Házená v Ostravě opět ožívá...

Po letech trápení v 2.lize se podařilo Ostravským mužům opět postoupit do celorepublikové 1.ligy . Cíl je jasný udržet se v soutěži a stabilizovat klub. K tomuto cíli by měl tým dovést dlouholetý extraligový házenkář a reprezentant, který okusil i zahraniční házenou David Kalous. Nelehký úkol by měl posílený kádr papírově zvládnout.

Na soupisce ostravanů je hned několik extraligových tváří ať už Karvinští : Gelnar, Užek, Frančík nebo Kopřivničtí : Hardt, Petřík. Jediným oslabením se stal odchod Borise Aspridise, který zkouší štěstí ve Slovenské Extralize.

Zatím se však Ostravané trápí se ziskem pouhých 5ti bodů, avšak je nutno říci, že hned v několika zápasech Ostravané téměř celé utkání vedli a body ztratili v samém závěrů, možná i na úkor menší sehranosti hráčů, kteří hostují v extraligových týmech.

Velkým překvapením jsou zatím výkony starších dorostenců, kteří s 9 body drží 7.místo se ztrátou pouhých 3 bodů na 3tí Zubří. Týmů staršího a mladšího dorostu se před sezónou ujal jeden z hráčů mužů Filip Hardt. Prozatím vypadá, že by v Ostravě mohla vyrůst silná generace ročníku 98 , která by v příštím roce mohla atakovat příčky nejvyšší.

Úzkou spolupráci vede Ostrava také s házenkářským oddílem Třince a hned několik hráčů úspěšně zapracovalo do týmu : Walek , Kowalczuk , Kováč.

K oživení tradice , kterou házená v Ostravě má pomáhá i několik firem a organizací jmenovitě:

  • Město Ostrava
  • Banán.cz – webhosting
  • Technoma

„Ostravská házená měla vždy velké jméno a vychovala několik desítek kvalitních házenkářů jako je například Ondřej Zdráhala součastný reprezentant. Proto se snažíme, co nejvíce zapracovat šikovné hráče staršího dorostu, kteří sou budoucností našeho klubu. Po postupu do 1.ligy mužů je cíl jasný nesestoupit a v budoucnu pomýšlet na postup do Extraligy kde určitě Ostrava patří. Věříme, že by se našla spousta lidí, která by ráda viděla v Ostravě nejvyšší soutěž. To bohužel nejde bez finančního zajištění, proto se v letošním roce soustředíme především na přivedení nových sponzorů a propagaci házené v našem městě. Hned několik firem nám přislíbilo spolupráci, a dále kontaktujeme s nabídkou firmy v okolí Ostravy. Pokud by měl kdokoliv zájem pomoci našemu klubu kontaktujte mne prosím emailem“ trenér a hráč Filip Hardt.

Doufejme tedy, že veliké cíle a ambice Ostravského klubu budou naplněny a česká házená získá další desítky talentovaných mladých házenkářů, kteří by ve velkoměstě jako je Ostrava mohli vyrůst.

Webové stránky: www.handballostrava.cz

Facebook profil: www.facebook.com/hazenaostrava

Email: hazenaostrava@gmail.com