HNB má akreditovaného fotografa pro ME žen 2014

Sedmého prosince začne v Maďarsku a Chorvatsku mistrovství Evropy v házené žen a HNB u toho bude mít i svého fotografa. Po žádosti na EHF přišla před několika dny kladná odpověď s přidělenou akreditací, a tak se můžeme těšit na snímky Romana Knedlíka, fotografa, který spolupracuje s projektem HNB.

Roman pro nás fotil zářijový turnaj O štít města Chebu (galerie zde) a dalším počinem bude právě nadcházejícím mistrovství starého kontinentu.

Udělat rozhovor s tímto věčným vtipálkem nebylo vůbec nic jednoduchého, protože polovinu odpovědí není možné použít, a tak snad jen to nejdůležitější, co se týká focení a sportu, telegraficky:

Jak ses dostal k focení?
Lákalo mne zachytit okamžik vypětí sportovce při sportovním výkonu.

Znám nejen tvé sportovní fotky, máš i skvělé detaily (makra) a fotky přírody, co máš nejoblíbenější?
Nejvíc mne baví fotit sport.

A co z toho sportu bylo pro tebe nejzajímavější?
Nejzajímavějším pro mne bylo focení nejlepšího sprintera planety Usaina Bolta.

Proč házená?

Házená proto, že jsem byl spoustu let opomíjený pivot a ostrá pravá spojka světových kvalit.. :-)

 

Víc už nemělo cenu Romana trápit, nakonec jeho fotografie mluví samy za sebe a vy si je můžete prohlédnout již ve zmíněné galerii HNB, na pár ukázkách v tomto článku, ale hlavně přímo na stránkách www.romanknedlik.com. Snad v hale v Budapešti nebude v takovém ohrožení on i jeho fotoaparát, jako tomu bylo na následujícím snímku ze závodu klusáků.

Na blížícím se ME, bohužel pro naše barvy, asi nelze očekávat žádné rošády, jaké se dějí teď mezi účastníky blížícího se mistrovství světa mužů v Kataru, a proto na fotkách Romana z Maďarska a Chorvatska určitě neuvidíme žádnou z našich reprezentantek. Český ženský národní tým zůstal těsně před branami závěrečného turnaje, na kterém se představí jejich kolegyně ze společné česko-slovenské ligy, hráčky Slovenska, vedené českým koučem Dušanem Polozem.

U Romanových fotografií z mistrovství Evropy v prosince nashledanou.

foto: Roman Knedlík - www.romanknedlik.com

 

Ostatní