HC Plzeň lídrem 1. ligy žen

Již pět kol má odehráno druhá nejvyšší soutěž žen. Jednobodový rozdíl mezi sebou mají lídr tabulky HC Plzeň a Jiskra Otrokovice. Třetí průběžná příčka s dvoubodovým rozdílem patří nováčkům soutěže z HK Ivančice. Na Vyrovnaném středu tabulky se čtyřmi body najdeme Zlín B, DHC Plzeň, Sokol Vršovice a Havlíčkův Brod. Tabulky uzavírají Kobylisy, Velké Meziříčí a bez bodů stále zůstávají Kunovice.

Tabulku střelkyň vede s 36 brankami Júlia Dolečková z TJ Jiskra Otrokovice. Nejlepší exekutorkou sedmimetrových hodů je Barbora Švůgrová ze Sokola Vršovice a nejtrestanější hráčkou je Lada Vaňková z HC Plzeň.

Výsledky 5. kola 1. ligy žen:

Zlín B - Sokol V. Meziříčí  38 : 24  (19 : 11)

Nejvíce branek: Herbočková Natálie 8, Andrýsková Veronika 7, Galandrová Tereza 7, Fiurášková Sabina 7/2 - Závišková Iva 7, Grygarová Gabriela 5, Závišková Kateřina 4/2. Sedmimetrové hody: 2/2 : 2/2. Vyloučení: 3 : 2. Rozhodčí: Adam Beneš, Stanislav Chalupa. Diváci: 126.

Zuzana Juríková, trenérka HC Zlín B: "Nečekali jsme tak jednoznačný průběh. Rychlé vedení osm nula v deváté minutě bylo základem k vítězství. Opakovaně se dařilo na levém křídle dorostence N. Herbočkové, která si svými výkony v první lize společně s M. Poláškovou řekla o místo v áčku. Střelecky se dařilo i dalším dorostenkám na spojkách, S. Fiuráškové a T. Galandrové, která si bohužel podvrtla ve druhé půli kotník při došlapu na nohu protihráčky. Zlepšený výkon byl již znatelný u V. Andrýskové. Prosadila se výrazněji střelecky a zároveň dohrávala akce přesnými přihrávkami na góly. Týmu hodně pomohla i podpora ze strany K. Vlkové, J. Mizerové a A. Baumbachové. V brance byly oporou B. Rybníčková s S. Pavelkovou. Věříme, že výkony jednotlivých hráček půjdou stále nahoru. Po delší době jsme odehráli klidnější utkání a celý tým si ho mohl naplno užít."

Jana Šidlová, trenérka Velkého Meziříčí:

Fotogalerie HC Zlín B ZDE.

HC Plzeň – Jiskra Otrokovice   31 : 25  (15 : 15)

Nejvíce branek: Vaňková Lada 7/2, Bubeníková Petra 6, Roubalová Kristýna 5 - Dolečková Júlia 6, Sekulová Lenka 4/1. Sedmimetrové hody: 2/2 : 1/1. Vyloučení: 4 : 1. Rozhodčí: Pavel Mošna, Vladimír Vaník. Diváci: 71.

Pavel Touš, trenér HC Plzeň:

Štefan Boršický, trenér Jiskra Otrokovice:

HK Ivančice – Sokol  Vršovice  22 : 20  (9 : 12)

Nejvíce branek: Krejčíková Bára 4, Velebová Veronika 3, Janoušková Eva 3 - Švůgrová Barbora 6/4, Vacková Kristýna 4, Juriková Viktorie. Sedmimetrové hody: 2/2 : 4/4. Vyloučení: 1 : 4. Rozhodčí: Filip Procházka, Petr Videcký.  Diváci: 116

Jiří Obršlík, trenér HK Ivančice: „Diváci v ivančické hale viděli kvalitní utkání, ze kterého jsme nakonec odešly vítězně. Zisk těchto dvou bodů je pro nás velmi důležitý, soupeř byl hodně silný a rychlý, trápily jsme se v postupném útoku a koncovce. První poločas mínus tři branky. Druhý už vyšel lépe a možná rozhodla i naše větší vytíženost hráček, tím více sil, každopádně celé vypjaté až do konce, kdy jsme vydržely a ubránily minimální náskok.“

Petr Sychra, trenér Sokol Vršovice: „V prvním poločase byla vidět pěkná rychlá házená, obrany fungovaly na obou stranách, ale ta naše o trochu lépe, takže jsem mohli dávat góly i z rychlých útoků Poločasový výsledek byl pro nás příznivý 12:9. Ale bohužel tady byla i stinná stránka, a to je zranění Terezy Kadeřábkové, která nám v druhém poločase velmi chyběla, jak její přísun gólů, tak práce v obraně. Naše hráčky začaly kupit chyby v obraně, přestaly kombinovat a vytvořily spoustu technických chyb. To, a velký kotel fanoušků nakonec způsobily naši prohru 22:20.“

Fotogalerie HK Ivančice ZDE.

SHK Kunovice – Sokol Kobylisy  17 : 22 (9 : 10)

Nejvíce branek: Melichárková Barbora 7/2, Grabcová Barbora 5, Fleková Lenka 2 -  Janoušková Barbora 6/3, Křivánková Pavla 5/2, Rosolová Anna 4/2. Sedmimetrové hody: 2/2 : 7/7. Vyloučení: 4 : 4. Rozhodčí: David Šlezingr, Jiří Špunar. Diváci: 72.

Miroslav Slovák, trenér SHK Kunovice:

Jiří Melka, trenér Sokol Kobylisy:

 

Rozpis 6. kola 1. ligy žen:

  • 29.10. 15:00   Otrokovice - Zlín B             
  • 29.10. 15:30   HK Ivančice - HC Plzeň     
  • 29.10. 16:00   S.Vršovice - DHC Plzeň     
  • 29.10. 17:00   H.Brod – Kunovice

 

Zdroj: HNB

Foto: HK Ivančice a HC Zlín B

 

ČLÁNKY SEZÓNY 2017/2018 SPONZORUJE