Extraligové házenkáře Brna povede v příští sezóně trenér Titkov

Před několika lety byl u jednoho z největších úspěchů brněnské házené, nyní se vrací Andrej Titkov na lavičku házenkářů z Králova Pole, aby jim pomohl v lepších výkonech po letošní nepovedené sezóně.

Foto: Marek Babák (předseda klubu), Andrej Titkov (trenér)

 

„Na sezónu 2018/2019 jsme uzavřeli smlouvu s trenérem Titkovem, první fáze přípravy začíná už v červnu,“ potvrdil informaci sportovní ředitel klubu Jan Schneider. „Andrej Titkov je úspěšný trenér, vedení klubu i hráči věří, že nám pomůže vrátit herní pohodu a zlepšit tým ve všech činnostech,“ doplňuje Schneider. V uplynulé sezóně se Brno herně trápilo a nakonec muselo okusit boj o záchranu. „Po odchodu trenéra Hantáka v polovině sezóny jsme zkoušeli různé varianty, které byly ovlivněny především nedostatkem zkušených trenérů na trhu. Bohužel se ukázalo, že bez stabilního trenéra se extraligová soutěž kvalitně hrát nedá i přes množství zkušených hráčů v týmu. Klukům chyběla koncentrace, na hřišti dělali obrovské chyby a nebyli disciplinovaní,“ doplnil Schneider.

Foto: zlevaMarek Babák (předseda klubu), Andrej Titkov (trenér), Eduard Kosek (místopředseda klubu), Jan Schneider (místopředseda klubu a sportovní ředitel)

Osmačtyřicetiletý trenér Titkov má jako hráč dva tituly se Zubřím, dva s Karvinou a několik druhých a třetích míst v české extralize. V roce 2010 ukončil aktivní kariéru a dal se na trénování. V sezóně 2014/2015 dovedl královopolské házenkáře k historickému bronzu. V právě skončené sezóně působil na lavičce Zubří, kde zakončil svoje působení rovněž extraligovým bronzem.

 

Zdroj: HNB

Foto: SKKP Handball Brno