Handball Camp Roseate se blíží...

Před nedávnem jsme vám představovali nový projekt bývalých českých reprezentantek Handball Camp Roseate, který je zaměřen na dívčí dorostenecké ročníky a bude se věnovat především individuálnímu přístupu k jednotlivým hráčkám.  Také právě proto, s vámi byly reprezentantky Klára Černá a Kateřina Keclíková na největším halovém turnaji světa Prague Handball Cupu, kde sledovaly vybrané zápasy právě zmíněných věkových kategorií, aby mohly na kempu navázat na dobré herní návyky jednotlivých hráček anebo naopak upozornit na chyby, které se v přípravě i zápasech objevují. O přípravách samotného kempu v rozhovoru níže informuje šéftrenérka Kateřina Keclíková.

Můžete nám prozradit něco více k samotné přípravě kempu, co už je hotovo, na čem ještě pracujete?

Pracovat je pořád na čem, ale myslím, že velkou část už máme připravenu. Dolaďovat se budou ještě nějaké drobnosti související s počtem přihlášených hráček.

Veřejnost určitě kvituje fakt, že se nejedná o projekt megalomanský, ale že se snažíte menším počtem účastnic o dostatečný a osobnější přístup k jednotlivcům.

To bylo od začátku naší prioritou, nabídnout pokud možno co nejindividuálnější přístup a zároveň získat cenné rady a zkušenosti od bývalých nebo současných reprezentantek. Děvčata budou mít dostatek prostoru pro nácvik a vyzkoušení si nových, nebo zdokonalení se v již známých činnostech.

Pro účastnice bude důležitá také psychická pohoda. Co dívky, které se přihlásily nebo ještě přihlásí, čeká? Na co se mohou těšit anebo je něco, čeho by se měly obávat?

Obávat se opravdu nemusí ničeho. A těšit se mohou na spoustu zábavy, házené, ale i doprovodného programu.

Poodkryjete nám náplň kempu? Jak bude vypadat denní program?

Chtěli bychom každý den mít dva házenkářské tréninky v hale. Protože si uvědomujeme, že je velmi důležité umět na sobě pracovat. Chceme dát holkám trochu návod, jakým způsobem efektivně posilovat a co je vhodné právě pro náš sport. Proto chceme zařadit dvakrát týdně i posilování s kondičním trenérem. V rámci regenerace chceme alespoň dvakrát navštívit bazén a užít si také trochu toho relaxu. Večery bychom potom chtěli děvčatům zpestřit besedami s reprezentantkami, přednáškou s výživovým poradcem, ale také skupinovými úkoly, kvízy a jinými zábavnými hrami.

Na kempu se bude podílet hned několik trenérů. S kým se mladé házenkářky potkají?

Na kempu jsou čtyři hlavní trenéři. Každý jsme trochu jiný, což si myslím, že bude pro holky velké plus. René Kumpán, bývalý reprezentační trenér juniorek ČR s bohatou trenérskou praxí. Dále potom Šárka Peerová, která působila jako hráčka i trenérka v DHC Slavia Praha. Martin Šetelík, který je hráčem i trenérem TJ Chodov, je to náš hlavní specialista na kondici a výživové poradenství. A nakonec já - Kateřina Keclíková bývalá reprezentantka, hráčka a trenérka působící v klubech Sokol Písek a DHC Slavia Praha, OGC Nice.

Šéftrenérem kempu jste vy. Jak jste nastavila rozdělení specializací jednotlivých trenérů?

V hlavě již mám vše promyšlené, ale konkrétně rozdělené ještě nic není. Přesnou koncepci jednotlivých tréninkůuděláme společně, každý bude mít určitě své nápady, návrhy a připomínky.

Prozradíte více o skladbě tréninkových bloků?

Nejvíce se budeme zaměřovat na individuální činnosti jednotlivce- útočné i obrané. Tréninky budou specializované na různé druhy střelby, uvolňování se bez míče, s míčem. Uvolnění pivota, dohrávky do křídel, individuální obrané činnosti, pokrývání pivota, blokování. To vše budeme aplikovat na hráčské funkce (křídla, spojky, pivoti).

Pro profesionální sportovce je důležitá také správná výživa. Zaměříte se i na toto téma v rámci kempu?

Určitě se tomuto tématu chceme věnovat. Bude přednáška o výživě sportovců a děvčata se budou moci na vše, co je bude zajímat, zeptat a poradit se.

Nedílnou součástí všech sportovních výkonů by měla být i dobrá rehabilitace. Jak bude v rámci kempu vyřešena tato stránka?

Kromě bazénu, který máme v plánu, budou mít děvčata také nějaký den možnost sauny. Také máme přislíbenou návštěvu fyzioterapeuta, který by holkám ukázal, jakým způsobem se protahovat po trénincích.

Vaší vizí je ukázat a vtáhnout děvčata do atmosféry reprezentačních akcí, na kterých nesmí chybět ani teambuildingové akce. Co připravujete právě pro tento kemp?

To je překvapení, ale rozhodně se holky nudit nebudou. :-)

 

Zdroj: HNB

Foto: chf.cz