HC Plzeň potvrdila roli lídra

Sedm odehraných kol za sebou má 1. liga žen, kterou stále vede HC Plzeň, tu však s tříbrankovým mankem stíhají HC Zlín B, HK Ivančice a Jiskra Otrokovice. O vyrovnaný střed tabulky se s 6 body dělí DHC Plzeň, Sokol Vršovice a Havlíčkův Brod. O chvost tabulky se dělí Kobylisy, Velké Meziříčí a Kunovice.

Střelecky v 7. kole zazářila Vendula Šelaisová z HC Plzeň, která soupeřkám ze Sokola Vršovice nasázela deset branek.

Trojnásobné vedení tabulek má na svém kontě Lada Vaňková z HC Plzeň, která se 40 brankami vede tabulku střelkyň, je současně i nejlepší exekutorkou sedmimetrových hodů a zároveň také nejtrestanější hráčkou 1. ligy žen.

Výsledky 7. kola 1. ligy žen:

HC Plzeň – Sokol Vršovice  33 : 28  (19 : 12)

Nejvíce branek: Šelaisová Vendula 10/1, Vaňková Lada 5/3, Drozdová Petra 5 - Juriková Viktorie 8/4, Ketnerová Petra 4, Petržílková Pavlína 4. Sedmimetrové hody: 4/4 :4/4. Vyloučení: 5 : 2. Rozhodčí: Pavel Rutta, Jiří Větrovský. Diváci: 91.

Petr Sychra, trenér Sokola Vršovice: „Měli jsme velmi špatný vstup do 1. poločasu, kdy jsme neproměnili několik vyložených šancí a rázem nás soupeřky přehrávaly 19:12. Druhý poločas jsme zlepšili obranu i střelbu, ale náskok už se nám nepodařilo dohnat. Stále se potýkáme s výpadkem dvou spojek, které jsou zraněné. Nezbývá než se oklepat a do nového zápasu jít zase naplno.“

DHC Plzeň – Sokol Kobylisy 35 : 29 (18 : 16)

Nejvíce branek: Mudrová Veronika 8, Galušková Linda 7/1, Formanová Hana 4, Franková Julie 4 - Janoušková Barbora 6/1, Svobodová Eva 5, Rosolová Anna 4,     Jačková Tereza 4. Sedmimetrové hody: 1/1 : 1/1. Vyloučení: 2 : 4. Rozhodčí: Tomáš Kozler, Martin Zych. Diváci: 133.

Tomáš Jiskra, trenér DHC Plzeň: „Do zápasu jsme vstoupili stejně laxně v obraně jako v předchozím zápase na Vršovicích. I proto jsme prohráli zaslouženě první čtvrtinu utkání. Do poločasu jsme se herně zvedli a soupeře přitlačili. Odměnou nám za to bylo poločasové vedení o dvě branky. Ve druhém poločase jsme zápas již kontrolovali a zápas zaslouženě dotáhli do vítězného konce. Přesto existuje stále velké množství herních činností, se kterými nemůžeme být spokojeni.“

Zlín B - HK Ivančice   30 : 26 (17 : 12)

Nejvíce branek: Andrýsková Veronika 8/1, Hubová Vendula 6/1, Mizerová Jolana 6 - Leschingerová Silvie 7/4, Ondráčková Lucie 5, Janoušková Eva 4. Sedmimetrové hody: 2/2 : 4/4. Vyloučení: 3 : 0. Červená karta: Binarová Jitka (Ivančice). Rozhodčí: Pavel Pluhař, Tomáš Suchánek. Diváci: 75.

Zuzana Juríková, trenérka HC Zlín B: „Celý tým se podílel na výhře a získal cenné body. Hosté vedli pouze ve třetí minutě, kdy upravovali na 1:2. Zlepšující se obrana, podpořená jistými zákroky B. Rybníčkové v brance, větší střelecká jistota a chuť po vítězství byly součtem úspěchu. Zejména v první půlce se nejvíce na vedení podílely spojky V. Andrýsková, J. Mizerová a V. Hubová. Standardní výkon opět předvedla N. Herbočková na křídle. Ve druhé půli sice holky trošku polevily a tento úsek prohrály o gól, přesto otočení výsledku nedovolily."

Jiří Obršlík, trenér HK Ivančice: „Ani na třetí pokus se nepodařilo venku bodovat, utkání se od začátku nevyvíjelo pro náš prospěch, po nevybíravém faulu ve třetí minutě na pronikající Lucku Ondráčkovou na brankovišti a jejím nuceném odpočinku na lavičce se nám nepodařilo zachytit nástup domácích hráček, které si vytvořily náskok, jenž jsme jen marně doháněli. Domácí házenkářky hrály silově a vynikaly svou rychlostí, ta nám dělala problém v obraně 1:1. V útočné fázi jsme zbytečně ztráceli míče a kupili technické chyby. I přes vše negativní jsme zahráli pěkné kombinace a rychlý útok!!“

SHK Kunovice - Sokol V. Meziříčí     22 : 22  (13 : 12)

Nejvíce branek: Grabcová Barbora 5, Kutálková Sabina 5, Palčíková Natálie 5 - Grygarová Gabriela 10/3, Závišková Kateřina 5/3, Závišková Iva 5. Sedmimetrové hody: 1/1 : 6/6. Vyloučení: 3:1. Rozhodčí: Petr Kichner, Michal Vacula. Diváci: 77.

 

Program 8. kola 1. ligy žen:

  • 12.11. 11:00  H.Brod - DHC Plzeň   
  • 12.11. 13:30  HC Plzeň - Zlín B       
  • 12.11. 15:00  Otrokovice - Kunovice
  • 12.11. 16:00  S.Vršovice - Kobylisy 

 

Zdroj: HNB

Foto: HK Ivančice

Články ročníku 2017/2018 sponzorují