Kvalifikační turnaj o MS žen 2015 bude v Čechách

Červencový los kvalifikačních skupin o postup na mistrovství světa žen poslal náš český tým do 4. skupiny spolu s Litvou a Azerbajdžánem. Dojednat zbývalo již jen systém, jakým se skupina odehraje a místo.

Dle oficiální informace z EHF máme pro fanoušky ženského reprezentačního týmu, a určitě i pro samotné hráčky, dobrou zprávu. Kvalifikační skupina 4 se odehraje turnajovým systémem a tento turnaj bude pořádat Česká republika v termínu od 26. - 30. listopadu 2014. 

Přesné místo konání kvalifikace zatím není oficiálně známo, neoficiálně by tím místem prý mohla být Olomouc. Ať bude ale kdekoliv, můžeme se těšit na to, že uvidíme opět náš tým v plné síle na domácí palubovce ve dvou kvalifikačních zápasech. Ze skupiny postoupí do play-off o postup na MS v Dánsku pouze vítěz, a tak budou mít naše reprezentantky ideální podmínky k tomu, aby se pokusily probojovat na druhé mistrovství světa v řadě. Prvním krokem je vítězství v této kvalifikační skupině hrané koncem listopadu 2014.

 

Systémy a termíny všech kvalifikačních skupin:

skupina 1: SUI, SLO, BLR a GRE - tunaj od 3. do 6. 12. 2014 ve Švýcarsku

skupina 2: TUR, AUT, POR, ISR - turnaj od 3. do 6. 12. 2014 v Rakousku

skupina 3: MKD, ISL, ITA - systémem každý s každým doma - venku, první zápasy 8. 10. 2014

skupina 4: CZE, LTU, AZE - turnaj od 26. do 30. 11. 2014 v ČR

Pouze vítězové skupin postoupí do play-off o postup na MS, které se bude hrát v červnu 2015. Přímo je na MS zatím kvalifikováno Dánsko, jako pořadatel šampionátu. Účast si také zajistí vítěz prosincového EURA 2014, které se bude hrát v Maďarsku a Chorvatsku.

Reprezentace

Příprava W17 vrcholí

České reprezentantky W17 za sebou mají první část přípravy před Olympiádou mládeže, která se bude konat v gruzínském Tbilisi. Tým vedený trenérskou...

SEO