Házená trochu jinak - Valašské derby Veselá vs. Valašské Meziříčí

Nejen reprezentační nebo třeba extraligová házená se u nás hraje. Minulou neděli se konalo  jedno z utkání Ligy olomouckého kraje mužů, což je vlastně nejnižší mužská soutěž, které se s oblibou "pralesní liga", kterou tento ročník hrají společně oddíly Zlínského krajského svazu a Olomouckého krajského svazu. 

Za Zlínský krajský svaz hrají jen čtyři týmy (Holešov, Veselá, Uherské Hradiště a Valašské Meziříčí), to na žádný pořádný přebor není, a tak spojení s Olomouckým krajským svazem, za který hrají Litovel B, Droždín, Uničov A, Žeravice, Senice a Dřevohostice, bylo více než správným krokem. 

Veselá (červení) je oddíl, kde je již několik let pouze družstvo mužů a více méně to jsou hráči ze Zubří, Rožnova nebo Lesany. Oddíl z Valašského Meziříčí (modří), obnovil svou činnost přibližně před 3 - 4 roky a kromě mužů což jsou také většinou hráči, kteří prošli Zubřím, Rožnovem nebo Lesanou, pracují i s mládeží. V současné době má oddíl Velkého Meziříčí  družstva minižáků a mladších žáků.

 

Atmosféru z tohoto derby pro fanoušky HNB nafotila zlínská Dita Dvořáková alias "Diddy", kterou jsem požádala o malé osvětlení zápasu a fotografií. Celou fotogalerii ze zápasu najdete zde: diddy.zonerama.com/Album/627515

Diddy, co Tě láká k házené v tomto formátu? 

"Určitě je to o atmosféře, taková v hale prostě nikdy nebude :(. Hřiště v přírodě je o něčem jiném. Před zápasem je potřeba nachystat branky, sejdou se fanoušci, dají si to pivko a fandí a radí :). Kluci, no vlastně chlapi, si to na hřišti užívají :) a sluníčko svítí. Sem tam je potřeba zaběhnout pro míč do křoví, nebo na louku, občas se člověk nepříjemně setká s asfaltem. Ale v konečném důsledku si to všichni užívají :).

Čím jsou Ti tato utkání blízká? 

"Mám tam ty utkání fakt ráda, je to vlastně ze dvou důvodů. Jednak je Veselá můj mateřský oddíl a na tom hřišti jsem strávila svá aktivní házenkářská léta. Jééé, jak já nenáviděla ten kopeček nad hřištěm :-D No a druhý důvod je ten, že tam teď hraje můj brácha :). Takže kdyby se fanouškům zdálo, že červený hráč č. 5 je na fotkách více než je zdrávo, tak to je můj bratr :) a já si ho fotila :). A když se pořádně podíváte, tak ta paní, která si přinesla na utkání  "podprdelník", aby měla pohodlí a nebyla jí zima, je moje maminka :)."

Nevím jak vy, ale já při prohlížení fotek a zamyšlením se nad vyprávěním Diddy pochopila, že láska k házené má různé rozměry, ale ta podstata zůstává vždy jen u té party lidí, kteří tento sport milují a hlavně se jím baví. 

 

Mužské soutěže

PLAY-OFF STRABAG RAIL EXTRALIGY OTEVÍRÁ SVÉ BRÁNY!

Play-off STRABAG Rail extraligy začíná! Přetaví Valaši první místo po základní části ve zlatý úspěch? Nezastavilo je ani stěhování se do jiného prostředí, ačkoliv před sezónou panovaly jisté pochyby a strach, házenkáři ROBE Zubří opanovali základní část extraligy celkem suverénně. V azylu,...

Kouzlo rožnovského azylu, Valaši vedou tabulku i přes stísněné podmínky

Jestli někdo před nadcházející sezónou pochyboval, že po odchodech z klubu a dočasné změně haly se budou zuberští házenkáři herně hledat, zřejmě bude na omylu. Házenkáři ROBE Zubří i přes četné změny v kádru, kdy odešli tahouni Šlachta a Zahradníček do zahraničí, spojka Václav ukončila...

7. KOLO DOROSTENECKÝCH LIG PŘINESE VELMI ZAJÍMAVÁ UTKÁNÍ

Během víkendu se do své druhé poloviny přehoupla podzimní část 1. dorosteneckých lig. A po prvních 6 kolech, ve kterých týmy naznačily své ambice a odehrály vyrovnaná i jednoznačná utkání, nás čeká kolo sedmé, které nám vzhledem k současnému umístění jednotlivých celků nabídne opravdu zajímavé...