Dukla jde do odvety osmifinále Challenge Cupu

 

Po velmi nabitém týdnu čeká v neděli pražskou Duklu odveta osmifinálového zápasu Challenge Cupu. Při velice těžkém duelu bude tým, pod vedením trenérské dvojice Jan Josef a Jiří Kotrč, potřebovat osmého hráče na hřišti, a tím jsou fanoušci se svou bouřlivou podporou, která by měla napomoci se zvrácením nelichotivého výsledku z minulého víkendu.

 

 

Portugalská mise pro pražskou Duklu úspěšná nebyla. V rychlosti a efektivitě střelby dokázali dukelští kanonýři držet krok až do stavu 10:10. Potom ale soupeř využil  technických chyb českých hráčů  a začal předvádět dynamickou a agresivní házenou, která napomohla vysoké výhře domácího týmu. Dukla se chtěla v rychlosti  soupeři vyrovnat, ale bohužel to přineslo spoustu další chyb, které zkušení házenkáři z Bragy nemilosrdně trestali. Tlak spojek a následná spolupráce s pivotem rozhodla o konečném výsledku 42:27 pro portugalskou Bragu! 

 

Jak se tým po návratu do Čech dostával z velké porážky jsme se zeptali sportovního ředitele Dukly, Daniela Čurdy"Nebylo  jednoduché se vyrovnat s realitou, ale tak to prostě je... Soupeř je nad naši současnou úrovní a proto byl konečný výsledek takový. Po návratu žádná bouřka nebyla, to by pro náš mladý celek nemělo žádný význam. Část týmu vůbec poprvé hrála v evropském poháru a to je znát. Spíše jsme se s trenéry snažili hráče povzbudit, ukázat a rozebrat chyby, které jsme v utkání předvedli a co se nejvíce podepsalo na konečném výsledku." Bezprostředně po návratu čekal vysílenou pražskou Duklu další z extraligových zápasů, tentokrát to však byl těžký duel s obhájcem titulu a současným lídrem tabulky, plzeňským Talentem, který skončil remízou 29:29. "Náročné to bylo, ale věděli jsme to a i proto jsme cestování a tréninky přizpůsobili tomuto programu. Po výsledku v Portugalsku jsme chtěli ukázat, že letos umíme předvádět kvalitní výkony. Braga je soupeř jiného kalibru, než naše extraliga. Plzeň je náš nejlepší tým, má výborné hráče, trenéry a proto ligu vede. Hráli jsme doma, takže na zápas jsme byli připraveni. Konečný výsledek je vzhledem k průběhu spravedlivý. Byl to zápas nadstandardní ligové úrovně, který se musel líbit a oba soupeři si zasloužili bodovat. Z pohledu vedení klubu bod beru, kluci makali a předvedli velmi dobrý výkon, takže spokojenost," sportovní ředitel hned ale dodává, "Zápas s Plzní už je pryč a my musíme přepnout opět na Bragu. Zaměříme se ještě více na soupeřovu spolupráci s pivotem, levou stranu útoku a také precizní hru směrem dopředu. Všichni dostali video a rozeberou si některé důležité aspekty prvního zápasu. U nás to nyní bude hlavně o tom si dokázat, že můžeme s tímto soupeřem hrát vyrovnanější partii a pokusit se mu vnutit naši vlastní hru a nenechat se strhnout, jako se nám stalo v Braze. Věřím, že budeme i tvrdší v obraně a soupeř nedostane ke střelbě tolik prostoru." 

 

 

Odvetný osmifinálový zápas HC Dukla Praha vs. ABC de Braga začíná v neděli 22. února v16.30 hodin na palubovce haly Slavie v pražském Edenu !!!

Foto: hcduklapraha.cz/

 

Porazit silné Portugalce bude nesmírně těžké, věříte na zázraky Dane? "Na zázraky nevěřím, jsem realista, beru jakoukoliv výhru, to pro nás bude znamenat hodně, pro všechny! Postup je pouze teoretický, nic víc, ale tak těžký zápas s jiným stylem, jiným soupeřem nás může posunout dál. Ale pozor, také srazit v případě, že se nám nepodaří. Takže i když je v podstatě rozhodnuto o vypadnutí, tak chceme uspět!!!"

 

Zda se Dukle podaří porazit silné Portugalce uvidíme v neděli,  všichni si určitě ještě pamatujeme na reprezentační zápas v Brně, kdy fanouškovský kotel dokázal vyburcovat hráče, kteří měli pramalou šanci na postup.  Tenkrát fanoušci napomohli Čechům k postupu na MS v Kataru. Pojďme tedy tuto podporu zopakovat a tentokrát vyburcovat českého zástupce HC Duklu Praha v boji o postup do čtvrtfinále Challenge Cupu. I teoretická šance na výhru, pořád zůstává šancí. Zápas se hraje 60 minut a v tak dlouhé době lze obzvláště v házené čekat různá překvapení. Dane poslední otázka připravili jste i vy nějaké překvapení pro fanoušky? "Určitě ano,  společně se Slavií hrajeme dvojutkání v Edenu, kdo si zakoupí lístek na náš zápas, zůstává i na WHIL na souboj Slavie s Pískem, jsme rádi, že nám vedení Slavia Praha vyšlo vstříc a pomohlo se vším. O přestávce Challenge Cupu proběhne pro fanoušky soutěž o hodnotné ceny, které věnoval jeden z našich největších partnerů - firma HOZA. A v neposlední řadě si náš fanoušek může užít špičkovou zahraniční házenou a věřím, že i my k tomu přispějeme kvalitním výkonem a budeme se rvát až do konce o co nejlepší výsledek! " 

 

Dane, děkujeme za vyčerpávající informace. Věříme, že tým okolo zkušených trenérů Jana Josef a a Jiřího Kotrče zmobilizuje veškeré síly a o výhru se s portugalskou Bragou se ctí popere! HODNĚ ŠTĚSTÍ!!!

 

 

Dalšími českými zástupci v pohárových bojích budou tento týden již tradičně naši hráči v lize mistrů a poháru EHF. 

 

Foto: www.thw-handball.de/news/champions-league/news-artikel/klarer-sieg-im-gruppenfinale-gegen-brest.html

 

Kolotoč mužské Champions League je v plném proudu. Včera THW Kiel Filipa Jíchy přivítal na domácí palubovce před 7.100 fanoušky běloruského mistra HC Meshkov Brest  a lehce ho porazil rozdílem  jedenácti branek 33:22 (17:11). Český reprezentační kapitán Filip Jícha se na výhře svého týmu podílel čtyřmi brankami. 

 

Také v EHF Cupu máme české zástupce. Berlínské Lišky spolu s českými hráči Petrem Štochlem a Pavlem Horákem doma přivítají srbský tým HC Vojvodina. (22.02.2015 17:15  hodin Füchse Berlin  vs. HC Vojvodina). Portugalské Porto s českým nováčkem Michalem Kasalem naopak zavítá na palubovku dánského celku Skjern Håndbold. (22.02.2015 15:00  hodin Skjern Håndbold vs. Futebol Clube do Porto).

 

Hodně štěstí i Vám pánové, držíme palce!!!

 


Evropské poháry