Den D – reprezentantky se na MS postaví Norsku

Po třech odehraných utkáních na MS v Německu měla včera naše děvčata opět volno a mohla odpočívat a soustředit se na závěrečné boje o postup ze skupiny. Dnes je od 20:30 hodin čeká soupeř nejsilnější, Norsko. „Bude to těžké, ale my můžeme jen překvapit,“ shodují se české reprezentantky, které mají na svém kontě 4 body a průběžně druhé místo v tabulce B a dodávají, „S největší pravděpodobností rozhodne až páteční zápas s Maďarskem.“ Pro další postupový vývoj českého týmu však bude důležité také dnešní utkání Polsko – Maďarsko, které začíná ve 14.00 hodin.

Jak si vedou jednotlivé hráčky nám dá opět nahlédnout statistika týmu.

Střelkyně:

Úterní zápas se Švédskem nenechal nikoho na pochybách, potvrdilo se totiž, kdo je střeleckým tahounem družstva. Duo Luzumová – Jeřábková opět střelecky řádilo. Nejlepší střelkyní družstva zůstává kapitánka Iveta Luzumová s dvaceti brankami (20/30 – 67% úspěšnost), následována Markétou Jeřábkovou se šestnácti trefami (16/37 – 43%). O pomyslnou třetí příčku se dělí Michaela Hrbková (11/26 – 42%) a Helena Ryšánková (11/19 – 58%) s jedenácti brankami.

Po včerejšku si drží svou stoprocentní střelbu pivotka Alena Šetelíková s šesti brankami a Petra Maňáková se třemi. Vyzdvihnout je potřeba také střeleckou jistotu naší další pivotky Petra Adámkové, která doslova zazářila v zápase se Švédskem a navíc odehrává šampionát se zlomeným malíčkem levé ruky (4/5 – 80%) a mladé křídelnice Dominiky Zachové (6/7 – 86%).

Zápas se Švédskem trochu pokazil dosud stoprocentní proměňování sedmimetrových hodů, deset z dvanácti je však stále slušný výkon. Po jednom neúspěšném pokusu má na svém kontě každá z našich dvou 7m exekutorek – Iveta Luzumová i Michaela Hrbková.

Doba na hřišti:

Po třech utkáních je stále v čele naše brankářka Lucie Satrapová (2h 46 min) a díky tomu, že se včera dost na palubovce ohřála Veronika Malá, dostala se na pomyslnou druhou příčku ona (2h 14 min). Přes dvě hodiny již odehrála i Iveta Luzumová (2h 12 min) a Helena Ryšánková (2h 5min).

Brankářky:

Zápas proti Švédsku byl ve znamení skvělého vstupu do zápasu a celkově v prvním poločase dobré obrany a zákroků naší brankářky Lucie Satrapové, která jednu chvíli byla i na 50% úspěšnosti. Bohužel s plynoucím časem obrana i úspěšnost brankářky nebyly tak dobré. I tak si Lucka po třech zápasech drží dobrou bilanci 35 zásahů ze 109 střel – tj. 32% úspěšnost.

Také dnes budou mít svěřenkyně trenérů Jana Bašného a Jana Bělky četnou fanouškovskou podporu v hledišti, ale i u obrazovek České televize - tentokrát díky kolizi s fotbalovou ligou mistrů nejprve na internetovém kanálu ČT a poté snad i na ČT Sport.

Pamatujte na motto: JSME TÝM, JSME RODINA, JSME HÁZENÁ! Právě v těchto dnech platí nejvíce!

 

Zdroj: HNB

Foto: FB Házená – Reprezentace ženy/Petr Krob