KYNŽVARTSKÝ POHÁR - MEMORIÁL MILANA PROKEŠE LETOS JIŽ PO JEDNAČTYŘICÁTÉ

První červnový víkend si hráčky vybraných mládežnických oddílů tradičně prodlužují a tráví jej na oblíbeném házenkářském turnaji Kynžvartský pohár. Ten byl vloni poprvé také hrán jako Memoriál Milana Prokeše na počest zakladatele oddílu házené v Lázních Kynžvartu, který nás bohužel téměř před dvěma roky opustil. 

Sotva dozněla euforie z povedených loňských oslav kulatého výročí turnaje, organizátoři začali rozjíždět přípravy na letošní ročník. A přes to, že na západě Čech zdánlivě neslavíme žádné významnější "narozeniny", v intenzitě příprav a rozsahu turnaje se nepolevuje. Účastníky tak čeká velká porce sportovních utkání, zábavy, setkání s významnými házenkářskými osobnostmi a především radosti. Na dvou hřištích pod širým nebem bude opět bojovat o své další úspěchy třicet družstev z celé ČR, a to ve třech kategoriích - minižákyně, mladší žákyně a starší žákyně. Nebude chybět ani obhájce Putovního poháru, který si v loňském roce odvezlo družstvo z Velké nad Veličkou. Konkurence bude ale početná, rozložení přihlášených týmů a jejich dosavadní výsledky naznačují, že nás čeká kvalitní porce házené, kde jistě nebude chybět napětí a bojovnost. Za odměnu hráčky jistě ocení koncert zpěváka Sebastiana, který je jednou z nejvýraznějších nových tváří na české hudební scéně. Singl Toulavá se na českém internetu stal nejpřehrávanější nahrávkou roku a vynesl zpěvákovi cenu Český Slavík. No, kde jinde odměníte své hráčky za celoroční snažení tak příjemně než právě u nás?

Na turnaj vas zve trenerska kynžvartska desitka. :)

Na turnaj vás zve trenérská kynžvartská desítka. :)

Kapacita přihlášených družstev je již nějakou dobu naplněna. Kdo jednou přijel, udělá vše pro to, aby se k nám vrátil! V letošním roce se nám podařilo rozšířit ubytovací kapacitu, proto křičíme do světa: "Každý je vítán"! Neváhejte a přijeďte se s námi pobavit a strávit tři dny v přátelské atmosféře, na místě, kde vzduch je nejčistší a zábava téměř bez omezení. Na své si přijdou jak milovníci golfu, tak i ti mezi jejichž koníčky nepatří jen házená, ale také historie a navštíví Zámek Kynžvart z 16. století, kde je jistě nezklame nabitý kabinet kuriozit, v jehož sbírce najdete mimo jiné dvě staroegyptské mumie. 

Aby si od nás každý z účastníků odvezl nějakou vzpomínku, rozšířili jsme pro letošní ročník nabídku upomínkových předmětů, které budou velmi netradiční, ale o to zajímavější! Nic určitě ale nebudeme měnit na našich tradicích, ke kterým patří uvítací obrovský koláč pro každé družstvo předávaný při zahajovacím ceremoniálu nebo pichlavá odměna v podobě kaktusu pro nejtrestanější hráčku každé kategorie případně velmi oblíbený fotozpravodaj z průběhu celého maratonu zápasů.

Turnaj se zároveň stává vstupní bránou pro pedagogy z okolních základních škol, které se od září letošního roku zapojí do Školní ligy hrané poprvé také v Karlovarském kraji. Všichni z Vás se tak stáváte pozitivní motivací pro další příznivce našeho sportu.

Co chybí závěrem? Zapište si do svých diářů termín konání turnaje, a to 3. - 5 . 6. 2016 s vysoce pravděpodobnou možností zahájení hrací části již ve čtvrtek 2. 6. 2016 odpoledne.

Aktuální informace najdete na webových stránkách turnaje nebo oficiálnám facebookovém profilu. 

 
Pro HNB Daniela Radová