Katařani se prohánějí po českých palubovkách

Celek z Perského zálivu Al-Gharafa Sports Club je v České republice na tréninkovém kempu a průběžně cestuje po našich klubech, aby v rámci své přípravy na turnaj Asian Cup, nabral zkušenosti a prověřil síly svých házenkářů. 

 
 

Al-Gharafa Sports Club hraje v Kataru nejvyšší soutěž a v minulé sezoně skončil na druhém místě. V jeho kádru najdeme tři profesionály – reprezentanta Tunisu, Egypta a Bahrajnu.

 
 

Hned z kraje svého pobytu v ČR prověřil netradiční soupeř aktuální formu prvoligového nováčka Talentu Plzeň B a druholigových Vršovic. „Bylo vidět, že chtějí za každou cenu zvítězit" shodují se trenéři Vladimír Haber (Plzeň) a František Štika (Vršovice). 

 
 
 

Hra týmů z oblasti Asie má svá jistá specifika. „Jsou silní ve hře jeden na jednoho. Mají skvěle zvládnuté kličky a celkově pohyb do stran. Při bránění jsme s tím měli velké problémy," ohodnotil výkony soupeřů trenér Haber. "Rezervy určitě mají, hlavně pak v disciplíně. Jsou hodně podráždění a nechávají se zbytečně vylučovat," dodává Štika. 

 

Amatérský záznam části utkání ve Vršovicích můžete vidět zde:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dosavadní výsledky:

Talent Plzeň B vs. Al-Gharafa Sports Club (Katar) 26:32

Sokol Vršovice vs. Al-Gharafa Sports Club (Katar) 27:34

 

Katarský celek jste mohli vidět trénovat na palubovkách Slavie Praha, ve Břví u Prahy a Třebešíně. Dnes od 19:15hod. Katařany přivítá HCB Ronal Jičín a zítra s nimi poměří sily pražská Dukla. 

"Utkání s Katařany bereme jako kvalitní přípravu, ve které dostanou příležitost hráči celého kádru. Ve středu nás ještě čeká zápas Českého poháru, máme za sebou víkendovou extraligu, takže bude určitě nutné šetřit síly některých hráčů ,a naopak je to příležitost vyzkoušet ty, kteří v lize nedostávají tolik příležitostí," řekl k dnešnímu zápasu trenér Jičína Aleš Babák.

"Nabídku katarského vícemistra, zahrát si přátelské utkání, jsme přijali bez váhání, nebereme to jako přátelák ale jako generálku na nedělní Challenge Cup s Makedonci. Tento zápas nám navíc umožní více se adaptovat na halu Slávie, kde normálně vůbec nehrajeme. Proti Katařanům postavíme A-tým, důležité hráče budeme šetřit jen v případě vyhroceného utkání," okomentoval zítřejší utkání sportovní ředitel Dukly Praha Daniel Čurda.

 

Tým Al-Gharafa Sports Clubu také navštívil extraligový zápas Dukla Praha vs. Zubří.

 

 

Foto: FB profil Ahmed Katar 

Webové stránky týmu Al-Gharafa Sports Club najdete zde www.algharafa.com/en/news-cat-76.html

 

Zahraniční házená