VI. ročník Vršovice Handball Cupu startuje příští víkend, HNB u něj opět neschází

Házenkářský klub Házená TJ Sokol Praha Vršovice pořádá ve dnech 7. - 9. 9. 2018 již VI. ročník turnaje mládeže Vršovice Handball Cup. Projekt Házet nás baví je součástí tohoto turnaje od jeho založení, tedy dlouhých šest let, kdy zajišťujeme nejen mediální podporu, ale pomáháme i s organizací přímo v zázemí turnaje. „Vršovice Handball Cup je jeden z našich prvních turnajů, kde jsme se přímo na místě podíleli na jeho vzniku a byli aktivní součástí každého dalšího ročníku,“ říká ke spojení HNB s turnajem předsedkyně zájmového spolku Házet Nás Baví Hana Kaczkowská a pokračuje v objasnění spolupráce,“Začalo to tím, že jsem v prvních dvou ročnících dělala vedoucí jednoho z hracích hřišť, to už je ale dávno. Další ročník pak HNB dokonce bylo sponzorem večerního doprovodného programu, ale tím, jak HNB začalo pořádat své vlastní projekty a získané sponzorské prostředky a čas, kterého není nikdy dost, věnuje do vlastních aktivit, spíše už jen zajišťujeme mediální podporu, pomáháme v srdci turnaje s centrálním zapisováním výsledků a dalších věcí, které jsou potřeba. Náležitě hrdá jsem však na to, že se nám povedlo do turnaje zapojit i takové házenkářské hvězdy, jako je Petra Čumplová, Daniel Čurda a Václav Vraný, kteří se zapojili do předávání cen a zapomenout nesmím ani na technického vedoucího ženské reprezentace Petra Kroba, který je autorem loga Vršovice Handball Cupu.“ 

Mezinárodní mládežnický turnaj Vršovice Handball Cup byl založen v roce 2013, kdy s nápadem na pořádání přišel jeden z tehdejších vršovických trenérů Jiří Blanický. Turnaje se každoročně účastní kategorie mladších a starších žaček, které do pražských Vršovic přijíždějí vždy první zářijový týden, aby v rámci přípravy před novou sezonou změřily síly s převážně českými a slovenskými týmy.

Letošní ročník se za účasti 33 družstev z Čech a Slovenska odehraje v hale Heroldovy sady, kde bude i zázemí celého turnaje a na hřištích TJ Lokomotiva Vršovice a TJ Bohemians. Díky sponzorům se každý ze 33 zúčastněných týmů může těšit na to, že si z turnaje odveze účastnické medaile, diplomy a ti nejlepší pak také poháry a věcné ceny. „Máme velikou radost, že turnaj rok od roku získává na oblíbenosti a zvyšuje tak nejen povědomost o našem klubu, ale i dobré práci, kterou již šestým rokem na tomto turnaji odvádíme,“ říká Marcela Ferusová ředitelka turnaje a členka výboru Házená TJ Sokol Praha Vršovice a dodává, „Získávat sponzory pro zabezpečení turnaje není snadné, proto si opravdu velice vážíme vstřícnosti a podpory Magistrátu Hlavního města Prahy a Městské části Prahy 10. Zmínit však musím i jméno firmy Handballeshop.eu, která nás podporuje od samotného vzniku turnaje,“ s vděčností podotýká ředitelka turnaje.

Vršovice Handball Cup se řadí mezi největší tuzemské házenkářské turnaje. Tomu také odpovídá logistické zabezpečení, protože účastníkům turnaje pořádající klub zajišťuje i ubytovací kapacitu a stravování. „Na turnaji od samého založení pracuje parta skvělých lidí, na které se mohu za ty roky fungování plně spolehnout. Bez nich by bylo hodně těžké turnaj s takovou obsazeností pořádat,“ objasňuje chod turnaje ředitelka Marcela Ferusová a dodává,“ Věřím, že se nám i letos podaří vše zvládnout bez problémů a všichni od nás budou odjíždět spokojeni a hlavně nezraněni.“

Přípravy finišují, hřiště, ubytování i stravovací kapacity se chystají. Páteční raut pro trenéry je zajištěn, sobotní doprovodný program pro účastnice turnaje už také zná svou podobu. Do startu 6. ročníku zbývá pouhý týden, všichni už jsou natěšení, ale zároveň i nervózní z toho, aby vše dobře dopadlo. My věříme, že dopadne a prostřednictvím HNB vás všechny zveme, abyste se přišli do haly Heroldovy sady, hřiště Loko Vršovice a hřiště Bohemians podívat a fandit našemu krásnému sportu, tedy HÁZENÉ! :-) 

Další informace k turnaji a fotografie naleznete na oficiálním WEBU a FB stránce turnaje.

Zdroj: HNB

Foto: Vršovice Handball Cup

 

ČLÁNKY ROČNÍKU 2018/2019 SPONZORUJÍ