Jiskra Otrokovice vede 1. ligu žen

Čtyři kola má za sebou druhá nejvyšší házenkářská soutěž žen. Stoprocentní zůstává Jiskra Otrokovice. Sedm bodů a průběžné druhé místo prvoligové tabulky patří celku HC Plzeň, bez bodů jsou stále Kobylisy a Kunovice, které však v pátém kole čeká vzájemné měření sil.

Střelecky se prosadily zlínská Natálie Herbočková (11 branek), otrokovická Magda Kašpárková (10/2), ivančická Kristýna Pánková (9 branek) a Hana Kvášová (8/1) z Havlíčkova Brodu.

Výsledky 4. kola 1. ligy žen:

Jiskra Otrokovice - HK Ivančice  30 : 28 (19 : 12)

Nejvíce branek: Kašpárková Magda 10/2, Dolečková Júlia 6, Sekulová Lenka 5/3 - Pánková Kristýna 9, Hájková Lenka 4. Sedmimetrové hody: 5/5 – 1/1. Vyloučení: 0 : 4. Rozhodčí: Petr Kichner, Michal Vacula. Diváci: 72.

Štefan Boršický, trenér Jiskry Otrokovice:

Jiří Obršlík, trenér HK Ivančice: „Druhé utkání venku a opět nevyšel vstup do utkání, tentokrát to nebylo jen silou soupeře, ale i naší nepozorností a menším nasazením, které je potřeba k vítězství. Utekl nám začátek a vypadalo to, že je po utkání, my ale umíme bojovat, a to i s nepříznivým stavem, v druhém poločase začala lépe fungovat obrana, a i přes trápení v postupném útoku se nám dařilo snižovat, ale na drama již nebylo dostatek času.“

Celá fotogalerie HK Ivančice ZDE.

DHC Plzeň – Kunovice  29 : 15  (16 : 5)

Nejvíce branek: Galušková Linda 7/2, Formanová Hana 5, Mudrová Veronika 4 - Palčíková Natálie 4, Balážová Anna 3, Melichárková Barbora 2, Grabcová Barbora 2. Sedmimetrové hody: 4/4 – 1/1. Vyloučení: 3 : 3. Rozhodčí: Jan Dlouhý, Marta Sovová. Diváci: 88.

Tomáš Jiskra, trenér DHC Plzeň: „Nepříliš záživný zápas byl rozhodnut po první čtvrthodině (9:3). Byli jsme lepší ve všech herních činnostech. Do poločasu jsme navýšily vedení na 16:5. Ve druhém poločase přeci jen už trochu chyběla motivace a důraz v zakončení. Kunovice se snažily hrou bez brankářky zkorigovat skóre, ale stačilo to jen na udržení kroku. Konečný výsledek 29:15 je pro hosty ještě hodně příznivý. Rozdíl mohl být klidně o deset branek vyšší, jen trochu víc proměňovat, zvlášť když domácí brankářka chytala s téměř 60 % úspěšností.“

Havlíčkův Brod - Zlín B  28 : 26  (15 : 15)

Nejvíce branek: Kvášová Hana 8/1, Kopicová Pavla 5, Ďásková Zuzana 4/2 - Herbočková Natálie 11, Galandrová Tereza 4/3, Polomíková Lucie 3, Hubová Vendula 3. Sedmimetrové hody: 3/3 – 3/3. Vyloučení: 3 : 3. Rozhodčí: Petr Halada, Jan Kosmák. Diváci: 58.

David Kučera, trenér Havlíčkova Brodu: „V havlíčkobrodské hale se hrálo velmi kvalitní prvoligové utkání, které muselo diváky bavit, a navíc, konec byl sladký pro domácí tým. Vyrovnané utkání, ve kterém se oba soupeři střídali ve vedení jsme zvládli nakonec na výbornou a udrželi jsme domácí neporazitelnost. Holky zvládly několik kritických chvil v průběhu utkání a zaslouženě si vybojovaly oba body do ligové tabulky. Hra byla postavená na dobré obranné hře podporované kvalitními zákroky brankářek. Horší částí naší hry byl potom útok. Opět jsme toho spoustu prostříleli a některé technické chyby byly doslova školácké. Naštěstí nás v těch nejtěžších chvílích podržela brankářka Jana Křenková, která přišla do branky ve 38 minutě za stavu (18:20) a svými zákroky zamknula na celých devět minut svou svatyni a nedovolila házenkářkám Zlína ani jeden zásah. Výsledkem bylo naše vedení 23:20. Toto vedení jsme již nepustili a dovedli napínavé utkání do vítězného konce. Tým v neděli doplnily dvě starší dorostenky (Raušová A. a Ďásková Z.) a obě se ukázaly ve výborném světle. Jen tak dál.“

Zuzana Juríková, trenérka Zlína B: "Tým zlínské rezervy se musel vyrovnat s okleštěnou sestavou. Opakovaně odehrál vyrovnanou partii, zejména v prvním poločasu. Střelecky se výrazně dařilo na křídle dorostence Natálii Herbočkové, kterou zásobovala přihrávkami hlavně Vendula Hubová. Na začátku druhého poločasu se utrhli do vedení 18:16 domácí. Následně se podařilo otočit čtyřmi brankami skóre v náš prospěch 18:20. Technické chyby a ukvapená nepřesná střelba nás stály další navýšení. Domácí se pěti brankami dostali do brejku 23:20 a nám se již do konce dařilo jen dotahovat. Premiéru v ženské kategorii si se ctí odbyla další dorostenka Tereza Galandrová. Soupeři gratulujeme k výhře, potrápily nás svými zákroky zejména obě brankařky. Navíc ubránit útočnou sílu v podání bývalé reprezentantky Hany Kutlvašrové - Kvášové nebylo pro mladé holky jednoduché. Její působení v této soutěži je velkým oživením, hráčky se od ní mají co učit."

Celá fotogalerie Jiskra Havlíčkův Brod ZDE. 

Sokol V. Meziříčí - HC Plzeň  23 : 23 (11 : 9)

Nejvíce branek: Grygarová Gabriela 7/2, Závišková Iva 7, Cahová Kristýna 3, Závišková Kateřina 3/1 - Vaňková Lada 8/1, Drozdová Petra 7, Kovářová Nina 4/1. Sedmimetrové hody: 3/3 – 3/3. Vyloučení: 0 : 0. Červená karta: Vaňková Lada (HC Plzeň). Rozhodčí: Jiří Dolejší, Jiří Dvořák. Diváci: 46

 

Rozpis 5. kola 1. ligy žen:

  • 21.10. 15:00  Kunovice - Kobylisy            
  • 22.10. 15:00  Zlín B - Sokol V. Meziříčí   
  • 22.10. 15:30  HC Plzeň - Otrokovice       
  • 22.10. 15:30  HK Ivančice - S.Vršovice

 

Zdroj: HNB

Foto: HK Ivančice a Jiskra Havlíčkův Brod

 

ČLÁNKY SEZÓNY 2017/2018 SPONZORUJE