Jindřichohradecké mini žactvo vyhrálo Mini Vajgar Cup

Jindřichohradecká házenkářská jednota uskutečňuje v nepravidelných intervalech turnaje pro kategorii mini žactva s názvem „Mini Vajgar Cup“. Hrají se v systému 6+1 a nyní se další konal již pošesté. V městské sportovní hale v J. Hradci startovalo sexteto družstev, z nichž byla převážná většina namixována z dívek i hochů. 

 

Akci s naprostou suverenitou ovládl domácí tým, který soupeře ve všech pěti zápasech jasně přehrál při celkovém skóre 75:32!

 

Velikou oporou vítězného celku byla Adéla Brabcová, jež dala téměř polovinu gólů TJ Házená. S obdivuhodnou bilancí 37 branek se stala nejlepší střelkyní celého turnaje. „Dařilo se nám zejména v ofenzívě, kde jsme předváděli výborný přechod do protiútoku s přesnými přihrávkami, dařilo se krásně uvolňovat pivotmanku. Mohli jsme se spolehnout na hru spojek, jen vázla střelba z větší vzdálenosti, naše góly totiž padaly většinou ze šestimetrové vzdálenosti. Zaostávali jsme v obraně, ale naštěstí perfektně zachytala Kačka,“ pochválila brankářku Kateřinu Kneslovou trenérka J. Hradce Iveta Brabcová. „Uznání zasluhují všichni, protože bojovali, navzájem si pomáhali a drželi pohromadě. Sluší se poděkovat rodičům a všem, kdo se postarali o chod turnaje a také těm, kteří nám fandili k prvnímu místu,“ doplnil vedoucí vítězného družstva Tomáš Klíma.

 

Výsledky 

 JH vs. Most 14:5, 

JH vs.Č. Budějovice 13:10, 

JH vs. H. Brod 16:7, 

JH vs. Kolín 20:6,

JH vs. Třeboň 12:4. 

Konečné pořadí: 

1. TJ Házená J. Hradec, 

2. TJ Jiskra Třeboň, 

3. DHK Baník Most, 

4. TJ Lokomotiva Č. Budějovice, 

5. TJ Jiskra H. Brod, 

6. HC Kolín.

 

Pro HNB Roman Pišný

Foto: Tomáš Klíma