Další víkend v pohárové Evropě

Tento víkend je na programu pouze 14 zápasů evropských pohárů, představí se v nich však hned 5 našich reprezentantů. Hrát se budou zápasy ve skupinách mužského EHF Cupu a pokračují také boje v hlavních skupinách ligy mistryň.

EHF Cup mužů

Třetím kolem pokračují souboje ve skupinách EHF Cupu. Berlínské lišky, které vedou skupinu C, zajíždění do dánského Skjernu. V souboji dosud neporažených týmů skupiny by měli za Füchse Berlín nastoupit i naši reprezentanti, Pavel Horák, který byl v posledním zápase EHF Cupu nejlepším střelcem svého týmu s 8 góly, a brankář Petr Štochl.

Ve stejné skupině se se svým FC Porto pohybuje i další náš reprezentant, Michal Kasal. Portu se zatím moc nedaří a je stále bez bodu na třetím místě tabulky.

EHF liga mistryň

Dalšími šesti zápasy pokračují boje v hlavních skupinách ligy mistryň. Tři kola zbývají do rozhodnutí o tom, které 4 týmy se z každé skupiny utkají ve čtvrtfinále o účast ve Final4. Tři týmy nají postup již jasný, je jimi Budućnost, Larvik a také maďarský Györ, v jehož řadách se o víkendu představí první z našich reprezentantek, Jana Knedlíková. Györ nastoupí ve šlágru kola v Larviku, se kterým doma první únorový den o gól prohrál (25:26) a bude bojovat o šanci, obsadit první místo ve skupině. Jana si v únorovém utkání proti Larviku odbyla svou premiéru v lize mistryň a vsítila také svůj dosud jediný gól v této soutěži. Spíše než v útoku pomáhá zatím svému týmu v obraně, a tak doufejme, že zápas s Larvikem opět posune i její střelecké konto.

Ve druhé skupině musí o účast ve čtvrtfinále ještě tvrdě bojovat Thüringer HC naší Ivety Luzumové. Iveta se již rozehrává, přijede již i na sraz reprezentace a doufejme, že se co nejrychleji dostane do své standardní formy. Thüringer čeká domácí zápas proti doposud poslednímu Krimu Mercator a nutně potřebuje body v boji o postupová místa. Pokud by se Thüringeru podařilo vyhrát a Györ ztratil v Larviku, mohla by se tu dokonce velmi předběžně rýsovat čtvrtfinálová dvojice, ve které by na sebe narazily týmy obou našich reprezentantek.

Tento víkend nevyráží do akce žádní z našich rozhodčích ani delegátů.

Přejeme hodně štěstí všem našim zástupcům.

zdroj tabulek: eurohandball.com

foto: web Füchse Berlin

Evropské poháry

DHB CUP - Osmifinálové kolo

Z největších favoritů jsou ze hry Kiel a Flensburg. Podaří se manheimským Lvům zlomit prokletí? Tento týden se v německé bundeslize...