Díky Asociaci ligových klubů házené vstupuje extraliga do jarní části s novým partnerem!

Skvělého úspěchu dosáhla v těchto dnech ALKH, která zastupuje všechny mužské kluby nejvyšší soutěže. Díky jejím jednáním se podařilo pro nejvyšší soutěž mužů konečně zajistit partnera! Extraliga tak nyní ponese nové jméno   Strabag Rail  e xtraliga.

Dnes byl v sídle Českého svazu házené oficiálně představen nový partner mužské extraligy, kterým se na zbývající část sezóny 2017/2018 a celý následující ročník 2018/2019 stává společnost Strabag Rail a.s..

Po dlouhé době tak má mužská domácí soutěž svého partnera a to díky výborné práci zástupců Asociace ligových klubů házené, která sdružuje všechny kluby extraligy. Nový společný projekt byl dnes po obědě představen na tiskové konferenci za přítomnosti zástupce Strabag Rail a.s. pana Jakuba Svobody, předsedy ALKH Jana Schneidera a zástupců extraligových týmů. 

A co konkrétně přinese partnerství společnosti Strabag Rail s extraligovými kluby? "Především se fanoušci mohou těšit na pravidelné přenosy z extraligových kol na sportovním kanálu České televize ČT4, přičemž ve zbytku letošní sezóny se jedná o minimální objem 15 zápasů! V praxi to znamená, že uvidíme nejen zápasy základní části, ale při obrovské vyrovnanosti ligových týmů také letos hodně očekávané play-off," zdůraznil předseda asociace klubů Jan Schneider a dodal, "Vedle pravidelných přenosů je pak zajištěn souhrn každého kola ve Sportovních zprávách, kde budou prezentovány výsledky jednotlivých kol a tabulka extraligy."

Z chystané smlouvy, která bude podepsána mezi Strabag Rail a společností CS Handball držící marketingová práva na extraligu mužů, budou těžit také samotné kluby, ale na základě jejich dohody výhradně směrem k propagaci házené! Klubům bude poskytnuta podpora na medializaci projektu a to zejména TV přenosů směrem k lepší propagaci jendotlivých utkání nebo podpoře návštěvnosti. Všechny TV zápasy pak budou představeny v rámci jednotného vizuálu tak, aby jejich prezentace veřejnosti byla v co největší kvalitě odpovídající špičkovému produktu, který česká házená může nabídnout. Všechny TV přenosy budou také dále medializovány v rámci celorepublikových médií, díky čemuž bude ještě více navýšena propagace házené mezi sportovní veřejností.

ALKH resp. extraligové kluby se tak na společných jednáních s novým partnerem shodly na tom, že veškeré získané finanční prostředky budou věnovány výhradně na podporu a propagaci házené, nikoliv ve prospěch samotných klubů!

V sezóně 2018/2019, ve které bude partnerství Strabag Rail a domácí extraligové soutěže pokračovat, pak bude množství TV přenosů ještě navýšeno a to na minimální množství 25 přenosů na ČT4. Jen pro porovnání, v dosavadním průběhu extraligy ročníku 2017/2018 bylo realizováno 7 přenosů, přičemž na měsíc únor nebyl před zahájením jednání s novým partnerem extraligy potvrzen jediný přenos! Díky práci ALKH a jejímu úspěšnému jednání se tak můžeme těšit jen do konce tohoto ročníku na dvojnásobnou dávku TV přenosů z extraligy!

"Jsme rádi, že po vynikajícím úspěchu národního týmu na nedávno skončeném ME mužů v Chorvatsku tak česká házená dosáhla na další dílčí úspěch! V započaté práci pak bude ALKH pokračovat i nadále ve snaze dostat házenou tam, kam právem patří," shodují se jednomyslně zástupci extraligových klubů. 

Uskutečněné přenosy z extraligy mužů září – prosinec 2017

  • 9.9.2017 19:00 hod Lovosice-Hranice
  • 13.9.2017 18:00 hod. Lovosice-Dukla
  • 12.10.2017 18:10 hod.  Cement Hranice - HC Zubří
  • 1.11.2017 18:10 hod. Pepino SKP Frýdek-Místek - HCB Karviná
  • 30.11.2017 19:20 Jičín-Kopřivnice
  • 16.12.2017 20:10 Brno-Lovosice
  • 21.12.2017 18:10 Plzeň-N.Veselí  
  • únor – žádné potvrzené TV přenosy

 

Zdroj: HNB

Foto: Robert Grim/HNB