní sezóně?

Řeč také padne na loňský bronzový tým HC ROBE Zubří. Kádr převzal po Andreji Titkovovi velezkušený a ve světě uznávaný trenér Dušan Poloz, který se zapřísáhl, že bude na Valašku vychovávat budoucí reprezentanty. I letos má Zubří v kádru mnoho mladých hráčů, o kterých jistě ještě v budoucnu hodně uslyšíme.

Nesmíme opomenout ani kluby Lovosic a Dukly Praha. Lovci v minulé sezóně byli blízko bronzové medaili, ale v nádherné a vypjaté sérii bylo nakonec úspěšnější Zubří. Kádr Lovců se krom odchodu dlouholeté opory týmu Jana Landy oproti loňskému ročníku moc nezměnil, proto se dá znovu očekávat, že svěřenci Milana Berky budou pokukovat po medaili.

Duklu Praha nejspíše čeká zlomová sezóna, po loňském čtvrtfinálovém vyřazení od Plzně se Dukla musela spokojit „až“ s pátým místem. Proto došlo na trenérské lavičce ke změně. Jana Josefa nahradí na postu hlavního kouče klubová ikona Daniel Čurda, který má do týmu znovu přinést energii a potenciál, pomáhat mu na asistentské pozici bude bývalý reprezentační pivot a bundesligový hráč Václav Vraný.

Důvodů, proč se těšit na novou extraligovou sezónu je opravdu mnoho!

PROGRAM 1. KOLA:

7.9.

  • TJ Sokol Nové Veselí vs. PEPINO SKP Frýdek-Místek

8.9.

  • TJ Cement Hranice vs. SKKP Handball Brno
  • TJ Tatran Litovel vs. HC ROBE Zubří
  • HBC RONAL Jičín vs. HCB Karviná
  • KH Kopřivnice vs. Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň
  • HK FCC Město Lovosice vs. HC Dukla Praha

Jak již bývá zvykem, i v letošní sezóně Vám bude HNB přinášet výsledky, zajímavosti, postřehy a mnoho dalšího z prostředí české extraligy!

Zdroj: HNB

Foto: FB Lovci Lovosice, FB Kopřivnice

 

ČLÁNKY SEZONY 2018/2019 SPONZORUJÍ