Eurem žijeme spolu s týmem, shodují se ex reprezentantky ...

Některé již ukončily házenkářskou kariéru, jiné se staly matkami a házenou už hrají jen na klubové úrovni. Ani jednu však účast českých  žen na mistrovství Evropy nenechává chladnou. Jak prožívají zápasy svých kamarádek účastnice Eura 2012 a co vzakazují do Švédska se dočtete níže.

Zápas s Maďarskem.  Věřila jste v úspěch našich žen? Jak jste zápas u televize prožívala?

Hana Kutlvašrová  - Holkám jsem věřila už při odletu. Cítila jsem, že tam něco uhrají stejně jako my před 4 lety... první zápasy jsou naše. Teď jen v tom pokračovat dál a nepolevit. Byl to neuvěřitelný sen. Fandila jsem i s prckama, tleskaly jsme a křičely, prostě jsme nic nenechaly náhodě. :-)  Opravdu musím říct, že jsem na holky pyšná! Tu konečnou radost jsem prožívala s nimi a plakala jsem štěstím, že jim to vyšlo. :-) 

Petra Vítková - Holky hrály kolektivně a makaly na sto procent, šly si za svým snem. Můj pohled hráčky se ale už změnil na pohled trenérský. V tom vidím největší rozdíl, proto jsem nepřemýšlela, jak holkám herně pomoct, ale jak bych reagovala já jako trenér.

Klára Černá - Já jsem jeden z těch blbců, co realisticky uvažoval o šancích na postup, ten jistý samozřejmě zdaleka není, ale pro mě je toto úspěch, i kdyby ten postup nakonec nevyšel. Sázkové kanceláře i házenkářští odborníci holky pasovaly do role naprostých outsiderů a ony ukázaly, že když vše sedne, jak má (a s Maďarskem sedlo), tak dokáží zahrát nad své možnosti. 

Já jsem ten zápas v podstatě viděla náhodou, protože jsem měla být na cestě do Pardubic a chytnout tak maximálně část druhého poločasu. Byla jsem komentovat zápas před a vzhledem k tomu, že byly nějaké problémy se spojením mezi Prahou a Malmö, tak jsme čekali, zda nebudeme komentovat ten zápas z Prahy. Nakonec vše dopadlo a komentář šel přímo z dění šampionátu. Já tedy nakonec zůstala v TV a sledovala zápas až do konce a musím říct, že jsem ráda, že tato náhoda přispěla k tomu, že jsem ten zápas viděla celý, protože jestli byla někdy radost se na házenou dívat, tak to bylo včera. 

Navíc musím přiznat, že to prožívám mnohem více než když jsem hrála, on to na tom hřišti nějak člověk nestihne. :-)

Michaela Borovská - Holkám jsem věřila už od první minuty. Začaly zápas perfektně. Moc se mi jejich hra líbila hlavně moc dobře bránily. V prvním poločase jim moc pomohla Lucka v bráně a potom na závěr samozřejmě Peťa Kudláčková. Naše holky byly o třídu lepší než Maďarky. Fandila jsem až dokonce, který zvládly úplně suprově.

Barbora Šachová (Raníková) - Zápas jsem sledovala od začátku do konce se zatajeným dechem, fandili jsme celá rodina pohromadě. Po každém gólu, skvělé obraně nebo zásahu brankařky jsme křičeli jak blázni. Mám velikou radost, že to holky zvládly i beze mne a skvěle se jim dařilo. Jsem moc ráda, že se Petra Kudláčková jako nováček nezalekla tak důležité role a předvedla neuvěřitelné zákroky. Doufám, že holkám forma vydrží nebo spíš, že ještě poroste. 

Kateřina Keclíková - Asi to bude znít troufale, ale už na soustředění jsem holkám říkala, že Maďarky porazí. Fandila jsem spolu s rodiči a doufám, že mě nevystěhují, protože jsem zápas velice prožívala!!!  :-) Bylo mi trochu líto, že jsem s holkami nemoha absolvovat tento šampionát a ukončit kariéru až poté. Ale užívám si to i doma u televize. 

Romana Chrenková - Doufala jsem, že vyhrajeme a povedlo se. Prožívala jsem to celkem v poklidu u skleničky vína na nervy. :-)

Pavla Poznarová - Neskutečný! Od první minuty si holky šly za vítězstvím. Bylo vidět, že jsou všechny odhodlané nechat na hřišti duši! Parádní týmový výkon, dodržování taktických pokynů - všechno na jedničku. Byl to úžasný zážitek a děkuji jim za to!

 

Můžete zhodnotit výkony hráček na vašich postech?

Hana Kutlvašrová - Na mém postu jsou mladé holčiny a Euro si pěkně osahávají. Myslím si, že zkušenosti posbíraly v kvalifikačních kolech a ostudu určitě neudělají. Jsou to dobré hráčky a moc jim držím palečky, aby jim to vyšlo!

Petra Vítková - Petra Adámková byla vyhlášena nejlepší hráčkou zápasu, hrála skvělý zápas, jak v obraně, tak v útoku. Ani si nepamatuju, kdy naposled šlo tolik přihrávek do pivota v jednom zápase. :-) 

Klára Černá - Nebudu hodnotit hráčky na postech, protože včera to nebylo o jednotlivcích. Každý, kdo tam byl, ať už na hřišti, na lavičce nebo na tribuně (a tím myslím i fanoušky), tak k té výhře přispěl. 

Michaela Borovská - Hodnotit výkon je asi zbytečné, všechny holky na všech postech byly úplně super.

Barbora Šachová (Raníková) - Lucka Satrapová si odvedla svoje a Petra Kudláčková předvedla skvělý výkon. Hlavně mi vyrazil dech ten fantastický trojitý zákrok hned jak přišla na hřiště. Klobouk dolů.

Kateřina Keclíková - Nechci hodnotit jednotlivce, protože holky podaly fantastický kolektivní výkon.

Romana Chrenková - Na levém křídle hrála Veronika Malá a hrála výborně!!!

Pavla Poznarová - Nehodnotila bych posty, na to je brzo! Vyzdvihla bych celý tým!!! Každý dělá chyby, jsme jenom lidi, ale na druhou stranu v zápase s Maďarskem každý vytvořil rozdílovou akci pro někoho jiného! Výhra je zásluha všech!!! Smekám před všema mladýma a nováčky! Líbí se mi, jak jsou drzé a hlavně, že se dokázaly zhostit svých rolí v týmu. 

 

Vzkaz pro hráčky a celý realizační tým?

Hana Kutlvašrová - Celému týmu přeji, aby měl sílu a zase takovou chuť předvést kolektivní hru, protože to přináší ty nejdůležitější výsledky a radost nééé jen vám, ale všem co se házenou baví. :-) Držím vám palečky a makejte ať jsem zase dojatá ze hry a z vaší radosti.

Petra Vítková - Veliká gratulace za takový výkon. Budu se těšit na další zápas, fandit a držet znovu tlapky :-)

Klára Černá - Co bych jim vzkázala? Ať si najdou neslavnější citát Charlese Bukowského a tím se řídí .:-) 

Michaela Borovská - Vzkaz pro holky a realizační tým je asi jen - ať si to pořádně užívají a že jsou všichni super. Moc vám fandím, dotáhněte to co nejdál!

Barbora Šachová (Raníková) - Holky a pánové, doufám, že jste se pořádně vyspali a dnes předvedete to nejlepší, co ve vás je. Nepřestávám vás sledovat i když už jsem v házenkářském důchodu. :-)

Kateřina Keclíková - Jen tak dál, teď vše začíná. Držím palce, ale to vy víte!!! :-* :-*.-*

Romana Chrenková - Jen tak dál, bojujte, my vám fandíme. A hlavně nejde o život, takže si to hlavně užijte. :-)

Pavla Poznarová - Říkala jsem to před šampionátem a řeknu to znova: Ukažte všem, že česká házená není jenom do počtu. Heslo tohoto týdne - dejte jim čuchat zem! :-) Všichni víme, že Malmö padne. :-)

 

Vaše tipy na postup ze skupiny a první tři týmy celého Eura?

Hana Kutlvašrová -  Pokud se holkám povede ještě jeden takový zápas bude to skvělé. Konečné pořadí vidím na Norsko, Francii, Švédsko. 

Petra Vítková - Pokud předvedeme ještě jednou tento kolektivní výkon, jak v obraně tak v útoku, můžeme na postup myslet. Já tipuju Norsko, Rusko, Švédsko.

Klára Černá - Já budu pořád skeptická, abych to nezakřikla, takže můj typ na postup je ten, že když se podaří ještě jednou tento výkon zopakovat, tak to vyjde. Každopádně to bude hrozně těžké.....ale kdyby nebylo, tak je to nuda. :-)

A první tři týmy. Už od začátku je vidět, že těch adeptů je hodně, bude rozhodovat momentální forma a štěstí, to se těžko předvídá. Já bych tam samozřejmě (kromě našich holek) :-) ráda viděla Francouzsky, ale těžko říct, zda se jim podaří navázat na ten úspěch z OH. Myslím si, že Rusky v současné formě by měly být aspirantky na medaili a Norky umí dlouhodobě načasovat formu na šampionát. Ale tohle je po prvním kole hrozně těžké posuzovat. No rozhodně sázet nebudu. :-)

Michaela Borovská - Můj tip je, že když budou holky takhle dál bojovat, tak ze skupiny určitě postoupí a myslím, že po včerejšku tomu věří už víc lidí.  Takže myslim, že holky spolu s Černohorkama a Dánkama. :-)Mezi prvními třemi tipuju Norky, Francouzsky a asi Holandsko.

Kateřina Keclíková - Ze skupiny Česká Republika, Dánsko, Maďarsko. Ještě jsem moc zápasů nestihla vidět, ale tipuju Norsko, Švédsko a Francii.

Romana Chrenková - Norsko, Nizozemsko, Francie

Pavla Poznarová - Nedokážu si takto tipnout, protože vždy když se k něčemu takovému odhodlám, dopadne to ve výsledku úplně obráceně. Bylo by pro mne velkým překvapením, kdyby na stupních vítězů nebyly Norky.

 

 

Zdroj: HNB

Foto: Archiv reprezentace žen